fix
Logo
fix
Nalazite se na Sokolac- Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
obicaji -100241 - 17.04.2017 : Zdravko Đurić Brčko - best (0)

Slavski običaji


Poštovani,

Na prostoru srednje Bosne običaj je da se pored sveće, panaije, krsnog hleba, vina, iznosi i časa (posuda) sa rakijom koja je zaslađena šećerom ili medom u kojoj se nalazi (pliva) jabuka. Posle uzimanja panaije svi gosti piju slatku rakiju u kojoj se nalazi jabuka i pokušavaju da je zubima uhvate. Onog ko uhvati jabuku, domaćica je dužna da dariva (otkupi jabuku) jer jabuka ne sme da se iznese iz kuće. Molim moderatora i ostale čestite članove prvo: da mi napišu da li sam pravilno opisao ovaj narodni običaj, drugo: da mi kažu šta znači i simbolizuje ovaj običaj, treće: da mi napišu sve informacije vezane za ovaj običaj.

Pozdrav za svu braću u Hristu.

Slavski običajiKao prvo, treba napomenuti da se ova "ćasa" naziva buklija ili bukara. Tako je zovu na području od Centralne Bosne do Istočne Srbije.

Buklija se iznosi nakon što se "slomi" slavski kolač. U dobra, stara vremena, kada se pekla slabija rakija, buklija je "išla" od gosta do gosta i svaki od njih bi popio dobar gutljaj rakije, što mu je davalo bolju mogućnost da zubima, bez upotrebe ruku, zagrize jabuku i istu izvadi iz rakije. Naravno, neki bi završili ispod stola, nakon što bi otpili pozamašan gutljaj iz buklije.

Mišljenja sam da je ovaj običaj nastao kao neki vid igre i nema neko dublje značenje u slavskim običajima. Prisustvovao sam 70-tih godina na slavama na kojima se upotrebljala buklija: čitava ceremonija je bila popraćena navijanjem, zezanjem i naravno - smijehom.
jovo_mijatovic -100007 - 27.03.2017 : Gordana Petrovic Zagreb - best (0)

Lek za dijabetes tip 1


Poštovani ,
Interesuje me da li znate da li netko pravi prirodni lek za dijabetes tip 1. Lep pozdrav i zahvaljujem unapred.
oglasi -99925 - 21.03.2017 : Mladena Sokolac - best (0)

Diplomski i maturski radovi


Pišem diplomske, akademske studije i maturske radove. Povoljno.
oglasi -99793 - 10.03.2017 : Mara Sorak Bijeljina - best (0)

Zemlja na prodaju


Nudim na prodaju nešto više od 47 dunuma zemljišta, na kojem se nalazi djelimično devastirana veća vikendica.

Zemljište se nalazi u D. Drapnićima, 300 metara makadamskog puta Išerić Brdo - Šaševci.

Zmljište ima 2 jaka potoka i dovedenu vodu ispred vikendice.

Informacije putem maila ili telefon, br. 066/159-078.
jovo_mijatovic -99658 - 28.02.2017 : Aron Neskov Pancevo - best (0)

Epilepsija


Da li je neko imao pozitivna iskustva lečenja lekovitim biljem kod epilepsije?
jovo_mijatovic -99459 - 07.02.2017 : Mata Bilic U.s.a. - best (0)

RE: VFC


Cijenjena gospođo,

u pogledu bolesti vašeg djeteta sa kožnim oboljenjem ja sam stupio u kontact sa čuvenim specijalistom za kožne bolesti. On mi je rekao da sa velikom sigurnošću vjeruje da je to MUJAŠIN koji je izliječiv i nemojte se bojati da će nešto biti vašem djetetu od toga. On predlaže da vi tražite od vašega specijaliste da vam propiše TRIMACINOLONE ACETONIDE KREMU 0.1 PROCENT. Ukoliko ne možete dobiti taj lijek uzmite običan medicinski hydrogen peroxide i na pamučnu krpicu ili pospite ta mjesta sa porixidom. On će izazvati malu reakciju vrenja koje nema vrući efekat. Radite to dva-tri puta na dan i vidite da li to pomaže. Kod kupanja djeteta nemojte uptrebljavati jake sapune - perite sapunom za djecu. Nakon toga dijete namažite nivea kremom.

Ja vas razumijem da ste zabrinuti ali će sve to proći, molite boga jer on je ne pobjediv, nevidljiv, milostiv ali tu je sa vama.
jovo_mijatovic -99437 - 05.02.2017 : Sasa Vasovic Kragujevac - best (0)

Rak na grliću materice


Ispišite neki prirodni lek za rak na grliću materice. Zahvatio je i donji zid bešike. Moja supruga se javila lekarima, ali po svoj prilici kasno jer je bolest već uhvatila maha. Čuo sam da ste dosta puta pomogli pa vam se obraćam sa molbom za pomoć. Zahvalan i pozdravljam vas. Hvala unapred.
oglasi -99435 - 05.02.2017 : Milan Banja Luka - best (0)

