fix
Logo
fix
Nalazite se na Sokolac- Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
sc_komentari -102367 - 06.06.2018 : Zeljko Tomic Sokolac - best (6)

Dobro došli u Sokolac


Evo mene, moji dragi sokolački sugrađani, hitam Jerininom cestom iz Pravca Žljebova, u namjeri da vas posjetim. Ovaj put sam krenuo na Sokolac u namjeri da produžim saobrađajnu dozvolu za mog Renoa, jer mu registracija ističe početkom juna.

Već na ulasku u Luburić polje, pogled mi privuče prekrasan krst koji je karakterističan za Rusku pravoslavnu crkvu, mada se on može naći i na manastirima koristi još iz vremena prvih Nemanjića. U principu, ideja postavljanja krsta sa pogledom na Košuticu mi se dopada, ali ne i priča sokolačkih baba da je nekropola u Luburić polju nekakvo sveto mjesto, koje je Sisko zaregistrovao u UNESCO. Provjereno, i jedno i drugo je čista laž. Svi stećci u Bosni, Srbiji i Crnoj Gori su pod UNESCO zaštitom, a pripadnici te srednjovjekovne crkve su samo djelimično bili pravoslavni, uglavnom su bili otpadnici iz Grčke pravoslavne crkve.

Prolazim kroz Vidriće. U žurbi sam pa nemam vremena da svratim do krsta, koji su donacijom podigli drvo-prerađivači sa sokolačke opštine. Koliko je meni poznato, gradska uprava za ovaj projekat nije dala ništa, jer je u opštinskom budžetu katastrofalna rupa, kroz koju je "iscurilo" u nečije džepove oko jedanaest miliona i sedamsto hiljada maraka. Drugim riječima, SDS je potrošio tri godišnja budžeta Opštine Sokolac, pa me nije ni iznenadilo da su prije mjesec dana penzionerima blokirali čekove i sa njih nadoknadili nenaplaćene poreze na imovinu. Svaka čast, gradski oče, ovako se nije radilo čak ni u Tursko doba.

U Sokolac, ulazim sa gornje strane, jer ovdje možeš samo nizbrdo, nikako uzbrdo. Oba sokolačka hotela su spremna za pretsojeću turističku sezonu. Bivši hotel "Romanija" srušen do ležeće ploče, Šs je to idealno mjesto za kampovanje - možeš slobodno da prilegneš u centru grada i nadišeš se svježeg vazduha jer od fabrika već odavno ništa ne radi. U hotelu u Podromaniji, koji ne radi, dobićeš krov nad glavom ali je vazduh zagađen zbog kamenoloma moga djede, koji se nalazi tačno preko puta magistralnog puta.

Kao i uvijek, obilazak Sokoca započnem uz kafu kod Rusa Bakmaza. I dok smo sjedili pored one ogromne freske sa Putinom, uz dobru piletinu sa roštilja, prozborismo o svemu i svačemu, a najviše o onom Turčinu Hamu, koji je kupio Romaniju, pa sada tamo na veliko nezadovoljstvo sokolačkih drvo-prerađivača pravi nekakve ogromne sušare.

U Sokocu sve miriše na predsojeće izbore. Doduše, njima se ne raduje ni pozicija ni opozicija jer imaju podjednake šanse da budu gubitnici. Kako stvari stoje, Čolovići su zauzeli rukovodeću fotelju u SNSD-u, i nemaju namjeru da se iz nje maknu.

Što se biznisa tiče, jedino je Čolovićima pomalo krenulo nabolje. Nedavno su dobili koncesiju na nekakav rudnik glinice (čini mi se u Federaciji BiH) pa su sve svoje točkaše usmjerili na transport. Izgleda da im je baš krenulo.

Sokolački službenici jako prijatni, ali i očajni. Još uvijek su na sedam neisplaćenih plata, a najavljena su i velika otpuštanja, kao posledica katastrofalne finansijske situacije u gradskoj kasi. Omladina još nezadovoljnija, jedva čekaju da gdje odu, makar da beru maline u Arilju.

Nastavljam izlazom niz glavnu, sokolačku ulicu. Razmišljam, dobro je što jednosmjerna ulica kroz centar grada vodi direktno prema putu za Beograd, pa ne moram da napravim još jedan krug oko Sokoca. Dosadilo mi ovo sivilo, a teško mi i da gledam tužna lica ovih dobrih ljudi, među kojima sam se rodio i odrastao. Na izlazu iz mjesta, koje je već odavno prestalo da bude grad, sjetih se riječi Arsena Diklića "Ne okreći se sine" i, bez i jednog pogleda na retrovizor, požurih u pravcu iz koga sam i došao.
oglasi -102363 - 03.06.2018 : Biljana Lukic Arilje - best (0)

Berba malina


Potrebni radnici za berbu malina, stan i hrana obezbeđeni, za sve informacije pozvati na broj 0613062943 ili na viber 0600890606.
sokolac_video -102353 - 30.05.2018 : Nedeljko Žugić Pale - best (0)

Sokolac: Osvještavanje prostorija KUD 'Zavičaj'


oglasi -102305 - 17.05.2018 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Pas sorte HASKI na poklon


Jedan moj poznanik mi danas kaže da hoće DA POKLONI svog psa sorte HASKI, pa ako znam nekoga ko je zainteresovan da mu se javi. Sa njim daje i pasoš, kao dokaz o vlasništvu.

