fix
Logo
fix
Nalazite se na Sokolac- Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
politicari -89701 - 12.04.2014 : Mitar Sokolac - best (0)

Tanja Tomčić - Bulajić smjenjena sa mjesta predsjednika OO SNSD-a Sokolac


Tanja Tomčić - Bulajić je smjenjena sa mjesta predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac od strane, Aktiva mladih - jednoglasno, Aktiva žena - jednoglasno, Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac - jednoglasno i Izvršnog odbora. Svi organi stranke su je smijenili! Ona je izvršila puč u stranci i uvela diktaturu i ignorisala sve ove organe, kao i članstvo. Sama je sve odlučivala i sve oko sebe lagala je i manipulisala kako njoj lično odgovara. Uvela je obavezu, da se mora persirati, da niko ništa ne smije da joj kaže, a u kancelariju se moglo iući, kad ona kaže i odobri. Kancelariju je preselila, po noći, a da niko nije znao za to.

Članovima organa je ovo prekipjelo, jer ih više ni o čemu nije obavještavala, pa su odlučili da je po Statutu legalno smjene i sazvali sastanke organa, koji su joj pojedinačno izglasali nepovjerenje, a OO usvojio i potvrdio odluke. Svi zapisnici, sa svih organa su poslati u Glavni odbor.

Kako je postavljena, tako je i smjenjena. Postavio je Mirko Čolović, iako se članstvo protivilo. Obila mu se od glavu Tanja Tomčić, pa se zbog nje i on morao povući, da ne učestvuje u političkom životu stranke. Priznao je svoju krivicu i dobrovoljno se povukao. Nije izbačen iz SNSD-a, kako pišu novine. On je predsjednik Kluba odbornika u Skupštini opštine Sokolac.

Tanji Tomčić posebno je smetao Bojan Tošić, direktor gazdinstva, koga je oklevetala raznim lažima i imala namjeru da ga smjeni i postavi svog čovjeka za direktora gadinstva, sa kojim bi ona upravljala. Bojan nije htio da je sluša i to je jedini razlog njenih nauma. Zbog toga je išla i kod bivšeg direktora Šuma i tražila Bojanovu smjenu. Međutim, njih oboje su smjenjeni. Obistinila se ona narodna: ko drugome jamu kopa sam u nju pada.

Bitno je da se stranka oslobodila i Mirka i Tanje.
skola -89699 - 12.04.2014 : DUSICA Beograd - best (0)

Duška Krgušić


Samo da kažem, Duška Krgušić je živa, bar je bila prije par mjeseci kad sam je srela. Živi sa kćerkom Svetlanom u Beogradu. Pozdrav!
ogovaranja -89611 - 06.04.2014 : Dragan Petrovic Sokolac - best (0)

Nepravda


Početkom aprila Milovan Bjelica je otpustao čuvarsku službu u centru za unapređenje poljoprivrede Sokolac jer nisu članovi SDS-a iako su ljudi godinama radili bez plata. Pri tom je doveo svoje ljude po stranačkoj liniji.
poznati_sokocani -89607 - 06.04.2014 : Nedeljko Žugić Pale - best (1)

Uzvišenost darovanja: (Čovjek božiji) Petko Tomić


ogovaranja -89519 - 29.03.2014 : Saša Slavković - best (4)

Cicko Bjelica


Neka je Bjelica osuđen, on je Bog i Sokolac nikad niti je imao niti će imati boljeg i sposobnijeg načelnika!
ogovaranja -89443 - 25.03.2014 : Sokolac Sokolac - best (1)

Osuđen načelnik Bjelica


Osuđen Milovan Bjelica - Cicko, pravosnažna presuda od decembra 2013. godine, za prevaru i dug. Originalni članak možete pročitati ako kliknete ovdje

jovo_mijatovic -89319 - 18.03.2014 : Almedin Fekovic Sarajevo - best (0)

Liječenje po receptima Jove Mijatovića


Pozdrav,

molim vas recite mi da li imate neku apoteku u Sarajevu ili negdje u okolini Sarajeva i broj telefona!
zdravlje -89305 - 17.03.2014 : Vojo Šešlija Hag - best (0)

Kako prepoznati melanomu na koži


Melanoma je jedan od najčešćih i najopasnijih oblika raka kože. Mnogo je onih koji se doktoru obrate tek kada nastanu neki bolovi, ili ukoliko zbog ogrebotine mladeža dođe do krvarenja. Ipak, melanomu je veoma lako identifikovati, kako po obliku tako i po boji. Osnovne karakteristike melanome, koje je izdvajaju od mladeža i ostalih oboljenja kože su sledeći:

 • Melanoma je obično veća od jednog centimetra u prečniku
 • Mladež melanome je jako taman, mada na njoj obično ima i dijelova koji su drugačije boje, obično crvenkaste
 • Melanoma je glatka i tanka tj. ne javlja se u obliku loptica i izraslina na koži
 • Obod melanome je obično jako nepravilan, nikada okrugao i loptast
 • jovo_mijatovic -88971 - 26.02.2014 : Milko Sokolac - best (0)

  Liječenje prostate


  Iskreno rečeno, nisam imao ličnog iskustva sa liječenjem prostate ali znam čovjeka koji je izlijecio rak prostate, a za to je koristio petrolej.

  Kako i šta je radio, to ne znam ali ako neko želi ja mogu dati ime tog čovjeka preko e-maila pa neka se raspita kod njega.
  jovo_mijatovic -88965 - 25.02.2014 : Stari Blizo - best (0)

  RE: Prostata


  Radoslave,

  pronađi knjigu "Zdravlje iz Božje ljekarne" od Marie Treben. Ima je i na internetu. Na tom mjestu su mnoge vrste bolesti koje se liječe pomoću već oprobanog bilja, koje je stavljeno u podnaslovu knjige.

  Za Prostatu piše čaj od Vrbovice.

  Savjetujem ti sledeće: Ne smiješ konzumirati kiselo ni ljuto, alkohol, paprike i biber. Ne smiješ ni pojedinu vrstu voća, kao što su pojedine vrste jabuka i još neke vrste. Moraš pratiti šta ti smeta kada konzumiraš nešto prethodnog dana, a naročito pred spavanje, jer će ti sledeće jutro pokazati šta je bio uzrok za posledicu. Kada ustanoviš od čega je uzrok, toga se moraš kaniti, odreći.

  Ali ja ti najiskrenije predlažem da ne konzumiraš slatko mlijeko. Ni toplo a pogotovo ne hladno, jer je to otrov za prostatu. Pokušaj da piješ (ne da se napiješ) pivu. Ne hladnu iz frižidera, već normalne toplote. Bolje da mokriš i često nego nikako.