Prodajem ili menjam lokal u Banja Luci


Prodajem ili menjam poslovni prostor (lokal) u Banja Luci, ulica Koste Jarica 2a, naselje Starčevica. Lokal ima 85m2, parking, pogodan za razne delatnosti i nalazi se odmah pored kafica. Moguća zamena za stan ili drugu nekretninu u Beogradu ili Banja Luci.
Cena je 78000 eura. 00381652080666 (Viber)
Milan
jovo_mijatovic -99387 - 01.02.2017 : Zorica Vukovic Podgorica - best (0)

VFC


Dvogodišnji dječak ima vfc godinu ipo dana. Promjene se javljaju na nogama. Kako ljekari tvrde od suve kože. Sporadično ima i na rukama miške i na bočne strane djela trupa. Ipak najviše ima po nogama. U početku je izražena suvoća, a kasnije mazanjem kreme za suvu kožu se čisti i pojavljuje se crvenilo u manjim ili većim krugovima. Kada se suvoća miče izaziva češanje, a smeta mu i toplota.
jovo_mijatovic -99383 - 31.01.2017 : Rada Dotlic Gradiska - best (0)

Bolest pluća


Pozdrav,
zanima nas da li nam možete pomoći. Muž je imao jaku upalu pluća, jedno plućno krilo je zasjenjeno pa ni doktori ne znaju šta je: Da li je samo upala ili da se nije začahurio gnoj.
oglasi -99313 - 26.01.2017 : Prenocistenovisad1 Novi Sad - best (0)

Apartmani i sobe u Novom Sadu


Apartmani i Prenoćište Stojić Novi Sad, Partizanska 47. Booking:+381 63 808 77 45 i +381 21 6772 057.

Ukoliko dolazite u Novi Sad i potreban Vam je smeštaj, nudimo Vam smeštaj u našim klimatizovanim sobama i apartmanima.

Svi apartmani u svom sastavu sadrže odvojenu, kompletno opremljenju kuhinju. Sve smeštajne jedinice imaju LCD TV, kablovsku TV, bežični i kablovski internet, a objekat je u potpunosti pokriven WiFi ¿ bežičnim internetom. Posteljina, peškiri, fen za kosu u svakom kupatilu omogućuju našim gostima da se osećaju kao kod svoje kuće.

Ukoliko dolazite autom, svojim gostima obezbedjujemo besplatan, privatni parking.

Posebna pogodnost za naše goste je bilijar sala sa čajnom kuhinjom i TV sala u zimsko/letnjoj bašti sa roštiljom koji naši gosti mogu da koriste, kao u uslugu vešeraja.

Prenoćište Stojić Novi Sad nalazi se istovremeno blizu centra grada, ulaza u grad i glavne autobuske i železničke stanice, tako da je naš smeštaj veoma pogodan za sve one koji su u tranzitu, a s obzirom da podržavamo sistem Bike friendly, svim putnicima koji dolaze biciklom, motobiciklom, bajkerima, možemo obezbediti siguran, zatvoren i pokriven parking za njihove dvotočkaše.

Kontakt telefon: :+381 63 808 77 45 i +381/21 6772 057
praznici -98961 - 06.01.2017 : Sasa Kraljevo - best (0)

Pozdrav


Христос се роди !
jovo_mijatovic -98772 - 02.01.2017 : Brana Nis - best (0)

Ciste na dojci


Poštovani,

da li imate čaj za ciste na dojci ili email Vaše doktorke koja u Americi može da me konsultuje u vezi toga. Hvala unapred.
jovo_mijatovic -98431 - 21.12.2016 : Drazen Svedska - best (0)

Leukemija


Da li imate iskustva sa liječenjem leukemije, AML Akutna Myeloisk Leukemija. Obavljene su 2 transpaltacije, prva pre 6 godina, stanje dobro 4 godine. Pre 2 godine pojava recidiva, ponovo hemoterapija, nova transplatacija o drugog donatora, rezultati slabi, nikakvi. Potreban savjet, šta da se radi dalje? Možda i treća transplatacija, koja je vrlo rizična i teška. Pacijent je žena, majka 56 godina, trenutno stanje fizički jako dobro za terapije, doktori smatraju da su ostali organi zdravi i u dobrom stanju.
praznici -98399 - 17.12.2016 : NLO Gojino Brdo - best (1)

Srećan Nikoljdan


Srećan NIKOLJDAN svima koji slave!!!

oglasi -98365 - 14.12.2016 : Risto Novi Sad - best (0)

Prenoćište u Novom Sadu, smeštaj, apartmani


Apartmani Novi Sad i privatni smeštaj Novi Sad, Partizanska 47, booking na telefon: +381 63 808 77 45.

Na petnaest minuta hoda od centra Novog Sada iznajmljujemo jednosobne i dvosobne apartmane, kao i dvokrevetne sobe sa kupatilom. Apartmani u svom sastavu sadrže odvojenu, kompletno opremljenju kuhinju. Svaki apartman i soba su klimatizovani, poseduju TV-kablovsku, bežični i kablovski internet. Besplatan obezbedjen parking, bike friendly, idealno za tranzitne putnike.

