fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

Na današnji dan (06.05.) poginuli su sledeći borci:

R.B. Prezime (otac) ime Poginuo Spisak BORS Link
1Balčaković (Ranko) Branko06.05.1992 Rogatica 
2Janković (Živan) Risto06.05.1995 Zvornik 
3Lukić (Dušan) Jovan06.05.1995 Zvornik 
4Marković (Petko) Milan06.05.1995 Zvornik 
5Milošević (Teodor) Vaso06.05.1995 Zvornik 
6Nešković (Mile) Milenko06.05.1993 Rogatica 
7Petrović (Stanko) Đuro06.05.1992 Zvornik 
8Simić (Milivoje) Lazar06.05.1992 Bratunac 
9Stevanović (Vojo) Slavko06.05.1995 Zvornik 
10Vuković (Marko) Stojan06.05.1992 Pale 
11Vuković (Ilija) Vukan06.05.1995 Zvornik 
12Zekić (Milko) Milan06.05.1992 Bratunac
(*)Napomena: U pregled su uključeni poginuli iz SRK i Drinskog korpusa
2sr - 92979 - 05.05.2015 : Filip Lazarov Bosna - best (0)

Sutjeska: Operacija Schwarz ili peta ofenziva


Evo svi pogledajete i sjetite se Sutjeske! Kad se diglo 130.000 njemačkih, bugarskih, italijanskih, albanskih, ustaša protiv 18.000 proletera. I protiv desetina hiljada ranjenika i naroda koji su svi krenuli sa Titom.

Obruc je bio faktum: i sta se onda desilo. Nema predaje nema kopromisa nego se ratuje do kraja.

Koliko puta se pokoazalo da veličina ne odlučuje nego koliko je narod odlučan da se odbrani!

Da je komanda Krajine donijela prave odluke i postavila svje jedinice na prava mesta i dan danas bi Krajina živjela, mislim ja. KO partizani odrediš uporišta na Dinari, Knin ne smije pasti i tako dalje, utvrditi sve položaje, i da je krv prolivena za slobodu naroda ne neke "velike Srbije" o kojoj niko nema pojma i ništa ne zna.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
prepiska - 92971 - 04.05.2015 : Stari - best (0)

Hvala ti Momčilo!


Hvala ti na savjetu, dragi moj Momčilo. Nisam ti ja školovan za računare kao vi mlađi. Dobio sam ja sličan savjet od mog nekadašnjeg komšije, vašeg kolege, al' ne ide. Možda zbog jezika koji je instaliran na kompjuteru? A sigurno, da je zbog mog neznanja. Ne znam samo o kojoj ikonici govoriš? Kakav oblik ima ta ikonica? Rekoh, hvala ti na pomoći i živ bio. Stari.
forum - 92969 - 04.05.2015 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Problemi sa dostupnosti sajtu


Mada problemi sa sajtom nikada ne prestaju, mislim da je najgore iza nas. U zadnjih šest mjeseci sam imao problem sa jednim DNS Serverom iz Njemačke, koji nije dobro radio. Od nedavno sam počeo da koristim dva druga DNS Servera iz Amerike, pa se nadam da će pristup sajtu biti na zadovoljavajućem nivou. Ipak, ukoliko nešto primjetite, ja bih vam bio zahvalan da to i napišete.
prepiska - 92967 - 04.05.2015 : Specijalac Momcilo RS - best (0)

Odgovor Starom i Filipu za skidanje posta


Pozdrav,

nisam se dugo javljao, obaveze pritisle ali evo večeras nađoh malo vremena da odgovorim Starom i Filipu. Otvorite u vordu fajl, odete na svoj post i obilježite šta želite kopirati, fino mišom COPY i onda na fajl od vorda i PASTE i snimite, ikonica gore lijevo. Ima malo korekcije, tj. obrišete šta je višak a to odradite takođe obilježavanjem , pa desni klik i CUT i kada završite ponovo SAVE i to je to. Sa toga fajla u vordu možete uvijek kopirati bilo gdje .
bors - 92965 - 04.05.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

Patriotizam na srpski način


Kada je Nikola Poplasen odlukom visokog prestavnika smijenjen sa mjesta Presednika RS, dobro se sjećam imao je interviju na ATV. Na pitanje novinara zašto je smijenjen čovjek je fino objasnio šta je sve traženo od njega on to odbio jer je bilo protiv srpskih interesa i Dejtonskog sporazuma. Čovjek je postupio časno i patriotski i to je za pohvalu.

Međutim, meni je jako zanimljiv odgovor na pitanje novinara u toj emisiji šta misli o srpskim političarima. On je tada odgovorio da trenutno postoje dvije vrste političara: jedni koji su ucijenjeni i drugi koji su kupljeni za novac. Mislim da je on tada rekao jednu veliku istinu o srpskom patriotizmu koja po mani vrijedi i danas, naravno sa časnim izuzecima. Kada se u buducnosti bude pisala neka objektivnija istorija mnogo toga će izgledati drugačije.
bosna_buducnost - 92963 - 04.05.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

Militantni islam u Bosni
Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
poginuli - 92950 - 21.03.2015 : Zeljko Tomic Sokolac - best (9)

O tome kako je otišao naš Stevo?


Ne volim maj, za mene je to najtužniji mjesec. Jer, upravo u to vrijeme, kada se nakon duge romanijske zime oko tebe budi život, kada zamiriše cvijeće i zacvrkuću ustreptale ptice, sve me nekako potsjeća na smrt i one koji su nas napustili nekako baš u to vrijeme. Jedan od njih je i naš Stevo.