Ja ga ne pitah koliko je pas star, ali se na njemu vidi da je dosta mlad, otprilike da je u drugoj godini života. Napominjem da je ovo izuzetno lijep pas.

Pas se nalazi na teritoriji Beograda.

Ukoliko ste zainteresovani, ostavite poruku na ovom forumu, ili se javite meni na telefon (ukoliko ga imate).
sokolac_video -102205 - 20.04.2018 : Ratko Obrenović Sokolac - best (0)

Spomen obilježje - Krst, Vidrići, Sokolac


zdravlje -102169 - 08.04.2018 : Sojka Jagodic Sarajevo - best (0)

Lijek za upala živca vilice


Poštovani, imate li lijek za neuralgiju trigeminusa, upala živca vilice, smirenje i nesanicu i za želudac gastritis? Lijep pozdrav!
izbori -102029 - 23.02.2018 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

RE: Da se spasi što se spasit može


Gospodine Feniks,

pažljivo sam pročitao vaš poslednji članak i mogu Vam reći da se u cijelosti slažem sa vama. Ali ključno pitanje je šta je rješenje. Borci nikakva prava ne mogu ostvariti u okviru postojećih organizacija koje u svom nazivu nose prefiks boračke organizacije. Rukovodstva tih organizacija su otuđeni centar moći ili nemoći koja od države dobiju određena novčana srestva koja troše i pričaju šuplje priče. Primjećuješ vjerovatno kolika su prepucavanja između BORS-a i Veterana a suština je da smetaju jedni drugima pošto se kolač dijeli na više dijelova.

A kada su izbori u pitanju bilo lokalni ili opšti ne mogu da se ne sjetim izreke jednog francuskog filozofa koji je davno rekao da narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje.

Ja sam dosta pisao na ovu temu i dalje smatram da borci mogu štititi svoje interese jedino osnivanjem političke stranke boraca. Potrebno je samo malo dobre volje da se u svakom od regiona u RS nađe nekoliko čestitih boraca koji uživaju uglad u svojim sredinama i da pokrenu stvar sa mrtve tačke i ubijeđen sam da bi se ta stranka veoma brzo omasovila.

Pozivam sve čestite borce koji prate ovu stranicu da međusobno komuniciramo i razmjanimo mišljenja putem ove stranice.

Pozdrav za sve one koji su četiri godine proveli u šumi, braneći Republiku Srpsku, dok su se pojedinci u njihovom zaleđu bogatili.
lijekovi -101906 - 13.02.2018 : Jasna Basic Edmonton - best (0)

Psorijaza


Poštovani,

Imamo problema sa blažim oblikom psorijaze na prstima desne ruke, pa bih Vas molila ako mi možete odgovoriti ako imate neki savjet ili preporuku, a nadam se i rijesenje za taj problem.
Hvala unapred.
S postovanjem,
Jasna
izbori -101897 - 12.02.2018 : Feniks Republika Srpska - best (5)

Da se spasi što se spasit može


Draga braćo,

moram da se zapitam kakav smo mi to narod i šta se to dešava sa nama kada dozvoljavamo da vlast ovako otvoreno, bez ikakvog srama i straha uništava i pljačka svoju državu i svoj narod.

Nezasita politička ala, koja nas je jela dok smo od neprijatelja branili svoju otadžbinu, nastavila je da nas neprestano jede do današnjih dana. Svoje nezasite želudce nisu napunili posječenim šumama, rasprodatim fabrikama, odmaralištima, hotelima, državnim zemljištem, prodajom rijeka, rudnika, banja, kreditom od 5,5 milijardi, prodajom državnih akcija, akcizama, PDV-om... Oni još uvijek ne prestaju da pustoše i pune svoje džepove, a narod ćuti. Narod ćuti jer ćute oni koji su sve ovo odbranili i sačuvali, a koji imaju najviše prava da kažu dosta je više.

Pitam se samo koliko nas je ostalo da ustanemo i postavimo to pitanje? Zaista, pitam se koliko nas je ostalo da nam ove vlasti, kojima nije bilo dosta srpskih glava, amputiranih nogu i ruku ostavljenih po prvim borbenim linijama, nisu svojim specijalnim metodom uspjeli da amputiraju kičmu i da od boraca čelične kičme, koja se nije povijala ni pred najjačim neprijateljem uspjeli da naprave beskičmenjake koji će moliti i puzati pred njima i moliti ih za pomoć, umijeto da oni pužu pred nama jer ih je većina u ratu bila beskičmenjaci. Upitajmo se braćo kako su ovi ljigavci došli do kičme, koja se nažalost i na sramotu ne povija ni pred Bogom a ni pred narodom.

Ponovo pred svoju izbornu kampanju dižu nacionalne tenzije, kao to oni brinu o narodu i Republici Srpskoj. Oni "brinu" o državi a brinuli su o njoj i stvarali je daleko od prve borbene linije, brinuli su se kako će pobjeći negdje na sigurno, tamo gdje su davno bili sklonili svoje porodice a oni ostali i jedina briga im je bila kako da profitiraju u ratu.