Kontakt telefon: +381 216772 057.
jovo_mijatovic -98253 - 27.11.2016 : Goran Josijevic Cacak - best (0)

Lek za epilepsiju


Gospođa koja je pitala za lek protiv epilepsije, neka mi se javi na email gorandunorezacŽgmail. com i objasniću joj sve.
izbori -98147 - 14.11.2016 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (3)

Kako izabrati svoju političku opciju?


Nakon skorašnje, po meni neodmjerene, Dodikove izjave da neće pomagati opštine u kojima je pobjedila opozicija, tj. SDS, želim da kažem sledeće:

Pomalo je surovo od najvećeg branioca Republike Srpske da srpski narod optuži za greške koje je sam počinio. Meni se nekako čini da je sam kriv što njegova partija u nekim opštinama nema uspjeha na lokalnim izborima. Primjera za to ima dosta, a ja ću ovu moju tezu obrazložiti na opštini Sokolac, jer je ipak ovo u neku ruku sokolačka stranica.

Propast SNSD-a u Sokocu je počeo sa smrću Zorana Kosorića, kada su na čelo ove partije došli braća Čolovići, "poznati" biznismeni u opštini Sokolac. A poznati su po tome što su na Romaniji napravili hotel sa pogledom na kamenolom, fabriku vode koja ne radi jer nije dobila upotrebnu dozvolu, mesaru za koju nema mesa, benzinsku pumpu koja je propala do te mjere da su je morali prodati.. . itd, itd. Drugim riječima, narod na Romaniji o njima može da kaže sve najgore, čak ih je i ovjekovječio u onoj čuvenoj izreci "vrati uže, jebeš kravu"...

Sem povezanosti sa Dodikom u izgradnji benzinske pumpe kod Modriče, braća Čolovići nemaju nikakvih političkih kvaliteta da budu postavljeni za lidere jedne takve političke partije kakav je SNSD. Ipak, uprkos upozoravanju nekih članova Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac, Dodik se (izgleda zbog nekakvih svojih ličnih interesa) odlučio na ovaj kobni potez, zbog kojeg danas krivi romanijskog seljaka.

Naš narod kaže da je rđav domaćin u svojoj kući još gori u tuđoj. Tako je bilo i sa braćom Čolović kada ih je narod izabrao na kormilo Opštine Sokolac. O njihovom radu ne mogu ništa reći jer on nije ni vrijedan pomena. Ostali su zapamćeni po seks skandalima, pljački hotela u Sokocu, pucnjavama na slavama i sličnim skandalima. Dodik ih je na kraju smjenio, ali javna je tajna da oni još uvijek drže sve konce u rukama, pokušavajući da kao "tampon zonu" između sebe i naroda istaknu mlade kandidate ove stranke, koji baš i nemaju nekih velikih kvaliteta sem što su pristali da budu marionete u rukama vladara iz sjenke.

Kada nepismeni romanijski seljak izađe na izbore, pred sobom ima dilemu da izabere između dvije opcije:

1) slatkorječivog Cicka Bjelice, koji nije nimalo bolji od svojih kumova - gore pomenute braće. Njega je najlakše opisati rječima da je on sklon da obeća sve a da pri tome nikada nije održao svoju riječ,

2) propalih biznismena, koji su svoju reputaciju zapečatili u narodu time što njihovi zaposleni već godinama ne primaju plate. Ukratko rečeno, oni su legalizovali robovlasništvo na Romaniji.

I tako, kad nepismeni seljak bira svoju lokalnu samoupravu, on bira između dva zla, a vrlo je teško reći koje je od njih manje. U isto vrijeme, Dodik iz Banjaluke ne vidi pravu suštinu problema, pa za svoj neuspjeh u Sokocu hoće da kazni prostog, romanijskog seljaka koji njega, kao Predsjednika Republike Srpske podržava i voli više od bilo kojeg političara u regionu.
lijekovi -97823 - 08.11.2016 : Dani Srbija - best (0)

Travar sa Romanije


Pozdrav svima,

iz ličnog iskustva znam da Nenadovi recepti provereno leče bakterije, viruse itd... Meni je lično izlečio hlamidiju potpuno prirodnim putem. Do njega sam došao preko čoveka kome je izlečio kandidu. Njegov broj telefona je +387 57 233-191, moja preporuka je da ga nazovete i nećete se pokajati!
privreda -97725 - 02.11.2016 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Uzgoj krompira u Han Pijesku


oglasi -97675 - 29.10.2016 : Suada Numanovic Tuzla - best (0)

Prodajem kuću


Prodajem kuću sa zemljištem u Tuzlu. Kuća i zemljište nalaze se poted Klinike za srce - Kabilova klinika. Kuća je prizemna sa dvije stambene jedinice 80+36 (a mogu se sastaviti u jednu cjelinu.) Zemljišta ima 1270 m'na kome se nalazi oko 50 različitih vrsta voća Kuca je blizu grada ali je na mirnom mjestu. Cijena je veoma povoljna 110.000 KM. Zbog hitnosti snizili smo cijenu kuće jer je u potpunosti renovirana pvc stolarija, jelovica vrata i mnogo toga od struje i vode Vlasništvo je 1/1.
oglasi -97399 - 24.10.2016 : Risto Novi Sad - best (0)

Prenoćište Novi Sad, sobe i apartmani za izdavanje, smeštaj


Apartmani i Prenoćište Stojić Novi Sad, Partizanska 47. Booking:+381 63 808 77 45 i +381 21 6772 057.