  ZA SVE KOJI IMAJU PROBLEMA SA ZDRAVLJEM POTRAŽITE SAVJETE U OVOJ KNJIZI KOJU VAM POMINJEM.

  JOŠ SAM ŽIV, NISAM UMRO.

  Međutim, kad pomenuh Radoslava, sjetih se jedne istinite priče koju sam slušao ali i gledao na TV Beograd, nakon završetka građanskog rata u Bosni.

  Negdje u okolini Užica u jednom selu živio je između ostalih seljana i jedan stariji bračni par koji su bili usamljeni u svojoj kući. Zaboravio sam ime bake, ali djed se zvao Radoslav. Djeca im završila škole i odrasla, pa su uhvatili put pod noge i otišli od kuće iz sela. A zna se svi putevi iz srbijanskih sela vode za Beograd. Tako su i njihova djeca otišla za Beograd. Sin se ubrzo oženi u Beogradu i bezbeli dobio sina, a Radoslav unuka. Unuk malo porastao i već je počeo dolaziti sa ocem kod dede Radoslava. Primjetio deda da nešto nije u redu sa unukom, pa priupita svog sina za unuka. Sin mu reče da mali ima neku vrstu padavice. A deda ne bi bio deda a da ne pomogne svom unuku.

  Saznao deda još odavno za jedan lijek pa hoće da ga napravi za svog unuka. A lijek je bio naizgled jednostavan: uzeće deda nekoliko česni bijelog luka i u česne ubrizgati zmijskog otrova. Tako zatrovane česne bijelog luka posadiće u ograđeni dio bašte da ne bi neko uzeo ili isčupao kad ponikne i da se neko ne bi otrovao. Kad je luk ponikao malo više, deda Radoslav ode u baštu da počupa par strukova i da on proba prije nego što će dati svom unuku. Kad je naveče sve lijepo očistio strukove, Radoslav je odlučio da spava u jednoj odvojenoj šupi u dvorištu, pa reče svojoj ženi:

 • Slušaj bre babo, ja ću noćas spavati u šupi, pa ako ne ustanem, znaj da sam umro, a ako nisam umro, čućeš me."

  Sutradan baba isprepadana od lijeka ustala rano i izišla iz kuće da vidi jel Radoslav živ, pa će da pozove dedu Radoslava:

 • Ooo Radoslave. A Radoslav nije ponajbolje čuo, pa baba ponovi:
 • Ooo Radoslave, jes il živ?

  A deda Radoslav ustao prije babe pa se javlja negdje iz dvorišta te odgovara svojoj babi:

 • "Još sam živ, nisam umro babo!"

  Pozdrav, Stari
 • jovo_mijatovic -88949 - 25.02.2014 : Radoslav Ivović Smederevo - best (0)

  Prostata


  Nedavno sam otišao kod doktora zbog prostate. Nakon pregleda rezultati su sledeći: PSA 44, 45. Doktor mi je prepisao lek Forteka od 500mg. Nakon sedam dana PSA 12. 6 Na kontrolnom pregledu dobio sam sledeću terapiju: Forteca 500mg. Probiotic fortei komprostu da pijem tri nedelje. Posle ove terapije PSA je 10, 10 fPSA o, 83 i fPSA/PSA 0, 08 . Pre prve terapije jedva da sam mogao da mokrim, sada je bolje ali tera me svaki čes i to veoma otežano. Pre prve terapije prostata je bila 63x46x45 mm izdizala je dno, u bešici zaostaje velika količina RU. Posle druge terapije veličina prostate je 38x36x51 mm, a u bešici ostaje oko 30 ccm. tečnosti.

  Molim vas za savet i da li možete da mi pomognete ili predložite neko bilje koje bi mi pomoglo. Zahvaljujem se na vašoj pažnji. S poštovanjem!
  skola -88923 - 24.02.2014 : Izudin Smajić Sarajevo - best (0)

  Generacija 1975. godine


  Pozdravljam vas! Zovem se Izudin Smajić živim u Sarajevu, a rođen sam na Sokocu 1975. godine.

  Čitao sam neke vaše postove i moram vam reći da sam se sjetio mnogih imena i prezimena kako učenika tako i nastavnika OŠ Slaviša Vajner - Čiča. Interesuje me šta je sa nastavnicima koji su bili 1990. u školi? Moj razredni starješina je bio likete Slobodan Kovačević, Radomir Kovačević matematika, Mirko Malović fizičko, Mićo Abazović srpsko-hrvatski jezik, Slavica Borovina muzičko, Duška Krgušić istorija, Nadežda Borovčanin ruski.

  Moja generacija su bili i učenici, tada Vladimir Mijatović, Vladan Krunić, Gluhović Danka, Radović Draženka, Memedović Branislav, Beatović Branko, Oliver Amović itd.

  RE: Generacija 1975. godine  Izudine,

  možda nisam baš najbolji da ti odgovorim na ovo pitanje, ali ću ipak pokušati jer će me tako neko i ispraviti ako griješim.

  Većina ovih profesora je još uvijek dobro. Žive na Sokocu.

  Mirko Malović je u Americi, otišao je tamo još prije početka rata. Sa njim sam u kontaktu, ali ga sve zaboravim pitati kako to da je bio pametniji od svih nas pa otišao na vrijeme. Naravno, ovo je šala jer smo nas dvojica bili dobri prijatelji još u gimnaziji.

  Duška Krgušićka je otišla za Beograd, mislim da je to bilo nakon rata. Siguran sam da su prodali stan u Sokocu, u ono vrijeme kada su stanovi nešto i vrijedili. Sve mi se čini da je tamo i umrla, ali nisam 100% siguran.

  Koliko je meni poznato i Nadežda Borovčanin je otišla za Beograd.

  Radomir Kovačević je nakon rata bio direktor Osnovne škole. Viđao sam ga mnogo puta na Sokocu, ali nisam siguran da li je sada u penziji.
  jovo_mijatovic -88879 - 22.02.2014 : Stari - best (0)

  RE: Noćno znojenje


  Nabavite kadulju pa od nje napravite čaj. Treba da bude samo oparena, prelivenu vrelom vodom. Piti jednu šolju prije spavanja.

  Može se koristiti i lavanda, ali kadulja je bolja. Tako kaše knjiga. Probajte!