Ovo nam se i dešava zato što smo, onima koji o državi nisu mislili u ratu, dozvolili da o njoj misle u miru. Onima koji misle samo o sebi dozvolili smo da misle o zajedničkom dobru i tako smo tvorevinu najvećih neimara povjerili onima koji će je najbolje razgrađivati umijesto nadograđivati.

Ponovo će nam na predizbornim skupovima o patriotizmu pričati nepatriote, lopovi o poštenju i pravdi, lažovi koji će vam ponovo davati lažna obećanja i vjeru u bolje sutra. Cirkuzanti koji od naroda i države prave najveći cirkus vec više od 20 godina. Posle obavljenih cirkuskih predstava širom Republike Srpske, oni će ponovo imati puno razloga za smjeh dok će vesela publika nakon završene predstave ponovo plakati, žaliti.

Da li ćemo zaboraviti sve svoje poginule saborce i svoje žrtvovanje i dozvoliti da ono što smo stvorili bude žrtva neodgovornih ljudi, koji na vlast dolaze ne voljom građana nego ucjenama, prijetnjama, korupcijom i mitom, a njihov doprinos onim čime vladaju je bio minoran ili nikakav.

Klučeve od naše kuće moramo vratiti u svoje ruke jer mi smo je i napravili, a sve što u njoj ne valja moramo da promjenimo, da bi je sačuvati za mlađe naraštaje, a to jedino mogu oni koji su je i izgradili i koji mogu da je najbolje čuvaju jer znaju njenu vrijednost.
sokolac_video -101739 - 15.01.2018 : Nedeljko Žugić Pale - best (2)

Sokolac: Biljana Renovica, direktor Specijalne bolnice za psihijatriju


jovo_mijatovic -101479 - 05.11.2017 : Nevena Ilić Beograd - best (0)

Zahvalna Nevena


Veoma zanimljiva stranica, ima dosta lepih stvari ali i veoma puno prevaranata. Muka me je naterala da 2011 tražim lek za svoga sina koga je zvanična medicina otpisala. Na moju nesreću, ili kako gledam danas na moju sreću uspela sam da mu pronađem lek i da mu spasim život i to zahvaljujući gospodinu Vladi, čoveku koji mi je otvorio oči u mom najvećem bolu i skrenuo mi pažnju kako se čovek leči. Ovo su vam metode koju koriste prevaranti, citiram:

 • "Ne brinite ništa ja sam iz porodice poznatih travara, imam lek za svaku boljku, ja lečim nekoliko hiljada ljudi godišnje i svi su živi i zdravi... samo redovno uzimajte moje lekove i videće te kako se ozdravi, Ne brinite za novac koliko god da date, dobro je bolje da se vi obrukate nego ja. Ne radim ja ovo zbog novca nego da pomažem ljudima, ali samo da znate lek je veoma skup.

  PRAVI TRAVAR, VIDAR, LEKAR, ILI KAKO GOD DA GA ZOVETE NIKADA SE NE REKLAMIRA, DO NJIH JE JAKO TEŠKO DOĆI SAMO UPORNOST I BOŽIJA POMOĆ MOGU VAM POMOĆI.
 • oglasi -101469 - 01.11.2017 : Sandra Prodanović Han Pijesak - best (0)

  Prodaja kuće i zemljišta


  Prodajem zemljište sa kućom, Sokolac, opština Han Pijesak. Stambeni objekat 45 m2, ima struju i vodu, potrebna adaptacija, dvorište 10 ari i pašnjak 1 hektar, Mrkalji I.
  sc_komentari -101461 - 27.10.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (7)

  Hvataj ceker, hajmo na Sokolac


  Gotovo uvijek, kada sam ujutro dobro raspoložen, spustim sa ovog mog, beogradskog brdašca na jednu od gradskih pijaca. Ne pazarim puno, ali mi se duša ispuni mirisom plodova prirode i ljepotom boja koje ukrašavaju pijačne tezge. Volim i da progovorim sa prostim, srbijanskim seljakom, iz koga zrači nekakva vanzemaljska toplina - spreman je da se sa tobom cjenka do poslednjeg dinara prilikom prodaje proizvoda svoga mukotrpnog rada, ali će ti u nevolji dati i poslednju litru krvi ukoliko ti ona zatreba.

  Danas je takođe pijačni dan, samo ovaj put idem na Sokolac. I dok moja Ласточка (na ruskom jeziku Lastavica) leprša između šabačkih njiva, razmišljam o tome kako je dobro što smo se nas dvoje slučajno sreli na jednom placu polovnih, njemačkih automobila. Jer da mi danas nije nje, morao bih da u Sokolac idem na Kondoru, ili ne daj bože na autobusu Ustaša-prevoza iz Sokoca. U znak zahvalnosti ja nju dobro "napojim" na nekoj od Nestro pumpi, a ona meni na gorivu uštedi povratnu kartu do Balvan-grada.

  U Žljebovima zastadoh da kupim med. Cijena je negdje od 15 do 20 maraka, što glasinački med svrstava u najskuplji u okruženju. Čak je i romanijski bagremov med skuplji od onoga srbijanskog, mada bagrema na Romaniji nema ni za lijeka, pa mi nekako nije jasno od čega ga prave.