U trenucima kada zastanem da se odmorim od ove beskonačne trke koju nazivamo život, u mislima odlutam u ona davna, prošla vremena kada su dani bili ispunjeni zadovoljstvom, a ljudi nekako bolji od nas koji još uvijek hodimo po šaru zemaljskom. I tada, kada me talasi tuge lome na moru sjećanja i u mislima stignem i do Stevana, stalno se vraćam na onu davnu 1947. godinu, u vrijeme kada Stevan i ja još uvijek nismo bili ni rođeni. Naime, te godine su naši djedovi odlučili da napuste svoja ognjišta i zauvjek se presele u Banat. Doduše, neki od njih su se nakon tri godine oranja plodne vojvođanske zemlje ponovo vratili u Podromaniju, a među njima i tetka Dušanka koja se nešto kasnije udaje na Pale i tamo sa sobom povlači i svoga brata Dušana, Stevanovog oca.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
psunjski_hrvati - 92939 - 01.05.2015 : Veliša Rajičević - Psunjski - best (0)


OSVRT NA IZDANJE IZ 2006.Knjiga Hrvati u svetlosti istorijske istine odštampana je tajno u Beogradu, marta 1944. Tada je Gestapo zaplenio većinu primeraka, tako da su se do danas zvanično sačuvala samo tri. Zbog te knjige život je izgubio štampar Antun Roth (1944.), a njeni su vlasnici većinom završili na Golom otoku. Autor Psunjski ostao je živ samo zato što se nije znalo ko se skriva iza tog pseudonima.

Autor u ekspresivnoj besedi otkriva svoj pogled na nastanak hrvatske države - ona je najvećim delom šokantna, i u suprotnosti sa zvaničnom, pre svega hrvatskom istorijom.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
psunjski_hrvati - 92937 - 01.05.2015 : Veliša Rajičević - Psunjski - best (0)

Psunjski:Zaključak


I bez one poverljive Mačekove okružnice svojim partijskim organizacijama od 14. aprila 1943. godine, gde se kaže, da je oživotvorenjem ovakvog geografskog oblika hrvatske države (ustaške Hrvatske), ostvaren vekovni san svakoga Hrvata, te gde se odaje naročito priznanje ustaškom pokretu, što je "... uspio uništiti sve elemente, koji su ugrožavali hrvatsku individualnost", gde se, dakle, na ovako nedvosmislen način odobrava plansko istrebljenje Srba, mi ne sumnjamo da će se čitava hrvatska politička mnogostrukost ujediniti u nastojanju, da očuvaju onih 20 Judinih zlatnika, što se zovu imenom "Nezavisne Države Hrvatske". Oblik nazovi hrvatske države, kakav je stvoren poznatom hrvatskom izdajom, biti će i jeste zajednički cilj, kako one ogromne većine hrvatskog naroda osovinske orijentacije u doba njenog stvaranja, tako i onoga neznatnog dela Hrvata sa predstavnicima u jugoslovenskoj emigrantskoj vladi, a i onih hrvatskih pripadnika, koji su verni svome vekovnom oportunizmu ušli u redove "narodno-oslobodilačkog fronta" samo zato, da bi po Mačekovoj preporuci kod Saveznika Srbima izbili iz ruku legitimaciju koju oni danas po njegovom priznanju imaju. Svi će oni u danom momentu zakucati na vrata, iza kojih će se rešavati sudbina sveta i tražiti pristupnicu za onoliku Hrvatsku, kolika je na milionima srpskih grobova podignuta.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
psunjski_hrvati - 92936 - 01.05.2015 : Veliša Rajičević - Psunjski - best (0)

Psunjski: Nezavisna Država Hrvatska (5)


Tako se ispovedao jedan od bezbrojnih hrvatskih terorista, koji je svesrdno podelio radosti "Nezavisne Hrvatske" sa većinom svoga naroda i "vojničkom vježbom" u domobranskim redovima ne samo bio pomoćni rod ustaškog oružja, nego i vršio tolika klanja u Glinskoj pravoslavnoj crkvi. Isto dakle onako, kao što su ih vršili i bezbrojni drugi Hrvati, bez obzira imaju li ustašku iskaznicu u džepu ili ne.

Prećutnim blagoslovom hrvatskog nadbiskupa, rukovodio je ovim zločinom nad zločinima u glinskoj pravoslavnoj crkvi i svima srpskim krvoprolićima glinske okolice glavom predstavnik rimokatoličke crkve, gvardijan katoličkog samostana u Čuntiću German Častimir.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
psunjski_hrvati - 92935 - 01.05.2015 : Veliša Rajičević - Psunjski - best (0)

Psunjski: Nezavisna Država Hrvatska (4)


Nadbiskupov referat Poglavniku, mora da je bio veoma obiman. Sređen po srezovima u formi bilansa hrvatsko-ustaškog vandalizma iskaljenog na pravoslavne crkve i manastire, on je morao obuhvatiti spaljivanje ili rušenje sledećih srpskih bogomolja:

Srez Petrinja: U Brđanima srušena, u Starom Selu srušena, u Svinici srušena, u Drljači srušena, u Četvrtkovcu srušena, u Petrinjcima srušena, u Velikoj Graduši srušena, u Trebušnjaku spaljena, u Mačkovom selu spaljena, u Kinjačku srušena, u Petrinji srušena, u Šušnjaru spaljena.
Srez Vojnić: U Krstinji srušena, u Kolariću spaljena zajedno sa ljudima, u Širokoj Reci spaljena zajedno sa ljudima, u Donjem Budačku spaljena, u Gornjem Budačku spaljena, u Dunjaku srušena, u Vojniću srušena, u Perjasici srušena i u Krnjaku srušena.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
bors - 92933 - 01.05.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

Vojna imovina


Svjedoci smo da se veoma često spominje vojna imovina, odnosno perspektivne vojne lokacije. Ovo pitanje je neko postavio kao jedan od uslova za odlazak OHAR. Elem, srpski kvazi-političari pod pritiskom njihovih zapadnih prijatelja pristadoše da formiraju vojsku BiH, iako ona po ustavu BiH ne postoji. Treba napomenuti i to da se sve ovo radi zbog ulaska BiH u NATO.