  Nadam se da će pomoći, jer jedemo kaduljin med. Srećno!
  jovo_mijatovic -88825 - 19.02.2014 : Rade Savic Klenak-Ruma - best (0)

  Noćno znojenje


  Postovani,

  molio bih Vas za savet! Postoji li nešto što može sprečiti noćno znojenje a da je na prirodnoj osnovi. Radi se o mojoj majci koja je stara ali nema neko oboljenje koje bi ukazivalo da je to uzrok noćnog znojenja (štitna žlezda, tuberkoloza, rak). Od lekova koristi Nebilet pola tablete za ravnomeran rad srčanog mišića i ponekad Enalapril ukoliko krvni pritisak ode naviše. Inače je krvni pritisak u principu niži. Ukoliko to nije od starosti ili nepostojećeg uzroka, ima li nešto što bi moglo da pomogne a da nije uobičajeno poput žalfije i nešto tako sličnog.

  S poštovanjem,
  Rade
  jovo_mijatovic -88811 - 18.02.2014 : Nije_Bitno USA - best (0)

  Biljka koja ubija 98% ćelija raka za samo 16 sati


  Poštovanje,

  prema istraživanjima koja su objavljenia u "Life Science" artemisinin - derivat biljke biljke "sweet wormwood" (Artemisia Annua) doslovno prevod sa engleskog - SLATKI PELIN - korišten u kineskoj medicini, može ubiti 98% ćelija raka grudi za manje od 16 sati. Ako se biljka koristi sama, uzrokuje 28% smanjenja ćelija raka grudi, ali u kombinaciji sa željezom, Sweet Wormwood je uspio "izbrisati" rak gotovo u potpunosti. Artemisinin se u prošlosti koristio kao snažno anti-malarijsko sredstvo, ali sada je dokazano da je efikasan i protiv raka.

  Srdačan pozdrav za posjetioce stranice!

  RE:Biljka koja ubija 98% ćelija raka za samo 16 sati

  Wormwood, latinski naziv Artemisia absinthium, ne treba miješati sa biljkom "sweet wormwood" sa latinskim nazivom Artemisia annua.

  U svakom slučaju, provjerio sam ovu informaciju na nekoliko američkih sajtova (npr. cancer(tačka)org) i oni tvrde da nema naučnih dokaza da ova biljka uništava ćelije raka.

  Za sve one koji ipak pokušaju da koriste ovu biljku, preporučujem strogi oprez jer unošenje iste u velikim količinama može imati ozbiljne posledice na jetru, praćeno sa mučninom i povraćanjem.
  jovo_mijatovic -88774 - 16.02.2014 : Aco Cosic Krusevac - best (0)

  Vantelesna oplodnja


  Moja devojka kaže daje imala cistu na jajniku, i da je istu operisala. Ima dobre jajnike, ali da ima neprohodne jajovode. Da li mora vantelesna oplodnja ili može li da se to leči biljem? Recite, dajte savet!

  Za zaliske na jancicima imaš par doktora u Beogradu koji to jako dobro rade. Ne vjerujem da trave mogu da pomognu.
  jovo_mijatovic -88701 - 13.02.2014 : Stari Blizo - best (0)

  RE: Rak dojke


  Poštovana,

  Pokušajte pronaći knjigu "Zdravlje iz Božije Ljekarne" od autora Maria Treben, koja je inače Austrijanka. Ukoliko hoćete da prevedete, možete to uraditi približno na "Googe prevodilac."

  Ja vam predlažem iz ove knjige: NEVEN - lat. Calendula officinali i to Nevenovu mast. Pazite, ne Nevenovu kremu, nego isključivo Nevenovu mast. Sve o ovoj biljci i njenom dobrotvornom djelovanju, na svim jezicima, možete naći na internetu. Evo ja vam šajljem kako možete doći do Marie i lijeka. Knjiga postoji i na sajtu SCRBID.

  Pozdrav Stari.
  jovo_mijatovic -88675 - 11.02.2014 : Vozd Sokolac - best (0)

  Rak dojke


  Pozdrav,

  Sinoć sam gledao emisiju na BHT1 koju vodi Josip Pejaković, a koja se zove "U ime naroda". On priča o nekom čovjeku iz Trebinja koji liječi rak dojke, da li je to istina to ne znam.

  Mislim da će za par dana moći da se nađe i link o tom Trebinjcu, pa mogu i provjeriti.
  jovo_mijatovic -88667 - 11.02.2014 : Senada Hadzic London - best (0)

  Lijek protiv raka dojke


  Poštovani gospodine,

  imam kolegicu kojaje prije nekoliko godina operisala dojku i bila je dobro ali se nesretna bolest povratila i sada su joj odstranili dojku. Molim vas imali ikakve nade za moju kolegicu, želim dajoj pomognete ako ste u mogućnosti da mi pošaljete emejl na engleskom da joj mogu pokazati. Unaprjed hvala!
  jovo_mijatovic -88493 - 04.02.2014 : Adnan Ibisevic Sarajevo - best (0)

  Hijetalna hernija


  Poštovani,

  za vas sam saznao preporukom, pa me interesuje da li možete da mi pomognete. U pitanju je hijetalna hernija na jednjaku, jer sam gutao sondu i tako sam saznao za ono u šta sam već sumnjao. Imam tegobe, kako psihičke tako i fizičke, ne mogu da jedem, slabo dišem, stalno sam nervozan, umoran i napet itd.

  Interesuje me da li postoji neka mogućnost liječe travama.
  Unaprijed zahvalan!
  oglasi -88491 - 04.02.2014 : MaxBunker ...... Bijeljina - best (0)

  Pečenjare - krusne pizza peći - sušare


  Stara ili nova cigla. Dolazimo na bilo koju destinaciju. Vas materijal, naše ruke.

  066156932
  FB Pecenjare MaxBunker
  poznati_sokocani -88257 - 20.01.2014 : Dragan Tomić Loznica - best (1)

  Jelenko Vitomir - Pajo


  Lutajući internetom slučajno sam naišao na tekst o Jelenku Vitomir. Jelenka ili Paju, kako su ga zvali, sam i lično poznavao jer je 1989. godine radio kod nas u BK Loznica kao kondicioni trener. Na treninzima nas je maksimalno iscrpljivao, ali smo se zato posle u ringu "kidali". Iako je bio dosta stariji od mene ipak smo imali dosta tema za razgovor, a i u kafane smo izlazili sa istim društvom. Koliko sam ga ja poznavao Pajo je bio dobar čovek i žao mi je sto je tako završio.

  Neka mu je laka zemlja, a njegovoj familiji pozdrav od Tomića iz Loznice.
  praznici -88139 - 13.01.2014 : Zeljko Tomic Sokolac - best (8)

  Srećna Stara nova godina


  Ovih dana zvoni telefon češće nego obično. Zovu me prijatelji, drugovi, poznanici. Hoće da mi čestitaju "Srpsku novu godinu". Ja im se zahvaljujem, čestitam i ja njima. Doduše, htio bih da im nešto kažem, ali mi riječi ne izlaze iz usta, jer sam već odavno naučio da se sa Srbima ne treba raspravljati - sve jedan pametniji od drugoga.