Nedaleko od centra Novog Sada iznajmljujemo apartmane i sobe sa kupatilom. Apartmani u svom sastavu sadrže odvojenu, kompletno opremljenju kuhinju. Svaki apartman i soba su klimatizovani, poseduju TV-kablovsku, bežični i kablovski internet, frižider i garažu za vozila. Parking , klima, internet besplatan.

Parking izuzetno pogodan za motoraše i bajkere. Zbog svoje lokacije pogodni za tranzitne turiste.

Kontakt telefon: :+381 63 808 77 45 i +381/21 6772 057.
privreda -97357 - 17.10.2016 : Ratko Obrenović Detroit, USA - best (0)

Pravljenje koncentrata za tovne piliće


Antibiotike u hranu ne bi trebalo dodavati, a naročito prvih dana jer tada kod pilića naprave većcu štetu od oristi. Oni deluju samo na bakterije a ne na viruse i prvih dana unište crevnu floru kod pilića a zbog rezistentnosti se smanjuje njihova efektivnost ako kasnije ne daj Bože zatrebaju.

Evo nekih predloga za recepture:

HUBBARD za brojlere preporučuje sledeće recepture za hranu:

Pred-starter se daje pilićima od početka tova pa do telesne težine od 300 grama ili prvih 10 dana tova.


Pred-starter 23 % proteina

 • kukuruz 46. 95
 • sojina sacma 25. 00
 • sojin griz 10. 00
 • kukuruzni gluten 5. 00
 • pšenica 5. 00
 • kvasac 1. 00
 • ulje 2. 00
 • stočna kreda 0. 94
 • dikalcijum fosfat 2. 30
 • lizin 0. 23
 • metionin 0. 25
 • so 0. 33
 • premiks 1. 00


  Karakteristike smese :

 • Proteina 23 %
 • Metabolicka energija 3048 Kcal/kg
 • Masti 6. 35 %
 • Suve materije 88. 5 %
 • Lizina 1. 32 %
 • Metionina 0. 62 %
 • Kalcijuma 1. 02 %< br>
  Starter se daje pilićima do telesne težine od 800 grama ili od 11. do 20. dana tova.

  Starter 22% proteina

  1 kukuruz 47, 47
  2 sojina sačma 22, 00
  3 sojin griz 15, 00
  4 kukuruzni gluten 3, 00
  5 pšenica 5, 00
  6 mast 1, 00
  7 ulje 1, 50
  8 stočna kreda 1, 00
  9 dikalcijum fosfat 2, 20
  10 lizin 0, 25
  11 metionin 0, 25
  12 so 0, 33
  13 premiks 1, 00


  Karakteristike smese :

 • Proteina 22 %
 • Metabolicka energija 3111 Kcal/kg
 • Masti 7. 66 %
 • Suve materije 88. 4 %
 • Lizina 1. 25 %
 • Metionina 0. 60 %
 • Kalcijuma 1. 02 %

  Grover se daje pilićima do telesne težine od 1600 grama ili od 21. do 33. dana tova.

  Grover 18% proteina
  1 kukuruz 52, 18
  2 sojina sacma 18, 00
  3 sojin griz 10, 00
  4 mast 4, 00
  5 psenica 10, 00
  6 kvasac 1, 00
  7 stočna kreda 0, 85
  8 dikalcijum fosfat 2, 20
  9 lizin 0, 20
  10 metionin 0, 25
  11 so 0, 32
  12 premiks 1, 00

  Karakteristike smese:

 • Proteina 18 %
 • Metabolicka energija 3170 Kcal/kg
 • Masti 8. 36 %
 • Suve materije 88. 1 %
 • Lizina 0. 96 %
 • Metionina 0. 53 %
 • Kalcijuma 0. 95 %  Finišer se daje pilićima do kraja tova ili od 34. do 45. dana tova


  finiser 17 % proteina

  1 kukuruz 50, 33
  2 sojina sacma 15, 00
  3 sojin griz 10, 00
  4 mast 4, 00
  5 pšenica 15, 00
  6 kvasac 1, 00
  7 stočna kreda 0, 80
  8 dikalcijum fosfat 2, 20
  9 lizin 0, 15
  10 metionin 0, 20
  11 so 0, 32
  12 premiks 1, 00

  Karakteristike smese :

 • Proteina 17 %
 • Metabolicka energija 3200 Kcal/kg
 • Masti 8. 35 %
 • Suve materije 88. 1 %
 • Lizina 0. 98 %
 • Metionina 0. 47 %
 • Kalcijuma 0. 92 %
 • zdravlje -97343 - 15.10.2016 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Lista hrane koju ne bi trebalo da čuvate u frižideru


  Vjerovatno ćete se i vi iznenaditi, ali dosta je hrane koju ne biste smjeli da držite u frižideru.