Ako naši političari, pod pritiskom svojih zapadnih prijatelja, pristanu da vojnu imovinu uknjiže na BiH, ponovo će prekršiti ustav BiH jer ona nema teritorije nego entitete, i uzgred budi rečeno, po Dejtonskom sporazumu davno je morala biti povučena demarkaciona linija između entiteta ali to više niko i ne spominje.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
treskavica - 92925 - 30.04.2015 : Enis Kozic Vogosca - best (0)

Selo Slavljevići


Pozdrav za Sašu, za tvoga brata kojeg se malo sjećam, i naravno Niku i cijelu porodicu Mojević. Nisam ti se mogao prije javiti jer sam bio malo u KPZ.

Drago mi je da je tvoj otac živ, ali eto ja nisam bio te sreće pa pokućavam na sve načine saznati pravu istinu kako je poginuo moj otac. O njegovoj pogibiji ima sto verzija. Poginuo je 6.10.1994. godine, a razmjenjen je nakon 15 dana. Imao je sat Nivada sa izgraviranim imenom i prezimenom koji je bio obećao meni. Samo bih volio znati da li je odmah poginuo ili je uhvaćen živ. To je bilo negdje na Treskavici pa te molim da zamolis tatu, da ako mogne bilo kojim informacijoma da mi pomogne bio bi ti zahvalan. Ipak su oni odrasli zajedno. Puno pozdrava od porodice Kozić.
rodoslov - 92918 - 28.04.2015 : Goran Nojkic Jakovo - best (0)

Prezime Nojkić


Da li je nekome poznato poreklo prezimena Nojkić? Da li su oni doseljeni na Kosovu ili su starosedeoci? Unapred hvala!
rat_brcko - 92915 - 28.04.2015 : Petar Bijeljina - best (0)

Ivići, Brčko


Da li postoji neko od svjedoka dešavanja u Ivićima u Brčkom u junu 1992. godine? Konkretno me interesuje slučaj opkoljavanja deset boraca 2. semberske brigade, od kojih se jedan izvukao iz opkoljene kuće, a preostali su zarobljeno. Nakon toga, pet ih je razmjenjeno mrtvih a četiri živa. Ovo su mahom ljudi iz okoline Bijeljine i slušao sam svakojakih priča o tome, najprije da su tamo bili da bi se moglo iza njih pljačkati i da su zato i upali u okruženje.
srbi_hrvati - 92913 - 28.04.2015 : Mislav Horvat - best (0)


Od svih Srba najgori su Hrvati i(li) drugosrbijanciNa jednom zidu u Beogradu ispisan je grafit: "Od svih Srba, najgori su Hrvati"! Kao i obično, narodna mudrost je ono za što bi istoričarima, sociolozima i psiholozima trebale brojne knjige izrekla u samo jednoj rečenici. Svakome ko je ikad proučavao postanak Hrvatske nacije jasno je da ovaj grafit pogađa samu suštinu. Hrvat nije nacionalnost, to je stanje svijesti, a zlobnici bi rekli i dijagnoza. Zato su mnogi drugosrbijanci jedino po imenima Srbi, ali su u potpunosti usvojili mentalni sklop Hrvata.

Nedavno je uvažena Hrvatska naučnica u svojoj doktorskoj disertaciji odbranjenoj na prestižnom njemačkom univerzitetu vrlo dobro primjetila da je Hrvatska nacija izgrađena na lažima i stoga ju je opravdano nazvati kulturom laži. Ideologija Hrvatstva postoji samo kao anti-teza, kao negacija srpstva, nikad nezavisna, nikad sama za sebe. Hrvati svoj identitet izgrađuju negirajući svoje srpsko porijeklo.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
jovo_mijatovic - 92911 - 27.04.2015 : Panto Rei Sokolac - best (0)

Za Srđana Vukašinovića


057/449 745
065/528 087
bors - 92907 - 27.04.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

Prijedlog za raspravu


Na osnovu mog prethodnog iskustva rada BORS-a, uvjeren sam da se u budućnosti ništa suštinski neće promjeniti. Uvijek će tu biti prisutni kojekakvi partijski interesi, kao i do sada a da to niko neće da prizna.

Formiranjem organizacije "Veteran" već je došlo do cijepanja, a ne bi me iznenadilo da se pojavi još neka nova organizacija. Evo ja nudim prijedlog za razmišljanje i volio bih da se što više vas uključi u tu raspravu.