  Naime, mnogo godina ranije sam od jedne Ruskinje naučio da je termin "сербский новый год" neispravan, jer i Rusi, a i još neki drugi narodi slave 13. januar kao "Staru novu godinu", kako je braća Rusi zovu.

  Ubrzo potom sam shvatio da je termin "Srpska nova godina" još jedna uspješna konspiracija onog Latina, koji po paklu hoda sa svojom vlastitom nogom u ruci. Ali nije meni do njega, nego što nas je sve namagarčio da progutamo tu njegovu laž, pa da nam se zbog toga i mrtav smije, a ostatak svijeta vjeruje da smo mi, Srbi, ludi i da nećemo sa njima, čak smo i svoju Novu godinu izmislili.

  U svakom slučaju, ostalo je samo nas 200 miliona Srba i Rusa, da slave "Staru novu godinu", koju su nekada slavili svi narodi Svijeta, izuzev nekih azijskih, i arapskih. Sada je ta "Nova godina" zastarila, pa se zove "stara".

  Zbog toga, kada nazovete prijatelja da mu čestitate "Novu godinu", molim vas izbacite ono "srpska", ne zato što ne zvuči lijepo, nego što je jezički nepravilno.

  E pa, poštovani posjetioci, srećna vam "Stara nova godina!
  praznici -88137 - 13.01.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Stigla Srpska Nova godina


  Srpska Nova godina nastala iz - inata
  B. Subašić - 12. januar 2014.

  Iz Zagreba je poručivano da pravoslavna slavlja štete privredi i trgovini. Novokomponovani srpski bogataši tražili da Božić i Uskrs "padaju" vikendom.

  NAUČNICI su samo delimično u pravu kad kažu da je srpska Nova godina u stvari staro-kalendarska, po računanju vremena koje je ustanovio Julije Cezar, pa se zove i julijanska. Srpska Nova godina može se nazvati i pravoslavnom, jer je slave Rusi, Gruzini monasi na Svetoj Gori, pa čak i pravoslavni Japanci. Ipak, srpska Nova godina je nešto drugo, jer je nastala kao znak otpora pokušajima da se zatre srpski identitet.

  Zato je julijanska Nova godina za Srbe tipično srpska, jer je nastala pomalo iz inata. Ona nije počela da se slavi javno i prkosno 1919. godine, kada je Kraljevina SHS za vancrkvene svrhe usvojila novi Gregorijanski kalendar. Štaviše, SPC se zalagala za usklađivanje kalendara i za to angažovali velikog naučnika Milutina Milankovića. Srbi su postali smunjičavi tek 1923, kada je iz Zagreba poručeno da pravoslavna slavlja navodno štete privredi i trgovini.

 • Trgovinsko-obrtnička komora iz Zagreba podnela je 12. 2. 1923. predstavku Ministarstvu socijalne politike o potrebi izjednačenja kalendara s obzirom na štete koje po privredu proizvodi slavljenje verskih praznika po dva kalendara. Komora je smatrala da bi izjednačenje kalendara uticalo i na smanjivanje verskih razlika u zemlji. Protivnici promena u Pravoslavnoj crkvi plašili su se prelaska na novi kalendar zbog unijaćenja - navodi istoričar dr Radmila Radić.

  Zebnju Srba su pojačali isti zahtevi iz hrvatskih gradova gde su bili jaki centri franjevaca, nosilaca ideje da u Hrvtskoj i BiH nema srpskog stanovništva, već samo popravoslavljenih Hrvata.


  Čašu je prelio zahtev novokomponovanih srpskih bogataša, ratnih profitera, koji su tražili da se kalendar dodatno podesi da i Božić i Uskrs padaju uvek u dane vikenda, da ne bi imali gubitke zbog praznika. Taj pritisak je Srbe toliko iritirao da su starokalendarsku Novu godinu od 1923. počeli da praznuju kao "opozicionu" javno i prkosno, u restoranima i na ulicama, iako nije bila državni praznik.

  Proslavu nove pravoslavne organizovala je prva beogradska "Kasina", a sledećih godina su se pridružile sve prestoničke kafane, bioskopi, domovi ratnika-invalida...

  Ipak, dolazile su zatim nove generacije vaspitane pod pritiskom državne propagande da treba da budu manje Srbi, a više Jugosloveni. Ta propaganda je potiskivala pravoslavnu Novu godinu, koja je oduvek slavljena među Srbima kad joj je i vreme - 1. januara po julijanskom kalendaru. Njoj su prethodili Badnji dan 24. decembra stare godine, a porodični praznik Božić proslavljan je sledeća tri dana.

  - S novom godinom probudio se kod nas društveni život. Veselja započinju, prijatelji se sastaju u privatnim društvima, vesele se i u prijatnoj zabavi provode. Kud god da se okreneš, od svuda ti svirka uši zaglune - preneo je novogodišnju atmosferu 1. januara 1847. godine reporter "Srbskih novina".

  U komunizmu je slavlje srpske Nove godine bilo zabranjeno pa su i oni rođeni 13. januara bili sumnjivi ako slave rođendan. U Arhivu Jugoslavije postoje dokumenti koji striktno naređuju da se novogodišnji pokloni povlače iz prodaje u vreme verskih praznika. To nije važilo za katolički Božić, jer je prethodio internacionalnoj proslavi Nove godine, već samo za pravoslavni Božić i Mali Božić - srpsku Novu godinu. Postojala je striktna naredba da 13. januara kafane moraju da se zatvore najkasnije do 22 sata. Ipak Srbi su nastavili da slave, krišom i iz inata, rizikujući doček u pritvoru.

  DRŽAVNI PRAZNIK OD 1850. GODINE


  UKAZOM kneza Aleksandra Karađorđevića 1850. godine Nova godina uvrštena je u državne praznike, pa su novine 1. januara 1851. izveštavale o veselom dočeku u beogradskom visokom društvu.

  - Sinoć, uoči Nove godine, a po zaključeniju stare gospodin rusko-imperatorski konzul u Beogradu, g. đeneral Levšin davao je u svome konaku večernju zabavu na kojoj je najotmenije društvo prisustvovalo. Kako sat izbije dvanaest, domaćin napi svojim gostima zdravicu pozdravljajući ih sretnim novim letom - izvestio je reporter "Srbskih novina".
 • skola -88067 - 10.01.2014 : Rade Simić Sokolac - best (1)

  Opet anonimno od onih koji se predstavljaju kao časni i pošteni


  Ne vrijeđam nikoga, a pogotovo ne Dragicu. Pišem istinu iza koje stojim, za razliku od vas koji omalovažavate mene kojekakvim epitetima, neprimjerenim vašem pozivu, spuštajući se na nivo ulice, i sve to radite bez potpisa. Sve ovo govori o vama, vašem karakteru i moralu, više nago hiljadu riječi.