  U Sokocu najprije svratih da kupim meso. Ovaj put uđoh kod Nerića. Naručih kilogram ćevapa, jer sam komšijama obećao roštilj. Prosijedi kasapin uze tri debela papira i poče da na njih slaže ćevape. Meni se nekako učini da je i jedan papir bio dovoljan, ali bješe očigledno da matori jarac dobro zna kako se prodaju jaja za bubrege. Ćevape uzima iz frižidera, pa one crne, sa kraja tepsije, koji su već odavno napale bakterije, okreće naopačke i smješta u sredinu moje porudžbine. I bez uvida u rodni list, ocjenih starost ćevapa. Takođe zaključih da Sokočani vrlo malo jedu ovu vrstu hrane. Ne znam kakvo meso vole, ali mi se sve nekako čini da ćevape sve manje kupuju.

  Na izlasku iz radnje pogled mi privuče jedno omanje parče polu-osušenog mesa, za koje je bješe privezan poveći kanap, još iz vremena kada je taj isti komad bio domaćinska vješalica. Pomislih da bi upravo to meso išlo sa jajima za doručak, pa odlučih da i njega kupim. Kasapin uze to parče, i krenu prema vagi. I dok je pravio ta tri koraka, njegov pogled se zaustavi upravo na kanapu. Gotovo sam siguran da je u tom trenutku pomislio:

 • Ukoliko mu izmjerim i ovaj kanap, meni će za večeru ostati podeblje parče mesa, od koga ću napraviti sendvič i slatko ga pojesti uz večernju kafu.

  U isto vrijeme ja pomislih:

 • Ako mi izmjeri i onaj kanap, ja ću tražiti da mi i njega spakuje, pa ću ga ostaviti u garažu. Možda nekada kupim kravu pa ću moći da je sa njime vežem za jasle.

  Meso (skupa sa kanapom) je bilo teško negdje oko 610 grama. Nakon toga, prepredenjak odsječe kanap i baci ga u korpu, a polu-sušenu svinjetinu zamota na vagi, pazeći pri tome da ne mogu pročitati kolika je težina mesa bez kanapa.

  Izađoh na ulicu, već pomalo umoran od kupovine na sokolački način. Pomislih da bi bilo dobro navratiti kod Rusa Bakmaza, čisto da saznam šta se dešava u gradu, ali mi bješe daleko da se do njega vozim u rikverc kroz sokolačku glavnu, jednosmjernu ulicu. Naravno, postoji i druga varijanta, da napravim krug oko Sokoca, ali me duša zaboli na pomisao da treba da prođem pored porušenog hotela, za koji me vezuju najljepše uspomene moje mladosti.

  Ja mnogo volim alat! U svojoj garaži u Beogradu ljubomorno čuvam po jedan prototip krampe, budaka, motike, grabulja i drugih radnih pomagala. Zajednička crta svih njih je da nikada nisu imali nikakvog kontakra sa zemljom. Ćute oni u tami, čekajući da se u meni probudi želja da postanem radnik. Moja pobuda za pronalaženjem novih alatki me natjera da krenem do Nikolića, jer po preporuci mnogih on ima najbolji i najpovoljniji asortiman robe te vrste u Sokocu. Odmah na ulasku, pažnju mi privuče par stvari koje sam nedavno kupio u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu, pa upitah prodavca za cijenu. Ispostavi se da su ti sokolački proizvodi za 20% skuplji, pa upravo zbog toga i odustah od dalje kupovine. Uostalom, sem ventila za slavinu, ništa mi taj dan i nije bilo potrebno.

  Od sve ove silne kupovine, pomalo sam i ožednio, pa svratih u obližnju prodavnicu da kupim kiselu vodu. Moja omiljena voda, Mg Mivela, u Beogradu košta 60 dinara, a u Sokocu 1.20 KM, što je negdje oko 16% skuplje. Takav slučaj je i sa većinom drugih proizvoda za koje provjerih cijenu.

  Ukratko, srušiše se pusti snovi moji da je život u provinciji mnogo jeftiniji nego u velegradu. Zaključih da se iz Beograda ne isplati dolaziti u Sokolac na pijacu. Pas bio ako to još ikada u životu uradim!

  Ipak, ima i par stvari koje su dobre na Sokocu. Kao i prošli put, i danas sam sa Sokoca u Beograd odnio malo sira sa Stjenica i par kilograma bijelog luka iz Mokrog. Jesu skuplji nego u Srbiji, ali su ovi proizvodi bar naši, romanijski.

  Dok sam skretao ka svom rodnom domu, na desnoj strani puta ugledah nešto malo i ušato. Od tog stvorenja mi se učini nekakav vanzemaljac, ili bar osoba koja je rođena kao rezultat vanmaterične oplodnje. Stoji ono pored svog svemirskog broda, koji i nije baš pravi svemirski brod, već nekakva vrsta ogromnog džipa, kakav nemaju ni mafiozi u Beogradu. Farovi su u obliku potkovice, ili još bolje rečeno dva ustaška slova "U" koja bodu jedan drugog. Pomislih da bi to moglo biti neko lice sa maskom. Intuicija mi govori da se u Sokocu snima neka serija, poput one čuvene "Star Track: Deep Space Nine". Glumci su svi građani, a taj čudni vanzemaljac ugrožava njihovu koloniju, u želji da građane Planete Sokolac uništi ili bar protjera iz njihovog legla.