Alternativa postojećem stanju je osnivanje političke stranke koja bi okupljala borce. Pokušaću da vam matematičkim putem dokažem da to uopšte nije problem. Pretpostavimo da pravih boraca ima oko 100.000. Svako od vas valjda je sposoban ubijediti jednog člana porodice da na izborima glasa za vašu stranku. Na izbore u RS izlazi izmedju 500.000 i 600.000 hiljada birača. Sa 200.000 glasova, a uzimajući u obzir postojeću političku scenu ta stranka bi imala vjerovatno najveći broj glasova. Sa malo političke volje to uopšte ne bi bio problem, možda zvuči smiješno ali veliki dio posla bi se mogao obaviti putem interneta.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
jovo_mijatovic - 92899 - 26.04.2015 : Srdjan Vukasinovic Uzice - best (0)

Potreban broj telefona travara Dragana, Jovinog zeta.


Molim Vas da mi date kontakt telefon travara Dragana, Jovinog zeta. Imali smo stari broj telefona ali on ne radi. Otac mi ima tumor desnog plućnog krila, koji je zahvatio limfnu žlezdu. Za to smo saznali tek pre dva dana i treba da radi dalje nalaze. Molim Vas pomozite! Hvala.
psunjski_hrvati - 92897 - 25.04.2015 : Veliša Rajičević - Psunjski - best (0)

Psunjski: Nezavisna Država Hrvatska (3)


Dva dana posle ovoga novoga pokolja u Koprivnici, ustaši su zatvorili sve muškarce Srbe, sem dece, u Livnu. Osim toga su sa 5 kamiona doveli oko 300 Srba iz Vrlike u srezu sinjskom. Kroz daljnih 8 dana ustaši su ove Srbe odvodili u partijama sa rukama pozadi vezanim žicom u hrvatsko selo Prolog i tamo ih klali. A kad su se pobojali dolaska talijanske vojske, požurili su da i ostatak pokolju u samoj osnovnoj školi gde su bili zatvoreni. Njihove su leševe zakopali u đubrištu i ispod poda u školi. Tada je ubijeno preko 1000 ljudi i u Livnu nije ostao ni jedan Srbin stariji od 16 godina, sem petorice staraca preko 70 godina, ali je docnije jedan ubijen.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
psunjski_hrvati - 92896 - 25.04.2015 : Veliša Rajičević - Psunjski - best (0)

Psunjski: Nezavisna Država Hrvatska (2)


Sutradan po našem dolasku, dakle na sam dan katoličkog Božića, doterana je jedna grupa od 56 Srba iz Pakraca. Ustašama ništa nije smetao Božić, da njih 36 poubijaju u "taborskom" dvorištu.

Masovna ubistva, sem onih u jasenovačkom "taboru" gde se Srbi najpre pljačkaju, vršena su obično pred logorskom kancelarijom, koja je bila udaljena od naše barake oko 500 metara. O broju masovnih ubijanja dobivali smo podatke od "grobara", odnosno onih zatočenika koji su bili određeni da pobijene sahranjuju. Ovi su grobari stajali pod komandom jednog sarajevskog Jevreja, po zanimanju geometra. Ovakva su ubijanja najviše vršena na groblju. Posle 25. decembra, pa sve do kraja januara 1942., doterivane su pojedine grupe Srba, Jevreja i po nekolicina Hrvata u logor. Pošto ustaši nisu trpeli veće brojno stanje od 1000, to su novi pridošlice bivali redovito "likvidirani". Pošto bi ih pred logorskom zgradom povezali međusobno žicom, odvodili su ih na groblje, gde su ih naterivali da legnu potrbuške u već ranije iskopane jame, duge 100 do 200 metara, a široke 2 metra. Dubina se nije mogla veća postići od 50 santimetara zbog podzemne vode. Ustaše su zatim uzimali drvene maljeve i sekire i sa njima redom razbijali glave ležećim žrtvama, ili ih bodežima probadali. Zatim su "grobari" zatrpavali pobijene.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
psunjski_hrvati - 92895 - 25.04.2015 : Veliša Rajičević - Psunjski - best (0)

Psunjski: Nezavisna Država Hrvatska (1)


Kad je 10. aprila 1941. godine putem zagrebačke radio stanice pročitan, a zatim u kraćim razmacima ponavljan zajednički proglas vođe hrvatskog naroda Vladimira Mačeka i vođe hrvatskih ekstremista Ante Pavelića, kojim se proglašuje "Nezavisna država Hrvatska", narodne ovacije požnjeo je Maček, a ne Pavelić.

Dok je narod klicao Mačeku i "slobodnoj Hrvatskoj", Mačekove formacije "Građanska zaštita" i "Seljačka zaštita", stupile su kao borbene formacije sa oružjem u ruci protivu Srba koji su se u odredima jugoslovenske vojske, usled iznenadnog hrvatskog izdajstva, u neredu povlačili. Ove su formacije napadale po ulicama hrvatskih sela i gradova srpske oficire i vojnike, koje su skidanjem oficirskih obeležja najpre javno vređali, pa ih zatim na očigled razuzdane mase ubijali.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
prepiska - 92893 - 25.04.2015 : Stanislav Vogošća - best (0)

Opština Staro Sarajevo


Prilikom raspoznavanja Sarajevskih opština na ovom forumu često vidim da se mjesto pogibije nekog vojnika pominje opština "Staro Sarajevo"!
Da li mi možete reći koja je to sadašnja opština pošto sam je ja permutovao za Stari Grad?