  Nemojte misliti da sam ja u zabludi i da mislim da svojim pisanjem mogu nešto promijeniti ili od ovoga imati kakvu korist. U vašim farsama više nećemo ni učestvovati, ali ćemo vas budno pratiti i o tome izvještavati javnost. Nadamo se da 95% časnih i poštenih ljudi u OŠ Sokolac neće dovijeka trpiti Šumarku i dozvoliti da njen tim blati i gazi ugled koje su u njoj sticale časne generacije od osnivanja 1945. godine.

  Ti reče da je ovo kraj, a ja ti kažem da je ovo tek početak vašeg kraja.
  skola -88041 - 09.01.2014 : Sokolac Sokolac - best (1)

  RE: Sramota u OŠ Sokolac


  Gospodine Rade,

  Ne vrijeđajte ni Dragicu, ni "šumarku". One sa ovim nemaju veze. Vi niste na tom nivou da vodite polemiku na bazi činjenica, koje su vam uvijek dostupne. Na argumente, nemate činjenične kontra-argumente. Vi raspolažete samo "šupljom" pričom i nasumičnim nagađanjima ili kako se to u žargonu kaže, "šupljirate".

  Dakle, nemam o čemu više sa vama polemisati. Niste mi dorasli, ni u kom pogledu pa sa ovim završavam prepisku sa vama.
  skola -88033 - 08.01.2014 : Rade Simić Sokolac - best (2)

  Odgovor Dragici Malović


  Pod broj jedan: ja sam se, za razliku od vas, iznad svojih tekstova čitko potpisao punim imenom i prezimenom i samim tim preuzeo punu odgovornost za napisani tekst.

  Pod broj dva: vrlo dobro znaš da tvoje nekadašnje kolege nemaju ništa sa tim i ne znam otkud ti pravo da uznemiravaš ljude.

  Pod broj tri: moj telefon si imala kod šumarke koja je kao i ti obećala da će me tužiti.

  Pod broj četiri: jedva čekam da se pojavim na sudu jer mislim da će sud i SIPA kod vas imati pune ruke posla.

  Ovo što sam ja objavio nije ni jedan posto vaših mutnih i nečasnih radnji koje će šira javnost i mediji imati priliku da saznaju .
  skola -88029 - 08.01.2014 : Sokolac Sokolac - best (2)

  Odgovor Radu Simiću


  Da li vas Rade, moj stil pisanja i odgovora, asocira na nekog ko je po zanimanju šumarski tehničar? To je daleko, daleko od šumarskog tehničara ili nekoga ko je imao prosjek 7 ili skoro 9, tj. 8 i nešto. Odličan student je taj neko ko ima prosjek od 9, 5 do 10.

  Zar ne razumijete, stečeno zanimanje je samo uslov da bi se mogao obavljati neki posao i ništa više. Sve studente, koji studiraju, ocjenjuju doktori nauka, koji opet imaju svoje kriterije ocjenjivanja. Neko sa sedmicom, zna gdje se pišu mala, a gdje velika slova, a dok onaj sa skoro devetkom, ne zna.

  Takav je propis, da se mora formirati komisija i provesti proceduru prijerma prema Pravilniku. Komisija ne otkriva super talente, već samo boduje činjenično stanje. Zaprepastili biste se da kandidati sa prosjekom skoro devet ili nešto više od 8, ne znaju da kako se pišu vlastite imenice, gdje se piše malo, a gdje veliko slovo i sl. Pa to se učilo, još u ovoj Osnovnoj školi.

  Vi ste ogorčeni, jer vaša supruga je na predhodnom konkursu, bila na drugom mjestu bodovne liste, a primao se samo jedan kandidat.

  Dokumentacija za prijem radnika je svima dostupna, pa i vama. Možete provjeriti.

  Da nije uredu, odavno bi imala posla inspekcija rada i prosvjetna inspekcija. A Školskom odboru, niko se nije žalio na rad komisije.

  Vi uopšte ne znate šta je sramota i stid, pa zato ih ne pominjite. Suviše ste zajedljivi, neiskreni, sarkastični, proizvoljni, drski i nije vaše da vi procjenjujte prosvjetne radnike i šta je koga dopalo. Bolje vam je da ćutite.
  praznici -88021 - 07.01.2014 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

  Pravoslavni Božić


  "Nema dana bez očinjeg vida,
  Niti prave slave bez Božića! "


  Manastir StudenicaOd dana Hristovog rođenja započinje hrišćanska era i od tog dana hrišćanski narodi, a i ostali svet, počinju brojati godine. Za spomen rođenja Hristova, još od apostolskih vremena, ustanovljen je veliki praznik - Božić. Sveti Jovan Zlatousti kaže da je Božić izvor svih hrišćanskih praznika, jer da nije bilo Hristovog rođenja, ne bi bilo ni krštenja, ni vaskrsenja, ni drugih.

  Božić se od početka nije praznovao istog dana, već je tek u četvrtom veku, u vreme cara Arkadija, uvedeno da se Božić praznuje odvojeno od Bogojavljenja. Toga istog dana Rimljani su imali praznik slavljenja Sunca koje se neprestano vraća k ljetu i obnavlja, pa je praznovanje Božića određeno u taj dan da bi se potisnuo ovaj rimski praznik.

  Da bi se hrišćani dostojno pripremili za Božić ustanovljen je post od 28. decembra do 6. januara uveče (odnosno od 15. novembra do 24. decembra), koji nije tako strog kao Uskršnji. On odgovara zimskom, godišnjem odmoru. Međutim, Božić, ma u koji dan pao, mrsni je dan.

  Na ikoni se Hristovo rođenje predstavlja pećinom u kojoj se nalaze jasle, Presveta Bogorodica sa Josifom i novorođeni Isus. Pastiri se klanjaju, a sjajna zvezda svojom svetlošću osvetljava novorođenog Hrista. Na visini lete anđeli, za jasle su privezane mazge, a jagnje je u prvom planu.

  O Božiću ljudi se, umesto uobičajenog pozdrava, pozdravljaju sa "Hristos se rodi" i "Vaistinu se rodi".

  Nijedan praznik nema više narodnih običaja nego Božić, koji su se i dan-danas održali. Najčešći običaji su: polaganje badnjaka, zastiranje domova slamom, kvocanje i pijukanje, mešenje česnice, pečenje pečenice, položajnik, a ima i mnogih drugih verovanja, gatanja, izreka i poslovica.