  Na povratku za Beograd, pomislih kako bi bilo lijepo upozoriti moje naivne istomišljenike da odustanu od odlaska u Sokolac u svrhu kupovine. Budala uči na svojim a pametan iz tuđim greškama. Kada su u pitanju med i meso treba da se drže dobrog, starog srpskog seljaka, a nostalgiju na rodni kraj mogu da ugasi i u albumu za slike. Sokolac tamo već odavno mnogo ljepše izgleda.
 • oglasi -101435 - 24.10.2017 : Petar Pale - best (0)

  Prodajem kuću na Palama


  Prodajem kuću na Kalovitim brdima (Romanijska ulica), pored ulice, sa garažom, odmah useljiva. Kuća ima oko 210 m2 površine u tri nivoa, centralno grejanje i 830 m2 placa. U vlasništvu je 1/1 i prodaje se nameštena. Cena 46. 000 EUR.

  Kontakt telefon

  +38163321624 Petar
  sport -101283 - 04.10.2017 : JOSIP PALE - best (2)

  FK Sokolac


  Čujem da će se na Palama odigrati fudbalska utakmica između kadeta FK "Romanije" sa Pala i ekipe FK "Sokolac" iz Sokoca. Malo sam tražio podataka o FK "Sokolac" i n zvaničnom sajtu Opštine Sokolac o njima NEMA NITI JENE RIJEČI. Na zvaničnom sajtu FSRS postoji da ima taj klub i ništa više, mada se vidi da su ti momci bili prvaci u kategoriji Kadeta grupa JUG koju organizuje FS RS.

  Ove godine ih nema da učestvuju u toj kategoriji pa ne znam zbog čega. Na sajtu FSKS (fudbalski savez kantona Sarajevo) se vidi da imaju ekipu u kategoriji Juniora i da su do sada odigrali tri utakmice i sve tri pobijedilii sa impoznatnom gol razlikom 17:2 i da su drugi sa utakmicom manje, a vjerovatno će biti prvi pošto rezultati govore i da će da pobijede našu Romaniju.

  Interesuje me ko i za koga i na koji način uređuje zvanični sajt Opštine Sokolac i da o ovim dječacima NEMA niti jedne riječi. Napomenuo bih da dječaci FK Sokolac igraju veoma dopadljiv fudbal i da su u kategoriji Kadeta bili prvi na "Piksi" kupu na Palama gdje su veoma dobro dočekani i ispraćeni kao najbolja ekipa. Nije mi jasno KOME to SMETA u Opštini Sokolac pod čijem imenu se i takmiče te o njima NEMA niti jedne RIJEČI.

  SRAMOTA!!!!!

  RE: FK Sokolac


  Ovaj članak je komentarisao jedan posjetilac, pa admin sajta isti prenosi u cjelosti!
  Da te prijatelju dragi obavjestim da su momci iz FK Sokolac savladali momke iz FK Romanija rezultatom 4:0 i da su prišili odličnu partiju. Kao što si rekao o njima NEMA ništa na sajtu Opštine Sokolac ali zato ima o uspjehu strelaca, atletičara, planinara i naravno o štraparijadi što dovoljno govori o odnosu vlasti u Opštini prema klubu koji postoji osam godina i ima veliki broj talentovane djece i niže odlične uspjehe gdje se god pojave. malo je reći da je to SRAMOTA kako ti kažeš.
  oglasi -101166 - 06.09.2017 : Zoran Pale - best (0)

  Izdajem stan na Palama


  Izdajem nov, trosoban stan na Palama, na šetalištu pored Hrama. 066200272
  vub -101063 - 14.08.2017 : Zada Mehic Resetnica - best (1)

  Pohvala za fakultet


  Ovo je visoko rangiran fakultet . Spomenko Stojanović ne priznaje ni jedan drugi fakultet osim ovaj na Sokocu.
  oglasi -101038 - 08.08.2017 : Ckomi Sokolac - best (0)

  Potrebna ozbiljna osoba za cuvanje starice


  Starica je pokretna. Pošaljite SMS sa kvalifikacijama na +381640863013
  oglasi -100837 - 27.06.2017 : Pedja Borovina Sokolac - best (0)

  Prodajem plac na Sokocu


  HITNO prodajem plac na Sokocu površine 466 m2. Plac se nalazi u ulici Miloša Obilića br. 13, ulaz u Sokolac iz pravca Han Pjeska. Plac je uknjižen i nalazi se par stotina metara od glavnog magistralnog puta koji prolazi kroz Sokolac. Lokacija odlična za izgradnju kuće ili vikendice. Prodaju vrši vlasnik zemljišta. Cena 1. 500 EUR -a. Mogućnost dogovora.
  oglasi -100725 - 11.06.2017 : Slavko Stanisic Pale - best (0)

  Prodaje se kuća na Palama - SAMO 300 KM/m2


  Prodajem kuću na Palama površine 10, 0 x11, 0 m, 4 etaze , sa poslovnim prostorom pogodnim za različite djelatnosti (bila ordinacija doktorice Radović).