Opština 'Staro Sarajevo'Ja pretpostavljam da se dio Starog Grada: Hreša, Vučja Luka... sada naziva Opština Staro Sarajevo. Ime nisam izmislio ja, preuzeo sam ga iz Knjige BORS-a.
psunjski_hrvati - 92891 - 24.04.2015 : Veliša Rajičević - Psunjski - best (0)

Psunjski: Banovina Hrvatska


(Sporazum Cvetković-Maček)

Ni onako negativno kako jeste, ime Vuka Brankovića nije zaslužilo da uđe u istoriju Srba. Još manje to zaslužuje ime Dragiše Cvetkovića. Pa ipak, na sramotu srpstva, mora i njegovo ime zauzeti mesto koje mu pripada.

Kad je 1939. godine Cvetković kao predsednik vlade zaključenim "sporazumom" u Zagrebu uprljao čast srpskog naroda, hrvatske su se mase i pored tako visoko postignute cene uskolebale, jer im je vodstvo Hrvatske Seljačke Stranke, koje je zaključilo "sporazum", obećalo potpunu likvidaciju Jugoslavije. Vodstvo HSS međutim, požurilo je da ne drži svoje mase u neizvesnosti, pa je uputilo jedan poverljivi cirkular svim organizacijama u kojem se hrvatske mase teše, da je sporazum samo jedno od sredstava za potpuno otcepljenje Hrvatske od Jugoslavije, pa se između ostalog u raspisu kaže, da Hrvati imaju svoje ljude, koji su raspoređeni po svim javnim državnim ustanovama, gde će biti još u boljoj mogućnosti da pripremaju svojih "pet minuti". Ove završne pripreme za hrvatsko izdajstvo, ne spominjem zato da bih preskočio čitavo razdoblje od 1918. do 1939. godine, puno najvećih hrvatskih lukavstava, koliko da ukažem na činjenicu da Hrvatima godine 1939. nije novina imati svoje uhode i "ljude za sve situacije".

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
prepiska - 92889 - 24.04.2015 : Filipl Lazarov Hrasnica - best (1)

Preuzimanje komentara


Pomozi Bog prijatelju Tomiću!

Hvala ti na kvalifikaciji da svi drugi nemaju problema sa uzimanjem svojih komentara osim jednog divljaka sa severa Evrope i juga stare Macedonije tj mene Filipa Lazarova, nemustog sina jednog oficira JNA, praunuka poručnika proboja na Kajmakčalunu, konjička brigada i moj djed Filip, i praunuka četnika sa Dinare, prote Đujića. Ako je to razlog što tvoja komputerska magija ne funkcioniše za mene onda mi to reci...

RE: Preuzimanje komentaraFilipe,

kao prvo, stranice na ovom forumu su napravljene tako da su komentari zaštićeni od preuzimanja. Ovo je zbog toga što ne želim da moj višegodišnji rad završi na portalima drugih ljudi, koji za pet minuta žele da naprave portal sličan mome.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
rat_sarajevo - 92881 - 23.04.2015 : Stari - best (1)

RE: Stevan Popov - pilot čuvenog 'Kikaša'


Ne mogu se sjetiti da li sam već pisao (a imam kod sebe dobar dio materijala zapisanog) baš o "Kikašovom" avionu, ali evo šaljem vam video prilog razgovora hrabrog pilota, kapetana Stevana Popova.Ali ovog puta ne mogu da propustim a da ne kažem i ovo:
Nek je na veliku sramotu onih koji ga proglasiše viškom i otpustiše sa posla. Ali dragi druže Stevane, neka si Ti nama živ i zdrav i velika ti hvala što si spasio ogroman broj Sarajlija, pa i djela moje porodice. Ti si ponos 50 i više hiljada Sarajlija koji Tvojom zaslugom ostadoše živi i zdravi. Ti si naš spasitelj-naš heroj.
Pozivam one koji mogu doći do njegove e-mail adrese da mu se možemo zahvaliti na njegovoj ljudskoj veličini.
Stari
dobrovoljci - 92880 - 23.04.2015 : Branislav Milosev Beograd - best (0)

Banj Brdo


Molim da mi se javi neko ko je bio na Banj Brdu.
prepiska - 92877 - 23.04.2015 : Stari - best (0)

Neće biti da znamo svi!


Gospodine Željko,

Neće biti da znaju svi kako stoji u vašem odgovru Filipu, za skidanje svojih članaka sa vašeg foruma. Ja sam vama uputio molbu istu kao i Filip, da mi pokažete i omogućiti skidanje jednog broja mojih članaka koje sam postavio na vaš forum, ali od toga do sada nije bilo ništa. Čak sam to pisao i na vaš e-mail.

Evo ponovo vas molim, da mi omogućite ili pokažete kako da skinem dio mojih tekstova sa vašeg foruma. Mene ne interesuju tuđi članci. Ne morate pokazati na ovom forumu, možete mi pokazati na moj e-mail.
Pozdrav, Stari.

RE: Neće biti da znamo sviKompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
bors - 92875 - 23.04.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

Boračke muke


Čitam ove komentare, u kojima većina vas piše o svojim problemima i dobro je to, ali vjerujte mi, ništa se suštinski neće promjeniti na ovaj način. Da bi se nesto značajnije promjenilo nama treba jaka boračka organizacija. Ona bi po mom mišljenju trabala da se bavi:

 • 1. Poboljšanjem statusa boraca
 • 2. Odbranom Dejtonskog sporazuma

  Tu nastaje problem pošto jak BORS RS ne odgovara političarima i oni će se truditi da takvu organizaciju oslabe. Da bi se uopšte mogli nešto uraditi na čelu organizacije moraju biti pojedinci koji ne mogu biti predmet ucjena po bilo kom osnovu. A ko će biti na čelu BORS, pa to gospodo borci valjda zavisi od vas. Vi biste trebali da birate ljude na funkcije, počev od mjesnig odbora pa do Presednika BORS. Ako to prepustite nekom drugom onda nemate pravo da se bunite.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
 • rat_sarajevo - 92865 - 22.04.2015 : Drago BG - best (2)

  Stevan Popov - pilot čuvenog 'Kikaša'


  Neki dan je u emisiji "Da, mozda ne" na RTS-u bio gost pilot Stevan Popov, čovjek koji je upravljao Boeing-om 707, zvanim "Kikaš" na početku rata, evakuišući ljude iz Sarajeva.