 • Banane bolje čuvaju hranjive materije na sobnoj temperaturi. U isto vrijeme, truljenje banana je sporije ukoliko se nalaze izvan vašeg hladnjaka.

 • Krompir - svi mi koji smo rođeni na Romaniji, dobro znamo da se krompir čuva na hladnom, suvom i tamnom mjestu. Zbog toga su naši stari i izmislili trapove, kojih mi više nemamo. Hladna temperatura frižidera pretvara skrob u šećer mnogo brže nego kada je on smješten u gore opisanim uslovima. Krompir ne smije da se čuva u plastičnim kesama, već u kartonskim kutijama sa puno otvora. Ne smije ni da se pere.

 • Crveni Luk u frižideru postaje buđav i mekan. Isto kao i krompir, zahtjeva dosta vazduha, sem ako je oguljen kada se čuva u plastičnim kontejnerima. Glavicu crvenog luka, koja je prerezana nožem treba odmah potrošiti.

 • Avokado koji ste kupili obično treba ostaviti da malo omekša. Međutim, frižider usporava ovaj proces. Zbog toga avokado treba čuvati u frižideru samo ako je sazreo.

 • Bijeli luk će, vjerovali ili ne, mnogo brže da isklija u frižideru nego na sobnoj temperaturi. Bijeli luk će u frižideru da se ubuđa i postane gumenast. U isto vrijeme, izgled bijelog luka u frižideru će rijetko da se promjeni, pa ne možete znati da li je dobar dok ga ne otvorite.

 • Hljeb se najbrže osuši u frižideru. On postane tvrd i težak za žvakanje.

 • Kafa zahtjeva hladno, suvo i mračno mjesto da sačuva svoj ukus i svježinu, pa frižider nije pravo mjesto za njih. Kafa se čuva u kutijama koje su hermetički zatvorene. Ako imate jako mnogo kafe koju nećete koristiti dugo vremena, onda možete da je stavite u zamrzivač. Kafu stavljenu u kesu u koju ne može da ulazi vazduh možete čuvati mjesec dana u zamrzivaču.

 • Paradajiz izgubi svoj ukus u frižideru. U isto vrijeme, hladan vazduh usporava sazrijevanje paradajiza, što je potrebno da bi se poboljšao njegov ukus. Paradajiz treba držati na sobnoj temperaturi, u pletenoj korpi ili staklenoj zdjeli.
 • oglasi -97161 - 18.09.2016 : Resad Hadzismajlovic Vancouver, Canada - best (1)

  Prodajem 11 dunuma zemlje


  Prodajemo 11 dunuma zemlje u Žljebovima kod Sokolca (Brezjak). Zemlja ne posjeduje priključak za struju i vodu. Za par minuta makadamom se stiže sa magistralnog puta. Divan pogled na okolna brda. Zemlja se prostire s obje strane puta a prekrivena je brezama i borovima. Cijena po dogovoru.
  jovo_mijatovic -97150 - 17.09.2016 : Melina Kesetovic Chicago - best (0)

  Lijek za epilepsiju


  Zamolila bih vas ako iko zna da li postoji neki lijek za epilepsiju. Imam kćerku 8 godina koja je 5. jula imala napad, a poslje 20 dana i drugi. Oba puta sve je izgledalo kao da je pala u nesvijest i imala je skupljene šake i zatvorene i stisnute zube. Napad je trajao oko dva minuta i prvi put je odmah sve bila normalno dok je drugi put nakon napada bila pospana jednu 40 minuta. Kad joj se to desi nema nikakve pjene iz usta. Sve mi izgleda kad joj je puno vruće da joj se to i desi. Doktori su mi rekli da ima epilepsiju i sad koristi sirup i fala Bogu sad će skoro dva mjeseca i ništa se više nije dogodilo. Njen tip epilepsije se ovdje zove odsutna Generalna epilepsija. Svi ostali nalazi su joj normalni krv, MRI, mokraća i niko u familiji ne boluje od ove bolesti. Doktori kažu da je 50% da će izaći iz toga u vrijeme puberteta. Molim vas recite mi ako ima ista da joj pomogne i da se ovo izlječi. Mi živimo u Americi ali ja mrzim da trujem svoje djete sa ovim sirupima ovdje. Skoro sam dobila broj telefona da se javim Draganu Đeriću ali sta god da joj pomogne ili šta god mi treba da uradimo samo mi javite. Zahvaljujem se unaprijed.