  Kuća ima podrum, poslovni prostor 110m2 i dva stana- sprat i potkrovlje (unutrasnje stubište, hodnik, dnevni boravak, kuhinja i trpezarija, 2 sobe, kupatilo, ostava i balkon).
  Poseduje urednu dokumentaciju, građevinsku dozvolu sa svom pratećom dokumentacijom.

  Kuća ima zemljište površine 1120 m2, sa sadnicama voca, pogodno za vrt. Kuća se nalazi na glavnom putu prema vrelu reke Miljacke, kod Famosa. Prednost se ogleda u tome jer je blizu najpoznatijih skijaških centara i nacionalnih parkova:

  Skijaški centar "Ravna planina" Pale - 500m
  Skijaški centar Jahorina - 15km
  Sarajevo (Baščaršija) - 17km
  Nacionalni park Trebević - 14km
  Mogućnost zamene za stan. Povoljno!
  Sve informacije na telefon: +387 63 82 56 720
  oglasi -100721 - 11.06.2017 : IVICA Uzice - best (0)

  Potrebni radnici za berbu malina


  Potrebna dva radnika za berbu malina u okolini Užica. Smeštaj i hrana obezbedjen. Sve informacije na br. 0605724400
  skola -100675 - 04.06.2017 : Srdjan Popovic Foca - best (0)

  Gdje je ta slavna generacija iz '99-te?


  Prozvaću sve kojih se sjetim, očekujući da se jave: Bakmaz Sanja, Borovčanin Goran, Vitomir Vladimir, Višnjić Aleksandra, Dupljanin Jelena, Popović Sanja, Odžaković Bojana, Bartula Dragana, Ćajić Jelena, Kovačević Snežana, Kovačević Kristina, Kosorić Borjana, Koprivica Danijela, Lošić Marijana, Orašanin Glasinka, Odović Biljana, Đerić Staka, Krunić Jelena, Divčić Božidar, Mumović Branimir, Odović Saša, Pržulj Dragan, Kosorić Žarko, Lučić Vladimir, Vuksanović Svetislav, Malović Žarko, Mijatović Željka, Mijatović Vera, Đerić Danko, Popović Srđan...
  oglasi -100394 - 11.05.2017 : Pedja Borovina Sokolac - best (0)

  Prodajem plac na Sokolcu


  Prodajem plac na Sokolcu površine 466 m2. Plac se nalazi u ulici Milanka Vitomira br. 13. Zemljište je pogodno za izgradnju kuće ili vikendice. Plac je uknjižen i nalazi se nekoliko stotina metara od glavnog puta koji prolazi kroz Sokolac. Plac prodaje vlasnik zemljišta, a cena je 13 KM/m2. Zainteresovani plac mogu pogledati svakog dana od 08-20h.

  Informacije na tel. 00381648345855
  e-mail: borovinapreŽorion.rs
  oglasi -100387 - 09.05.2017 : Pedja Borovina Sokolac - best (1)

  Prodajem plac na Sokocu


  Prodajem plac na Sokocu površine 466 m2. Plac se nalazi u ulici Milanka Vitomira. Cena je 14 KM/m2, plac je uknjižen, vlasnik.

  Informacije na telefon 00381648345855.
  dogadjaji -100355 - 04.05.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

  Sokolac: Policija na sednicama


  S. MIŠLjENOVIĆ - 29. april 2017.

  Zasedanja SO Sokolac poslednjih meseci postala dramatična, zbog čega će ih ubuduće obezbeđivati policija. Svađe i žučne rasprave prete da prerastu u nešto opasnije.

  SOKOLAC - Zbog čestih svađa i žučnih rasprava koje prete da prerastu u nešto više, ubuduće će sednice SO Sokolac obezbeđivati policija - kaže, za "Novosti", načelnik opštine Milovan Cicko Bjelica.

  Zategnuto je bilo i na sednici Skupštine opštine u četvrtak 27. aprila, kada je Bojana Marković iz DNS smenjena sa čela Skupštine a za novog predsednika izabran doskorašnji odbornik SDS Ljubomir Erić, koji je 1. aprila ove godine prešao u DNS. I dok su ovu odluku podržali koalicioni partneri u Skupštini koji i čine većinu, DNS, SDS i PDP, ona je najviše zasmetala Mirku Čoloviću, odborniku SNSD i predsedniku OD SNSD Sokolac.

  Čolović je posle žučne rasprave između pozicije i opozicije, zbog nepoštovanja poslovnika koji se odnosi na rad Skupštine i kabadahijskog i siledžijskog ponašanja, udaljen sa zasedanja lokalnog parlamenta, rekao je, za "Novosti", Milovan Cicko Bjelica, načelnik Sokoca.

 • U svom maniru, Čolović je pretio kolegama odbornicima i svim neistomišljenicima, i zbog toga je udaljen iz Skupštine. Zbog takvog njegovog ponašanja prinuđeni smo da policija prisustvuje sednicama - ističe Bjelica.

  On dodaje da Čolović već duže vreme napada po Sokocu koga god stigne, da je izgubio samokontrolu zbog loših odnosa u SNSD ali i mnogih hipoteka koje ima u svom dosadašnjem radu na području ove opštine, o čemu govore istrage protiv njega.

  Mirko Čolović, međutim, kaže, za "Novosti", da SDS, koristeći SNSD, želi da skloni fokus sa problema koje ima ova opština.