  Naime, za one koji ne znaju: negdje 1991. godine teretni avion ugandske avio-kompanije je pokušao da prošvercuje naoružanje za Hrvatsku, pod pokroviteljstvom hrvatskog biznismena Antona Kikaša. Međutim, JNA je natjerala posadu da prinudno spusti avion na aerodrom Pleso, avion i naoružanje su zaplijenila. Pošto JNA nije imala posadu obučenu za upravljanje tim tipom aviona, za komade je sjeo Stevan Popov, čovjek iz Vojvodine (sa ostalom posadom), prvo izvlačeći naoružanje sa aerodroma u Hrvatskoj, a onda učestvujući u spasavanju, tj. evakuaciji stanovnika Sarajeva u aprilu i maju 1992. godine.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  bors - 92863 - 22.04.2015 : Mirko Trailović Karaula - best (0)

  Naće podjele i nepravde


  A šta mislite ko da nam zaradi za povećanje boračkog dodatka? Naša djeca neće privatno da rade?! Pitam vas, zašto niko ne traži pomoć za širenje privatnog biznisa?

  Ni u ratu nismo bili ravnopravni! Sjećate li se toga? Oficiri bivše JNA su imali plate, dodatke za odvojene živote od porodica, regres za godišnji odmor, a ovamo stan i hranu. Šta smo imali mi čije su firme ostale na teritoriji Federacije? Ništa! Oni što su imali firme na teritoriji opštine, koje su imale neku korist od tih firmi.

  Veliko šarenilo što se pravde tiče.

  Kategorizacija boraca je velika šega! Svaka ljubavnica, bilo kojeg moćnijeg lokalnog K-danta je borac prve kategorije.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  prepiska - 92862 - 22.04.2015 : Filip Lazarov Hrasnica - best (0)

  Moji komentari


  Hej Tomicu!

  Obecao si da cu moci uzeti svoje komentare ako budem hteo. Reci mi kako?

  Prijatelju.

  RE: Moji komentari  Filipe,

  izvini, nisam imao vremena. Ovo svi znaju sem tebe! Pokusacu da napravim nesto za tebe!
  bors - 92859 - 22.04.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

  Odbrana Dejtonskog sporazuma


  Kada će se BORS RS početi baviti svojim statutom u najosjetljivijom oblasti, a to je odbrana Dejtonskog sporazuma. Pa valjda je ova organizacija najpozvanija da to radi, ne mislite valjda da će to raditi bivši i sadašnji kvazi političari RS, koji prije svega brane vlastite interese.

  Izvorni Dejtonski sporazum i ovo što sada imamo se znatno razlikuje, a sve zahvaljujući srpskim kvazi-političarima koji su pod pritiskom mnogo toga rasprodali. Do sada je BORS RS uvijek bio samo produžena ruka onih koji su na vlasti i vrijeme je da na čelo ove organizacije dođu ljudi koji imaju petlju i da otvoreno kažu srpskom narodu ko ga laže i ko radi protiv njega. Istini na volju, najveći dio posla u rasprodji je obavio SDS ali i sadasnji to rade ali mnogo mudrije. Sada je se digla i Skupština RS u povodu dana RS ali niko nije protestvovao i rekao ne kada je ustavni sud bih preglašavanjem srpskih i hrvatskih sudija donio odluku o konstititutivnosti svih naroda u RS i tako praktično srušio Dejtonski sporaum. U Ustavu BiH nema ni jednog slova o sudskoj zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, a ipak poslanici iz RS glasaju za donošenje zakona na nivou BiH.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  psunjski_hrvati - 92852 - 21.04.2015 : Veliša Rajičević - Psunjski - best (0)

  Psunjski: Istorijat ujedinjenja i njegove posledice


  Iako dockan, bilo je najzad vreme, da se pred srpskim narodom izađe sa čistom istinom, jer će ta istina skinuti masku sa jezuitsko-hrvatskog lica i time muški reći, da je hrvatska većina tobožnje bratstvo smatrala mogućim samo tako, da se hrvatski prostor i jezuistki uticaj pomere prema istoku. Ovo je hrvatsko pravilo kako u doba "dobrih", tako i u vremenima rđavih srpsko-hrvatskih odnosa. Kod Srba se, međutim, i u vreme svih tih nasrtaja provlači svetla nit, koja karakteriše svaki viteški narod. Kad su im Hrvati posle Tomislavljevog otcepljenja koji put po uputstvima iz Rima i rukovođeni zadnjim mislima neiskreno pružali ruku, Srbi su je i mimo saznanja da se iza nje krije novi jezuitski nasrtaj, ipak prihvaćali. Verni datoj reči, Srbi se radi toga nikada prema Hrvatima nisu našli u položaju napadača, već samo u položaju napadnutoga i u položaju pravedne nužne odbrane svoga imena i svoga istorijsko-etnografskog prostora. Nesreća dakle, u koju su Srbi mnogo puta upadali na toj strani, može se tumačiti ne samo time, što su se trudili da Hrvate mimo svih njihovih nedostataka smatraju narodom, već i usled bolećivosti srpske istorijske nauke, koja je Hrvatima u tolikoj meri koristila da su srpski istoričari tek iza hrvatske grmljavine počeli osećati grižu savesti, pa je tako profesor beogradskog univerziteta V. Popović na strani 382 svoje knjige "Istorija srednjeg veka" napisao: "Naš brojno mali narod postigao je opšteistorijski značaj, koji mu je više priznat u javnom mnenju Evrope, nego u njegovoj istorijskoj nauci."