  RE: Lijek protiv epilepsije  Melina,
  efikasan lijek, koji drže epilepsiju pod kontrolom, je kanabis ulje, koje uzimaš po jednu kap pod jezik svako jutro. Više o ovome možeš naći na internetu, otkucaj "SEIZURES & CANNABIS Urban Farmacy" na Google i dobićeš više informacija o tome.
  jovo_mijatovic -97013 - 24.08.2016 : Bojana Danilovic Sarajevo - best (0)

  Alergija na bjelance


  Prije godinu dana sam dobila alergiju na jaje bjelance, kućnu prašinu i grinje. Najjača reakcija je na bjelance i izaziva anafilaksiju. Pod terapijom sam jo uvijek (pila sam više lijekova, a sad pijem lordes 5 mg). Interesuje me vaše mišljenje i da li se alergije mogu liječiti aleternativnom medicinom. Unaprijed hvala. Pozdrav !
  jovo_mijatovic -96531 - 30.07.2016 : Dejan Anicic Kragujevac - best (0)

  Sarkoidoza


  Poštovani,

  čuo sam da je izvesna biljka Podrebnica odlična u lečenju ove bolesti. Kako je mogu naći u Srbiji, pošto imam problem sa naručivanjem iz Bosne?
  jovo_mijatovic -96516 - 27.07.2016 : Stari - best (0)

  RE: Recept za uvećanu prostatu


  Poštovani Predrag,

  Mislio sam da sam ostavio sajt od lijeka za prostatu, ali nisam. Iskreno žalim, jer i ja se borim sa tim problemom. Međutim, Ti možeš da na Google ukucaš četiri glavne imenice i dobićeš dosta odgovora, uputstava i recepata. Te glavne stvari su: prostata, limun, med ili Erabl i soda Bikarbona. Ja sam kupio pola kilograma sode bikarbone (jer je toliko pakovanje), koja se koristi u domaćinstvu i koja u sebi sadrži aluminijuma. Pored mog neznanja o sadržaju aluminijuma, u sodi, ja sam to jedno vrijeme koristio, jer iskreno da kažem nisam znao da postoji i druga vrsta, sve dok mi moja snaha nije skrenula pažnju, da ima i medecinska soda. Međutim, ta se soda ne smije koristiti u ove svrhe i na ovaj način. Trebate tražiti Medecinsku sodu Bikarbone u farmacijama/ apotekama koje ne sadrže aluminijum.

  Samo još da kažem i ovo: Kod mješanja sode sa limunom i medom, dolazi do naglog vrenja i smjesa može da izleti iz posude u kojoj spremate. Znači, pazite.

  Meni je veoma žao što nisam ostavio recept o liječenju prostate, ali kad sam kupio drugu sodu bilo je vidljivih pojava i u mnjogim drugim stvarima. Počeo sam se debljati.

  Koliko se sjećam recept je izgledao ovako:
 • Sok od jednog limuna
 • Dvije kašike meda/Erabla i
 • jedna kafena kašičica sode Bikarbone.

  Međutim, ja sam sve to stavljao u šolju od (250 ml) Zelenog čaja i tako pio svako jutro. Zato ne mogu sa sigurnošću da potvrdim taj neostavljeni recept u mojoj arhivi.

  Želim svima koji se muče sa ovom vrstom bolesti, da se ne predaju i da mi budu zdravi.

  Stari

  RE: Recept za uvećanu prostatu  Jedan od provjerenih recepata je i da piješ 20 do 30 propolis kapi, koje sipaš u čašu vode. Lijek se uzima tri puta dnevno.
 • zdravlje -96511 - 27.07.2016 : Delija Trebevic - best (0)

  Hepatitis C


  Meni je prije par godina ustanovljen hepatitis C, zbog prokomjerne upotrebe lijekova u kratkom vremenskom periodu. Uzimao sam četiri vrste tableta. Ne znam o kome se hepatitisu radilo i da li ih ima više vrsta, pošto nisam studirao medicinu ali znam da sam posle mjesec dana od kada sam počeo piti koziju surutku bio na vađenju krvi i da je jetra ponovo bila u normali. U međuvremenu sam bio prestao uzimati dvije od četiri vrste tableta. O svojstima surutke i kako se uzima informacije se mogu naći na netu.
  Sa poštovanjem!
  zdravlje -96497 - 24.07.2016 : Ratko Obrenović Detroit, USA - best (0)

  Borba protiv insekata korišćenjem mnoćnih mirisa prirode


  Od komarace se više ne može živjeti. Vlaga i visoke temperature pogoduju njihovom razmnožavanju, pa je potreba za zaštitnim sredstvima neminovna. Kreme, sprejevi, električni uređaji sa tabletama i tečnišću suj nam već odavno dobro poznati u procesu odbrane od ovih krvopija, ali uvijek postoje i alternativna rješenja u prirodi. U neposrednoj blizini terase ili u balkonskim žardinjerama posaditi biljke koje će vam biti efikasni saborci u borbi protiv ovih, ali i drugih insekata.

  Matičnjak je prava legenda među biiljkama koje tjeraju muve. Eterično ulje koje sadrži ova biljka širi osvježavajući miris, a odlično se pokazao i u borbi protiv nepoželjnih insekata. Osim toga, matičnjak može da vam pomogne i kada već osjetite svrab od uboda komaraca ili vam se na koži pojavi otok ili crvenilo. Uberite svjež listić i prstima iscedite sok na bolno mjesto, pa ostavite da se osuši. Svrab še nestati za nekoliko sekundi.