 • Opština se nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji. Skupštinska većina se klima i SNSD će je srušiti. Na sceni je obično politikanstvo, gde se pokušava optužiti SNSD za sve loše što se dešava na Sokocu - ističe Čolović.

  NEMA PODELA U SNSD

  ČOLOVIĆ je podvukao da nema podela u SNSD na Sokocu, kako se plasiralo javnosti u Srpskoj prilikom protesta drvoprerađivača u ovoj opštini.

 • SNSD je ovde povukao kandidaturu Rajka Bulajića, ali smo poručili i da neće ulica rešavati ko će biti direktor šumskog gazdinstva - ističe Čolović.

  Izvor: Novosti
 • oglasi -100351 - 04.05.2017 : Mladena Djeric Sokolac - best (0)

  Pranje i održavanje suđa i čuvar


  Javljam se ovim putem u vezi posla. Rođena sam u Sokocu. Završila sam Srednju mašinsku školu a dečko drvni smjer. Vrjedni smo i pošteni u poslu.
  obicaji -100241 - 17.04.2017 : Zdravko Đurić Brčko - best (0)

  Slavski običaji


  Poštovani,

  Na prostoru srednje Bosne običaj je da se pored sveće, panaije, krsnog hleba, vina, iznosi i časa (posuda) sa rakijom koja je zaslađena šećerom ili medom u kojoj se nalazi (pliva) jabuka. Posle uzimanja panaije svi gosti piju slatku rakiju u kojoj se nalazi jabuka i pokušavaju da je zubima uhvate. Onog ko uhvati jabuku, domaćica je dužna da dariva (otkupi jabuku) jer jabuka ne sme da se iznese iz kuće. Molim moderatora i ostale čestite članove prvo: da mi napišu da li sam pravilno opisao ovaj narodni običaj, drugo: da mi kažu šta znači i simbolizuje ovaj običaj, treće: da mi napišu sve informacije vezane za ovaj običaj.

  Pozdrav za svu braću u Hristu.

  Slavski običaji  Kao prvo, treba napomenuti da se ova "ćasa" naziva buklija ili bukara. Tako je zovu na području od Centralne Bosne do Istočne Srbije.

  Buklija se iznosi nakon što se "slomi" slavski kolač. U dobra, stara vremena, kada se pekla slabija rakija, buklija je "išla" od gosta do gosta i svaki od njih bi popio dobar gutljaj rakije, što mu je davalo bolju mogućnost da zubima, bez upotrebe ruku, zagrize jabuku i istu izvadi iz rakije. Naravno, neki bi završili ispod stola, nakon što bi otpili pozamašan gutljaj iz buklije.

  Mišljenja sam da je ovaj običaj nastao kao neki vid igre i nema neko dublje značenje u slavskim običajima. Prisustvovao sam 70-tih godina na slavama na kojima se upotrebljala buklija: čitava ceremonija je bila popraćena navijanjem, zezanjem i naravno - smijehom.
  jovo_mijatovic -100007 - 27.03.2017 : Gordana Petrovic Zagreb - best (0)

  Lek za dijabetes tip 1


  Poštovani ,
  Interesuje me da li znate da li netko pravi prirodni lek za dijabetes tip 1. Lep pozdrav i zahvaljujem unapred.
  oglasi -99925 - 21.03.2017 : Mladena Sokolac - best (0)

  Diplomski i maturski radovi


  Pišem diplomske, akademske studije i maturske radove. Povoljno.
  oglasi -99793 - 10.03.2017 : Mara Sorak Bijeljina - best (0)

  Zemlja na prodaju


  Nudim na prodaju nešto više od 47 dunuma zemljišta, na kojem se nalazi djelimično devastirana veća vikendica.

  Zemljište se nalazi u D. Drapnićima, 300 metara makadamskog puta Išerić Brdo - Šaševci.

  Zmljište ima 2 jaka potoka i dovedenu vodu ispred vikendice.

  Informacije putem maila ili telefon, br. 066/159-078.
  jovo_mijatovic -99658 - 28.02.2017 : Aron Neskov Pancevo - best (0)

  Epilepsija


  Da li je neko imao pozitivna iskustva lečenja lekovitim biljem kod epilepsije?
  jovo_mijatovic -99459 - 07.02.2017 : Mata Bilic U.s.a. - best (0)

  RE: VFC


  Cijenjena gospođo,

  u pogledu bolesti vašeg djeteta sa kožnim oboljenjem ja sam stupio u kontact sa čuvenim specijalistom za kožne bolesti. On mi je rekao da sa velikom sigurnošću vjeruje da je to MUJAŠIN koji je izliječiv i nemojte se bojati da će nešto biti vašem djetetu od toga. On predlaže da vi tražite od vašega specijaliste da vam propiše TRIMACINOLONE ACETONIDE KREMU 0.1 PROCENT. Ukoliko ne možete dobiti taj lijek uzmite običan medicinski hydrogen peroxide i na pamučnu krpicu ili pospite ta mjesta sa porixidom. On će izazvati malu reakciju vrenja koje nema vrući efekat. Radite to dva-tri puta na dan i vidite da li to pomaže. Kod kupanja djeteta nemojte uptrebljavati jake sapune - perite sapunom za djecu. Nakon toga dijete namažite nivea kremom.