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  psunjski_hrvati - 92851 - 21.04.2015 : Veliša Rajičević - Psunjski - best (1)

  Psunjski: Hrvatska statistička tendencija


  Godine 1893. bilo je po računu "Obzora" (broj 258 iz 1893.) preko 8.000.000 Srba. Kada je ovaj srbožderski organ hrvatskih jezuita na izmaku 19. veka pronašao ovaj broj Srba, mi bi imali razloga toj cifri dodati još koji milion, jer nam je poznato, da je "Obzor" izbegavao pohvaliti se srpskom snagom. Međutim, interesantno bi bilo sada čuti od njegovih ustaških naslednika, šta misle o današnjem broju Srba. Mi bi ovde mogli ponoviti onu iz narodnih pesama: "Kud se zdede car Nemanje blago?!". Jer svega 17 godina posle ovoga "Obzorovog" članka, vršen je 1910. "popis pučanstva", koji je mimo volje stanovništva obuhvatio zemlje pod današnjom "Nezavisnom Hrvatskom". Tim je "popisom" nađeno, da u tim krajevima ima svega 1.569.848 Srba. Ostalo je "Obzor" sa zagrebačkim jezuitima pokatoličio ili klasično utajio. U isto vreme živelo je na istoj teritoriji 2.476.575 Hrvata, računajući u ovom broju i Srbe katolike - Šokce. Što se tiče teritorije na kojoj su Srbi apsolutnom većinom živeli, srpsko-hrvatski odnos na teritoriji docnije "Nezavisne Hrvatske" bio je 70:30 u korist Srba. U ovih 30% hrvatskog prostora uračunati su i Šokci mada oni tamo ne spadaju. Ovih Šokaca bilo je prema mađarskom popisu iz 1840. godine 297.747. Hrvatska statistika za 1910. godinu priznaje, doduše, na strani 12 da su se Šokci i Hrvati do nedavno razlikovali, ali ih konačno i mimo njihovog pitanja, zbog toga što su pripadnici katoličke vere svrstava u red "autohtonih" Hrvata. Piscu je, mećutim, poznato vlastitim posmatranjem na licu mesta, a o tome se do nekoliko godina unazad mogao uveriti ko je hteo, da su Šokci siromašne hrvatske doseljenike obično na krajevima njihovih sela stavljali pod poseban pojam, nazivajući ih Hrvatima, kao da govore o trećem licu.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  rodoslov - 92846 - 21.04.2015 : Vitomir Radović Beograd - best (0)

  Poreklo Radovića


  Molim vas, da ukoliko neko zna nešto o bilo kojim Radovićima, sa bilo kojom slavom, iz bilo kojeg mesta na zemaljskoj kugli, neka mi piše na moj mejl, jer pišem knjigu o Radovićima i svaki podatak mi je dragocen.

  Veliki pozdrav od Vitomira Vita Radovića

  vilaradovicŽptt.rs
  ozren - 92839 - 21.04.2015 : Slobodan Bogdanovic Neuwied - best (0)

  Gdje je Bore?


  Prijatelji, zna li iko gdje je nestao Bore (Milan) Zimonja iz Banjaluke. On je bio diplomirani ekonomista. Na Ozren je došao 1995. godine. Hvala
  dobrinja - 92837 - 20.04.2015 : Fejsal Dzipa Bec - best (1)

  Uvaženoj gospođi Hajvaz


  Uvažena gospođo Hajvaz,

  Ja sam siguran u svoju nedužnost i u sebe. Ja sam ispravan i meni nema šta biti oprošteno. Za Boga znam i jedino se njegove kazne bojim. Što se tiče vašeg pamćenja ne mogu suditi. Interesuje me i zbog čega krijete svoj identitet? Vidim da ste loše informisani i da nemate pojma o kome pisete ovaj tekst, ja imam kćerku rođenu 14. 07. 1988. godine.

  A što se tiče tih osjećaja, drago mi je da ih nemam i ako je moj otac bio zarobljen i odvededen na Kulu. Što se tiče osobe "preko bare" niti jedna riječ nije istina. To je propaganda uvijek ugroženih Srba. Za razliku od vas, ja sam svoj identitet objavio vrlo obširno, jer nemam straha i ne krijem se, tu sam u Beču.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  dobrinja - 92835 - 20.04.2015 : Fejsal Dzipa Bec - best (1)

  Za Tatjanu Mandić


  Gospodzo Mandic,

  Nemam razloga da se pravdam i ne želim se pravdati. Vi ste danas odrasla osoba, iz prilošlog teksta koji ste napisali mogu to da zaključim.