  Tamljanika takođe može biti dobar izbor u borbi protiv insekata, pogotovu ako volite egzotične biljke, a ujedno ste i ljubitelj modernih visećih korpi. Njena eterična ulja će se pobrinuti da vas insekti zaobiđu u širokom krugu.

  Lavanda ne samo da daje mediteranski šarm vašem balkonu, već se svojim mirisom pouzdano bori protiv dosadnih mušica i komaraca. Upravo zbog ovoga, ovu biljku sitnih, ljubičastih cvjetova obavezno morate imati usvom okruženju. Eterično ulje lavande je jedino ulje koje se na kožu može nanositi u nerazređenom obliku. Intenzivna aroma koju lavanda širi nikako ne prija insektima.

  Ruzmarin svojim mirisom takođe može da bude odlična rampa za komarce, a miris je naročito djelotvoran dok polako sagorjeva. ovaj trik koristite ako pripremate roštilj: na žar bacite nekoliko grančica svježeg ruzmarina i komarci vam više neće dosađivati.

  Evo još nekoliko savjeta:

 • Pomješajte ulje matičnjaka i lavande sa mlijekom za tijelo u odnosu jedan prema četiri i ovom smjesom namažite kožu. Preporučuje se da njome zaštitite ruke i noge, pa čak i lice, ali izbjegavajte predio oko očiju.

 • Kao stoni aksesoar postavite limun presječen na pola, pa u njega pobodite grančicu karanfilića. Osvježavajući miris koji se širi odbija insekte.
 • zdravlje -96493 - 23.07.2016 : Stari - best (0)

  RE: Hepatitis B


  Pokušao sam da u nekim stručnim časopisima nađem odgovor u vezi hroničnog oboljenja jetre, ali nisam nigdje našao da piše "hronično". Uglavnjom kažu da to ne može biti hronično oboljenje. Nemojte mi vjerovati ovo, ali sigurno znam za jedan prirodni lijek koji će pomoći ako ne ozdravljenju, onda bar ublaženju bolova jetre.

  Svjedoci smo priča da je žuti cvijet, koji niče gotovo na svakom mogućem mjestu, za koga mi većinom kažemo, da je dosadni korov na travnatim površinama. To je predobri maslačak. U narodu se maslačak zove još: vjetrokaz, žućanica, milosavka, mlečac, popino guvno i talijanska salata. Ja ne znam da li se ima kupiti u vašim mjestima, u biljnim apotekama suvi izmrvljeni korjen maslačka, ali ukoliko ga ima, kupite ga i nećete se pokajati. Ako ga nema, onda uzmite krampicu u ruke i kopajte korjren iz njegovog ležišta. Pazite, on ide desetak i više CM dubboko u zemlju. Kad ga izvadite operite i usitnite ga kao zrno kukuruza i stavite da se suši prirodnim putem.

  Ovo vam predočavam, jer sam se lično uvjerio u njegovu sposobnost. Ako meni ne vjerujete, evo vam Knjiga: Maria Treben, pa nađite lijek pod: Oboljenje jetre. I na kraju ću vam dati i sajt od knjige u kojoj možete naći sve što vam treba, a za prvu ruku evo recepta:

  Pripremanje čaja: 1 puna mala kašika korena stavi se u četvrt litre hladne vode, a sledećeg dana se greje do ključanja, i procedi. Ovu količinu čaja treba piti pola sata pre i pola sata posle doručka, gutljaj po gutljaj.

  Salata: priprema se od svežih listova i svežih korenova. Na internetu pronađi upustvo za spravljanje salate.

  Stabljike: dobro sažvakati i pojesti 5 do 10 sirovih stabljika dnevno. Spravljanje sirupa. Na internetu pronađi upustvo za spravljanje sirupa.

  Želim da ozdravite brzo.
  jovo_mijatovic -96461 - 20.07.2016 : Sonja Jevtović Čačak - best (0)

  Hepatitis B


  Poštovani,

  pre četiri meseca mojoj majci je dijagnostikovan hronični hepatitis B, koga ima već 30-40 godina, prema mišljenju lekara. Kao posledica slabijeg rada jetre primećeno je u poslednje vreme (poslednjih 3-4 meseca) pucanje variksa na jednjaku (vene na jednjaku) i stvaranje vode u stomaku, kao i česta pražnjenja. Ima li prirodnog leka za ovaj problem?
  skola -96339 - 06.07.2016 : Milomir Novosel Beograd - best (0)

  Susret 2. generacije maturanata sokolačke gimnazije.