  Veruje se da je kod starih, mnogobožačkih Srba, postojao neki bog Badnja, čiji je kip bio deljan od drveta. Primivši hrišćanstvo, uoči dana kada se novi Bog rodio, Srbi su svog starog Badnju bacili u vatru, a pošto im je on bio vrlo drag, taj običaj ponavljaju na svako Badnje veče, a badnjak na jednom kraju namažu medom koji deca ližu da bi time pokazali kako im je Badnja sladak i drag.

  Crkva je badnjaku dala novi smisao: grejući se oko badnjaka, ukućani se zagrevaju ljubavlju, iskrenošću i slogom, a svetlošću njegovom razgone mrak neznanja i praznoverja, i ozaruju se i obasipaju radošću i miljem, zdravljem i obiljem.

  Ranije, dok su ljudi više živeli na selu, a ponegde i danas, na Badnji dan, pre nego što se sunce rodi, jedan od ukućana ode u zabran (šumu) i izabere drvo, koje mora biti mlado i cerovo. Pre nego što zamahne sekirom, pospe drvo žitom i nazove mu: "Dobro jutro i čestiti ti Badnji dan". Zatim zaseče na dva mesta da ispadne iver, i taj iver uzme sa sobom. Odsečeno drvo okreše, odnese kući i uveče naloži na vatru. Kad pregori, donji se kraj nosi oko torova i štala, a drugi, gornji kraj ostavlja se za položajnika. Zbog toga što se na taj dan pali badnjak, dan se zove Badnji dan.

  Danas se badnjak u gradovima kupuje na pijaci, ali mu je simbolika ista, a ritual je skraćen ili se badnjak jednostavno samo drži u kući.

  Uoči Božića slamom se posipa pod u kući čime se dom pretvara u onu pećinu vitlejemsku u kojoj se rodio Hristos i u kojoj se prostirala slama radi ležanja stoke. U seoskim kućama slama na podu leži i po tri dana, a u gradovima ova je simbolika svedena na rukovet slame koja se postavlja uz badnjak.
  smrtovnice -88019 - 07.01.2014 : Nedeljko Žugić Pale - best (4)

  In memoriam: Jelena Dundić življa od života


  Tvoj samrt me zatekla u ravnom Sremu, ispod Fruške gore. Na Internet portalu, nad kojim su se moje suze rasplinjavale u bjelinu zanosnu! Isto onako kako sam to napisao u pjesmi "Vidovdanska preslikavanja" 1994. godine, prije 19 godina, koju sam posvetio tebi:

  Vidim te kožom - odavno,
  kao žednik izvorište ledno;
  poručujem bezglasno, javno,
  na bjelini zapisujem čedno.

  Sada - rijeka od suza teče
  žalobnih majki i sestara.
  Molim se nečujno svako veče
  onom što ne ruši već stvara.

  Opštim sa duševnim izlivkom
  u ovitku Duha Svetoga.
  Sve to ne kazujem nikom

  kao tebi, poslanoj od Boga:
  da uzme i daruje davanja
  u vidovdanska preslikavanja!


  Draga prijeteljice, najdraža sa ovih prostora, tvoja smrt je samo dokaz da je život postojao opečaćen uzvišenošću darivanja, onako kako je blagopočivavši Patrijarh Pavle govorio "da se ljubav djeljenjem umnožava"...

  Pisao sam i svjetlopisao o tebi, kao o ljubavi, iz koje se uvijek nešto rađa i raste; branio te bratski od zlih duhova opstojnih u glavama zlomislenih i nazlobrzih ljudi...

  Govorio sam im da se jezikom najdublja bol nanosi, jer u njoj umire krv života, molio se za njih, sve dok se nije pojavio svijetleći - ukamenjen krst da ih zaustavi ili ostavi na istorijskom smetljištu...

  Ti si rekla da nas Gospod uči da upoznamo svoga protivnika i svoga spasitelja i sve si im praštala.

  Naš posljednji razgovor je bio 12. 12. 2013. godine, kada sam tražio od tebe video bim da pustimo video klip "Pjesnički pomen Radoslavu Samardžiji" u Trnovu. Rekla si mi nešto što neću javno zadugo izreći, neka se još svari u ognjištu vasionskog zapisa sa kojim tvoj duh lista stranice naših života...

  Znam da će te mnogi sanjati, jer takva žena se neće zadugo roditi. Neka, snovi su Božiji govor, jezikorazumijevanje svih nas. U njima si zajedno i nema razlike u poimaju.

  Neprijatelje smo pobjeđivali uz upomoć Svijetlih Anđelka i samoga Gospoda, a smrt kao spasenje striže, da te oslobodi patnje ovozemaljskog svijeta i da ti se duša raja nagleda - kao zemlja sunaca i mjeseca!

  Tvoj duh što je stvorilo življe je od života, a ljubav se rađa u živoj duši. A na tom putu svi smo pobliženi, svi smo sito!

  Ti si bila rijeka biljka koja hoda, savršena ljubav, sa osjetljivom i kreativnom dušom umjetnika, prilagodljiva kao znatiželjna duša djeteta. Sva od duše, koja se blistala kao nebo nad krvlju pravednika. Nisi bila ni u naumu sa zlima. Bila si pjesnik koji piše nevidljivu knjigu svoga životna, koju čitaju samo rijetki. Kao oko sa ovoga i onoga svijeta. Kao da nam odgovoraš: "Mili moji neka vas još tamo, nikada nije kasno da pročitate vasionski zapis koji sada ja čitam..."

  I kada su se ostvarivala kremenska i druga proročanstava, kao što je ovo "kada iznađe mirisa iz poljskog vijeća i kada milosti iznađe iz čovjeka", tvoje čulo milosti je liječilo ljude, ali za tvoju ljubav prema čovjek - nije bilo lijeka.

  Kao da si umrla da bi mi duže živjeli!

  Dok slušam glas tišine - lista se tvoja nevidljiva knjiga ispisana od srca do sunaca!

  Kao što se o srcu govori na svakoj stranici Biblije, taka se od uha do uha govori da je živo sjećanje na Tebe i tvoje djelo.

  Kao što nam Božje riječi i magične biljke otkrivaju budućnosti, tako si biljaka koja više ne hoda među nama, ali je sunce zaspalo u Tebi!

  Neka ti je vječna slava i hvala.

  Duša ti se raja nadgledala, kao zemlja sunaca i mjesec!