  Ja vas razumijem da ste zabrinuti ali će sve to proći, molite boga jer on je ne pobjediv, nevidljiv, milostiv ali tu je sa vama.
  jovo_mijatovic -99437 - 05.02.2017 : Sasa Vasovic Kragujevac - best (0)

  Rak na grliću materice


  Ispišite neki prirodni lek za rak na grliću materice. Zahvatio je i donji zid bešike. Moja supruga se javila lekarima, ali po svoj prilici kasno jer je bolest već uhvatila maha. Čuo sam da ste dosta puta pomogli pa vam se obraćam sa molbom za pomoć. Zahvalan i pozdravljam vas. Hvala unapred.
  oglasi -99435 - 05.02.2017 : Milan Banja Luka - best (0)

  Prodajem ili menjam lokal u Banja Luci


  Prodajem ili menjam poslovni prostor (lokal) u Banja Luci, ulica Koste Jarica 2a, naselje Starčevica. Lokal ima 85m2, parking, pogodan za razne delatnosti i nalazi se odmah pored kafica. Moguća zamena za stan ili drugu nekretninu u Beogradu ili Banja Luci.
  Cena je 78000 eura. 00381652080666 (Viber)
  Milan
  jovo_mijatovic -99387 - 01.02.2017 : Zorica Vukovic Podgorica - best (0)

  VFC


  Dvogodišnji dječak ima vfc godinu ipo dana. Promjene se javljaju na nogama. Kako ljekari tvrde od suve kože. Sporadično ima i na rukama miške i na bočne strane djela trupa. Ipak najviše ima po nogama. U početku je izražena suvoća, a kasnije mazanjem kreme za suvu kožu se čisti i pojavljuje se crvenilo u manjim ili većim krugovima. Kada se suvoća miče izaziva češanje, a smeta mu i toplota.
  jovo_mijatovic -99383 - 31.01.2017 : Rada Dotlic Gradiska - best (0)

  Bolest pluća


  Pozdrav,
  zanima nas da li nam možete pomoći. Muž je imao jaku upalu pluća, jedno plućno krilo je zasjenjeno pa ni doktori ne znaju šta je: Da li je samo upala ili da se nije začahurio gnoj.
  oglasi -99313 - 26.01.2017 : Prenocistenovisad1 Novi Sad - best (0)

  Apartmani i sobe u Novom Sadu


  Apartmani i Prenoćište Stojić Novi Sad, Partizanska 47. Booking:+381 63 808 77 45 i +381 21 6772 057.

  Ukoliko dolazite u Novi Sad i potreban Vam je smeštaj, nudimo Vam smeštaj u našim klimatizovanim sobama i apartmanima.

  Svi apartmani u svom sastavu sadrže odvojenu, kompletno opremljenju kuhinju. Sve smeštajne jedinice imaju LCD TV, kablovsku TV, bežični i kablovski internet, a objekat je u potpunosti pokriven WiFi bežičnim internetom. Posteljina, peškiri, fen za kosu u svakom kupatilu omogućuju našim gostima da se osećaju kao kod svoje kuće.

  Ukoliko dolazite autom, svojim gostima obezbedjujemo besplatan, privatni parking.

  Posebna pogodnost za naše goste je bilijar sala sa čajnom kuhinjom i TV sala u zimsko/letnjoj bašti sa roštiljom koji naši gosti mogu da koriste, kao u uslugu vešeraja.

  Prenoćište Stojić Novi Sad nalazi se istovremeno blizu centra grada, ulaza u grad i glavne autobuske i železničke stanice, tako da je naš smeštaj veoma pogodan za sve one koji su u tranzitu, a s obzirom da podržavamo sistem Bike friendly, svim putnicima koji dolaze biciklom, motobiciklom, bajkerima, možemo obezbediti siguran, zatvoren i pokriven parking za njihove dvotočkaše.

  Kontakt telefon: :+381 63 808 77 45 i +381/21 6772 057
  praznici -98961 - 06.01.2017 : Sasa Kraljevo - best (0)

  Pozdrav


  Христос се роди !
  jovo_mijatovic -98772 - 02.01.2017 : Brana Nis - best (0)

  Ciste na dojci


  Poštovani,

  da li imate čaj za ciste na dojci ili email Vaše doktorke koja u Americi može da me konsultuje u vezi toga. Hvala unapred.
  jovo_mijatovic -98431 - 21.12.2016 : Drazen Svedska - best (0)

  Leukemija


  Da li imate iskustva sa liječenjem leukemije, AML Akutna Myeloisk Leukemija. Obavljene su 2 transpaltacije, prva pre 6 godina, stanje dobro 4 godine. Pre 2 godine pojava recidiva, ponovo hemoterapija, nova transplatacija o drugog donatora, rezultati slabi, nikakvi. Potreban savjet, šta da se radi dalje? Možda i treća transplatacija, koja je vrlo rizična i teška. Pacijent je žena, majka 56 godina, trenutno stanje fizički jako dobro za terapije, doktori smatraju da su ostali organi zdravi i u dobrom stanju.
  praznici -98399 - 17.12.2016 : NLO Gojino Brdo - best (1)

  Srećan Nikoljdan


  Srećan NIKOLJDAN svima koji slave!!!

  Idi na stranu - |1|2|