  Dvadest petog juna ove godine sastala se druga generacija maturanata sokolačke gimnazije, koji su tom prilikom evocirali uspomene iz školskih dana. Pre 50. godina, sada već sedamdesetogošnjaci, su završili četvrti razred sokolačke gimnazije i tada se rasturili po celoj bivšoj Jugoslaviji nastavljajući dalje školovanje. Uz toplu jagnjetinu i hladno pivo, smo se podsetili na provedene školske dane. Sve pohvale gospodinu profeseru Marinku Renovicu na dobroj organizaciji ovog susreta.
  jovo_mijatovic -96337 - 05.07.2016 : Nada Teofilovic Wien - best (0)

  Delivoje Mijatović


  Želela bih da stupim u kontakt sa Delivojem Mijatovićem, unukom legendarnog Jove sa Romanije. Unapred zahvalna u nadi da ćete mi pomoći da dođem do njega jer mi je neophodan zbog mog zdravstvenog stanja.

  RE: Delivoje Mijatović


  Nado, pokušaj da stupiš u kontakt sa njim preko Fejsbuka.
  jovo_mijatovic -96259 - 23.06.2016 : Pero Trkulja Banja Luka - best (0)

  Gorušica, gastritis


  Pozdrav,

  Imam gastritis i gorušicu koji su otkriveni prije dva mjeseca: učestala gorušica, žarenje u prsima i grlu... Kako da se riješim toga problema, bio bih vam veoma zahvalan.
  smrtovnice -96255 - 22.06.2016 : From_srpska Beograd - best (11)

  IN MEMORIAM: Momčilo Bojanić - Kameni


  Nakon kratke i teške bolesti 12. juna 2016. u 72. godini preminuo Momčilo Bojanić Kameni, na portalu poznatiji pod imenom Specijalac Momčilo. U svijetu radioamatera bio je E73MB / YU4MB.

  Sahranjen je 14. juna na groblju Dvorovi kod Bijeljine.

  Kameni je od 1991. godine bio angažovan u JNA na zadacima veze. Stari radioamater i zaljubljenik u elektroniku, prošao je sva ratišta od Hrvatske '91. do kraja rata u BiH. Početak sukoba u Sarajevu zatiče ga u kao vođu centra za EIPED u kasarni u Lukavici. Nakon povlačenja JNA, prelazi u Specijalnu brigadu policije RS gdje će do kraja rata biti na poslovima načenika veze. Sa brigadom je prošao sve njene akcije brinući o vezama i EIPED. Nakon mirnodopskog perioda službe u penziju je otišao sa mjesta pomoćnika za vezu komandanta brigade.

  Bio je pošten i skroman čovjek, bez dlake na jeziku kada je istina u pitanju.

  Iskreno saučešće porodici a starom ratniku i velikom patrioti neka je pokoj duši i vječna slava.
  jovo_mijatovic -96243 - 20.06.2016 : Stari - best (0)

  RE: Bijele fleke na koži


  Bijele fleke na koži problem su kod mnogih, a posebno kod ženskog pola. Ali mnogi su se već saživili stim flekama, naročito muškarci. Međutim kod ženskog pola to je još veća boljka iako ne boli. Zato ženski pol nastoji da zbriše sa svog tijela bijele "mrlje", pa pokušavaju na sve moguće načine tražiti lijeka. U razgovoru sa mojom snahom, ona predlaže da koristite "Švedski eliksir" ili "Švedsku grančicu". Uputstvo imate u knjizi "Zdravlje iz Božije ljekarne".

  Isto tako potražite i knjigu od Jovo Mijatović, travar sa Romanije.

  Pored toga evo vam i ova adresa pa će te vidjeti o čemu se radi.

  Neka vam je srećno i nemoj te se zbog toga sikirati, jer gledao sam jednu crnkinju koja je sva u bijelim flekama a postala je top model. Idite na Youtube pa ćete je vidjeti.
  jovo_mijatovic -96199 - 12.06.2016 : Natalija Lekic Beograd - best (0)

  Goloper čaj


  Poštovani,
  potreban mi je čaj od golopera, ne mogu nigde da ga nađem da ga kupim, postoji li mogućnost naručivanja istog.

  Goloper čaj  Natalija, ima ga na internetu, pokušaj pod drugim nazivima: Kaloper (Chrvsanthemum balsamita -Tanacetum balsamita) DRUGI NAZIVI: goloper, biblijski list, kamforna biljka...
  jovo_mijatovic -96145 - 06.06.2016 : Zorica Premužak Zagreb - best (0)

  Dugogodišnja promjena na koži - bjela fleka


  Poštovani,

  molim za pomoć. Na koži lica još u pubertetu stvorila se bjela sitna kuglica, nitko od dermatologa nije htio dirati kirurški , godinama se proširila na jedan centimetar promjera i izgleda kao bjela naslaga na koži. Zadnji dermatolog je rekao da je to rjetka kožna bolest naevus limpomatus superficijalis, iako nije siguran. Preporuka je dermoabrazija. Molim za pomoć.

  Premužak Maja
  Zagreb
  dogadjaji -96114 - 01.06.2016 : Nedeljko ¿ugić Pale - best (1)

  Sokolac: Deseta štraparijada ''Romanija 2016'' (kod Nikole i Mile Lizdeka)


  ŠEMBDEĆn_8WFj1cKGQ" frameborder="0" allowfullscreen>

  Idi na stranu - |1|2|