  Sokolac, 23. 12. 2013. godine
  praznici -88016 - 07.01.2014 : Mihailo Danilovic Majur,sabac - best (1)

  Božić je!


  jovo_mijatovic -88012 - 06.01.2014 : - best (0)

  Jovo Mijatović


  Jovu nisu napali ustaše već četnici. Pored toga, nije ga našla baka već komšija Baja koji ga je spasio od četnika, a moguće je da ga je lječila baka svojim ljekovitim travama.
  skola -88003 - 06.01.2014 : Rade Simić Sokolac - best (0)

  RE: Sramota u Osnovnoj školi Sokolac


  To da se u ovoj državi krade samo po zakonu i pravilnicima zna i ptica na grani. Eto ti kao šumarski tehničar koji nije bio u stanju ni prijemni za gimnaziju da položiš daješ sebi za pravo da ocijenjuješ da li su cure sa prosjekom skoro 9 koje su ocjenjivali doktori nauka trebale da budu primljene ispred nekoga sa prosjekom 7.

  Znači, vaša komisija za brzo otkrivanje supertalenata za 45 minuta otkriva što zamislite. Molim vas, doktori nauka nisu bili u stanju da otkriju za 4 do 5 godina studija. Ovo je u najmanju ruku sramota, ali ko da se postidi? 95% zaposlenih u OŠ Sokolac je časno i pošteno i sa gnušanjem posmatra šta vi tu provodite, kaljajući čast i ugled prosvetnih radnika. Dopalo vas, šta da se radi, ali dođe vreme sve se preokrene.
  oglasi -87980 - 04.01.2014 : Sonja Mitic Beograd - best (0)

  Astrolog


  Gledam u karte. Proričem sudbinu pomoću tarota. Saznajte vašu sadašnjost i budućnost! Imate nedoumice, pozovite i ja ću vam ih odgonetnuti! Radim uspešno i na daljinu! Sonja 0645760180
  skola -87961 - 04.01.2014 : Sokolac Sokolac - best (0)

  Odgovor za Osnovnu školu Sokolac


  Toliko ste proizvoljni u svojim tvrdnjama, toliko raspolažete sa rekla-kazala i poluistinama, da bi trebali da se zastidite svojih riječi.

  Ali papir trpi sve. Čime to dokazujete, osim što ste napisali i što navedenim djevojkama dodjeljujete epitete super studenti, najviši prosjek i najviše bodova. Te djevojke imaju svoj prosjek ocjena, za koji su dobile propisane bodove. A da su imale najviši broj bodova, bile bi primljenje.

  Vaš problem je u tome, što ne znate da postoji sve crno na bijelo, svaki zapisnik u kojima su svi odgovori svih kandidata, kako na pismenom dijelu, tako i na usmenom dijelu ispita. Svaki kandidat je provjerio svoje odgovore i bodovanje, pismene i usmene, dobio na uvid bodovnu listu i naravno imao je pravo da se žali na bodovnu listu, Školskom odboru. Školski odbor, postavljen je od predstavnika opštine, građana i škole. Većina članova Školskog odbora, po političkoj liniji je SDS-ova. Oni su potvrdili listu komisije i primljeni su najbolji kandidati, koji su imali više bodova od navedenih djevojaka. Sva dokumentacija je javna i uvijek se može provjeriti, da je prijem vršen u skladu s Pravilnikom. U toj dokumentaciji se može provjeriti, koji prosjek su imale navedene djevojke, kakvi su bili studenti, ko je i po kojim kriterijima dobio bodove, bodovna lista, odluka Školskog odbora, dakle sve što je vezano za prijem.

  Neprimjerno je da pričate napamet, ono što vama odgovara, da pričate na ljude bez osnova i argumenata, sa skrivenim ciljevima i namjerama. Ili samo zato što vam neko odgovara ili ne odgovoara, što nekoga simpatišete ili ne simpatišete ili iz drugim vama poznatih razloga.

  Da li ste vi vidjeli dokumentaciju vezanu za prijem? Tvrdim da niste. Da ste je vidjeli, ne bi ste tako napisali "Sokolac je malo mjesto i što se sve zna" i "znamo ko je imao pitanja". Navodite množinu. Znači ne pišete u svoje ime.

  Nagađate i da ne kažem grubu riječ. Mislite da vam se neko pravda, na vaše tlapnje. Niste vrijedni ni ovih riječi, jer ste nečasni.
  obicaji -87957 - 03.01.2014 : Vuk Gradinski Nišići - best (0)

  O gatanju u božićnu plećku


  Paganstvo je robovanje "praznim i bezvrednim stihijama ovog svijeta": "Kako se vraćate opet na slabe i rđave stihije kojima opet iznova hoćete da služite" - Sv. Apostol Pavle (Gal. 4:9).

  U našim krajevima zastupljeno je gledanje u plećku božićne pečenke. Iako je gatanje u plećku poznati paganski običaj od davnina, najbolju tehniku tumačenja uvijek imaju vračare a i mnogi srpski domaćini su se izvježbali kao plećkogledci. Za Božić u kući bogobojžljivi domaćin nakon obilnog i tradicionalnog ručka će obavezno zraknuti u plećku "šta li kaže plećka"? Pri tome on uopšte ne razumije da to što čini nije legalno hrišćanski, nego više to doživljava kao običaj, ili zanimaciju.

  Svetozar Ćorović je opisao u "Božićnoj plećki" domaćina Mitra Gluhaća, koji je ugedavši crnu pjegu na koščini plećke shvatio to kao znak njegove skorije smrti, te se odmah počeo opraštati sa svima. Isplakavši se sa porodicom, pošao je vraćati dugove i miriti se sa ljudima kojima se zamjerio. Naravno, nije umro "plećkinom" smrću! Poruke plećke su uvijek negativne i očekuju se vijesti o zlu, smrti, ratu, bolesti u kući i generalno ničemu dobrom... Znali smo da će sve onako biti, kako plećka kaže...

  Možemo li kao pravoslavci-hrišćani sjesti na dvije stolice? Vjerovati u Boga ili u sve i svašta. Vjerovati Bogu i mamonu istovremeno?

  Šta je u stvari gledanje u plećku?

  Gledanje (gatanje) u plećku važi za običaj i gotovo da tu vrstu gatanja ljudi ne doživljavaju kao grijeh jer se čini na veliki hrišćanski praznik. "Gledanje" se u nekim krajevima čini a u nekima i ne znaju da postoji.

  Gledanje u plećku nije hrišćanski običaj, iako ga neki "hrišćani" čine, on zaista nema nikakve veze sa praznikom Rođenja Hristovog. Uopšteno nikakvo gatanje nema veze sa Pravoslavljem. Gatanje u plećku je nažalost samo opoganjenje tog radosnog dana i cijelog tog domačinstva u kojem se to čini. Nakon posta, molitve, božičnog jutrenja , Sv. Liturgije, pričešča, svečanog ručka da uslijedi magijsko gatanje? Bože sačuvaj, spasi... Umesto nade u Boga, ljudi gledaju i nadaju se u koščine. Kako je to žalosno! Na ovaj sveti dan Gospod je iz ljubavi prema čovjeku došao u svijet, kakva je to radost.

  Na listi magijskih rituala i vračanja ovaj "običaj" se zove SKAPULOMANTIJA. Neophodno je izbaciti ovo gatarsko djelo iz navika i "običaja" stanovništva jer njegovo upražnjavanje vodi u propast. Dovoljno je da domačin na Božič nakon ručka preskoči taj dio, plečku proslijedi onima napolju koji če joj se obradovati , da se raduje prazniku, prekrsti se i zablagodari Bogu za sve.
  skola -87929 - 02.01.2014 : Rade Simić Sokolac - best (0)

  O poštenju i pravilniku u OŠ Sokolac


  To koliko vi poštujete pravilnik Sokolac se vidjelo ljetos kada ste na konkursu pokrali dvije djevojke, super studente, Tanju Ujić i Jelenu Šalipur, koje su imale najviši prosjek i najviše bodova, ali im to nije bilo dovoljno pored vašeg, kako kažeš, poštenja pa su otpale pošto su "pošteni" postali pronalazači talenata i ono što profesori na univezitetu nisu uspjeli da utvrde za 4 do 5 godina studija. Vi super-talente otkrivate za 45 minuta, naravno kad mu date pitanja.

  Problem je u tome što je Sokolac malo mjesto i što se sve zna. Znamo ko je imao pitanja i od ovog konkursa jer ste providni. Nemoj da pomisliš da nam je žao što je primljena ova cura iz Čajniča, naprotiv drago nam je posle saznanja kome ste namještali.

  O Dragici Malović neću komentarisati pošto je smiješno da predsjednik komisije ocjenjuje kandidate iz pitanja kojima ni riječi (komutativnost i asocijativnost) ne zna da izgovori, ponavlja tri puta i odustaje iako je profesor engleskog i daje im 0 bodova. Tu nulu je trebala dati sebi za karakter.

  A tebi da odgovorim još , da iz tebi poznatih razloga mi se tom vašem poslu nismo ni nadali niti se nadamo dok se ne promijeni lopovski sistem, opštepoznat, u kome se najbolje snalaze ljudi kojima stranka završi fakultet, nađe posao, iako nisi mogla da položiš ni prijemni za gimnaziju, a sad ti nekog učiš.

  Nemojte se brinuti za nas. Mi živimo od svog rada, hvala dragom bogu ne oskudijevamo ni u čemu, niti smo upšte za nekog sažaljenja. Svoje probleme rješavamo sami. Živimo 12 godina složno boreći se kroz težak život i ne kukamo, mi smo otporni. Na dobro nismo ni navikli a vama će brzih dana biti neobično.
  skola -87917 - 01.01.2014 : Sokolac Sokolac - best (0)

  RE: Sramota u Osnovnoj školi Sokolac


  Objašnjenje za izbor učitelja u Osnovnoj školi:

  Gospodin nije obavješten, da se Osnovna škola Sokolac pridržava isključivo zakona. U osnovnoj školi postoji jedinstven Pravilnik, koji važi za sve osnovne škole u Republici Srpskoj. U pravilniku postoje kriteriji, koji su bodovani i samo na osnovu bodova pravi se bodovna lista prijavljenih kandidata. Svaki prijavljeni kandidat je ravnopravan iz cijele RS. Komisija, kad je u pitranju prijem novih radnika, ne poznaje nikoga osim kriterija iz pravilnika. Komisija ne poznaje ni jednu stranku, ni liniju. Djevojka iz Čajniča je imala najviše bodova i bila najuspješnija, po tome je uspjela na konkursu. Za divno čudo, nije imala nikakvih veza ni vezica.

  Eto i to se kod nas može desiti, a posebno u Sokocu, da se trud i rad isplati i da se posao dobije na osnovu znanja i rada. A Dragica Malović je jedan častan profesor i pedagog.
  skola -87839 - 27.12.2013 : Rade Sokolac - best (2)

  Sramota u Osnovnoj školi Sokolac


  Na konkursu za prijem učiteljice za rad na određeno vrijeme (na godinu dana) naši sugrađani su na čelu sa predsjednikom komisije Dragicom Malović, preko dvije majke i četvoro djece, budućih đaka te iste škole, izabrali djevojku iz Čajniča za koju su oni dali više bodova nego ostalim kandidatima.

  Nije mi jasno kako, pored armije Sokočana na birou, komisija svojim domaćim kandidatima daje nula bodova? Herojsko su djelo napravili što nisu makar malo olakšali život te djece koju će te sutra učiti i zbog koje su te učiteljice i tu.

  Želio bih samo znati u kog Boga vi vjerujete i čemu se nadate u životu, sram vas i stid bilo. Ne bojte se, ničiju sreću nisu mačke pojele, roditelji su zdravi i nekako će odhraniti svoju djecu.
  jovo_mijatovic -87799 - 25.12.2013 : Stari Blizo - best (0)

  Alopecija


  Za Aleksu Matića,

  Pokušaj naći knjigu: "Zdravlje iz Božje ljekarne" od Marije Treben. Na 39. stranici ima nešto što bi ti možda moglo pomoći.
  jovo_mijatovic -87773 - 23.12.2013 : Aleksa Matic Srbac - best (0)

  Alopecija


  Imam problem opadanja brade na krugove, već 8 mjeseci. Prije 3, mjesece mi je počela opadati i kosa na potiljku. Radio sam pretrage i sve je u redu. Da li mi neko može pomoći?

  RE: Alopecija  Lijećenje alopecije - konvencionalna medicina

  Doktori kažu da se Alopecija se ne može izliječiti, ali se može ublažiti.

  Na tržištu postoji mnogo proizvoda protiv opadanja kose, za koje se takođe tvrdi da sprećavaju alopeciju, pa ćak da mogu i povratiti izgubljenu kosu. Nažalost, to u stvarnosti baš i nije tako.

  Nema sumnje, da brzo rješenje ne postoji i da je za lijećenje alopecije potrebno vrijeme i strpljenje. Osim toga, preporućuje se da dobro pročitaju sve informacije o proizvodu prije nego što ga kupiš.

  Samo dva lijeka - Propecija i minoxidil - imaju naučno potvrđeno djelovanje protiv alopecije.

  Najpopularniji lijekovi protiv ispadanja kose su:

  Propecija - tablete
  Minoxidil - tečnost za lokalnu primjenu
  Nizoral - šampon
  Vichy ampule - Vichy Dercos Aminexil

  Propecija i Minoxidil su djelotvorni, ali njihov je nedostatak u tome, da su dosta skupi i mogu imati ozbiljne sporedna dejstva. Upravo zbog toga sve više ljudi traži prirodne naćine lijećenja alopecije.

  Idi na stranu - |1|2|