  Što se tiče rata i ratnih desavanja niko nema lijepih uspomena, nažalost vi imate traume, koliko ja mogu da primjetim iz vašeg pisanja. Reći ću vam samo nekoliko sitnica koje su stvarna istina, ja nikada nisam nosio crvenu beretku, niti sam nekada čuo za ovo ime koje ste spomenuli. Uopšte se ne sjećam takvog događaja, a imam jako dobru memoriju. Nisam ni odveo nekoga od vaših roditelja. Moguće je da sam vam pretresao stan, ali sigurno nisam tražio nikakvim nožem bilo šta ispod bilo kakvog praga.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  politika_srbija - 92831 - 20.04.2015 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Enriko Josif o Srbima


  groblje_visegrad - 92829 - 20.04.2015 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Spisaka poginulih boraca opštine Višegrad


  Boračka organizacija Republike Srpske je u Knjizi BORS-a objavila da su Višegradska i Goraždanska brigada imale ukupno 149 i 217 boraca respektivno. To znači da su ove dvije jedinice, koje su kasnije ušle u sastav 5. podrinjske pbr ukupno imale 366 žrtava.

  U knjizi BORS-a, ista boračka organizacija Višegrad je objavila spisak u kome se nalazi 391 poginuli borac. U ovaj spisak je uključeno i:

  1) sedam Rusa
  2) sedam dobrovoljaca iz Srbije i Crne gore

  Znači, prema ovim podacima ukupan broj poginulih boraca sa teritorije opštine Višegrad bi trebalo da bude 373. Međutim, na ovom spisku ima i ogroman broj duplikata, uglavnom boraca poginulih na opštinama Srpskog Sarajeva, čije su porodice svoje utočište nakon Dejtona potražili u ovom gradu na Drini. Na spisku se nalazi i:

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  trebinje - 92827 - 20.04.2015 : Nemanja Trebinje - best (0)

  Mali grom Žuti - Slike


  Mali grom žuti,

  možeš li mi te slike poslati na n. stolicaŽyahoo. com ili nekako drugačije da ih dobijem, među tim poginulima gdje je Jovo Bokun preživio bio je i moj stric...

  Hvala unaprijed!
  kazani - 92825 - 20.04.2015 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

  KAZANI, 1992-1993. GODINE


  IZ DOKUMENTACIJE KOMITETA ZA
  PRIKUPLJANJE PODATAKA O IZVRŠENIM
  ZLOČINIMA PROTIV ČOVEČNOSTI
  I MEĐUNARODNOG PRAVA


  Beograd, decembar 1996. godine

  Pripadnici 10. (kasnije 110.) brdske brigade prvog korpusa Armije tzv. BiH su u periodu od 1991-1993. godine, prilikom racija, hvatali Srbe na sarajevskim ulicama i stanovima i odvodili ih na Trebevic na kopanje rovova. Srbi su se odatle retko vracali zivi. Na Trebevicu se nalazila pecina Kazani u koju su muslima-nski vojnici bacali tela Srba, koje su prethodno ubili ili zive Srbe, koje su usmrcivali i na taj nacin. Da bi unistili tela ubijenih Srba koja su bacali u provaliju Kazani, u nju su ubacivali stare gume i palili ih, a ubacivali su i krec. Bilo je i drugih mesta gde su bacani lesevi ubijenih Srba. Komandant ove jedinice je bio Musan Topalovic, zvani "Caco", koji je imao "elitnu cetu" u koju se primalo sa "upisninom", a "upisnina" je bila odsecena srpska glava. Pripadnici ove jedinice su glave zaklanih Srba izlagali u Osnovnoj skoli. Pripadnici ove brigade su neke Srbe ubijali i na taj nacin sto bi ih privezali za kamion i vukli ih sve dok ne izdahnu. Neke su, pak, ubijali na taj način sto bi ih vezali za dva automobila koji bi krenuli u suprotnom smeru, pa bi ih tako raščcerečili.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  bratunac - 92823 - 20.04.2015 : Ratko Obrenović Detroit, USA - best (0)

  Zločini nad Srbima (47) - Sandići, Bratunac


  Muslimanski zaselak u blizini muslimanskog sela Hrnčići (muslimana 1226) u opštini Bratunac na regionalnoj saobraćajnici između Bratunca i raskrsnice Konjević Polje gde se račva magistralni put za Beograd i Sarajevo, postavljene barikade i zaseda 29. maja 1992. Barikada poslužila kao mamac za policiju Bratunca. Prilikom dolaska radi uklanjanja barikade policajci su ušli u zasedu koju su prethodno postavili naoružani muslimani okolnih sela: Sandići, Lolići, Glogova, Konjević Polje, Kasaba.. . Prilikom deblokade saobraćajnice i uklanjanja barikade na srpske policajce otvorena žestoka unakrsna vatra iz pešadijskog naoružanja.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  hadzici - 92822 - 20.04.2015 : Ratko Obrenović Detroit, USA - best (2)

  Kasatići, Hadžići 24. maj 1992. godine


  Kasatići, naselje u opštini Hadžići (Sarajevo), Srba 129, Hrvata 1, muslimana 185.

  Napad na srpski deo sela, ustvari na zaselak Miloševići, izvršen iznenada 24. maja 1992. od strane neprimerno velikog broja pripadnika Armije BiH regrutovanih pretežno iz ovog, a izvesni broj njih i iz okolnih muslimanskih mesta. Njihov jedini zadatak je bio istrebljenje i proterivanje srpskog stanovništva iz ovog sela, iz opštine i sa područja Sarajeva. Po upadu i zaposedanju naselja u vlastitoj kući masakrirana jedna od brojnijih srpskih porodica po kojoj ovaj zaselak i nosi ime. Njihova imovina opljačkana i preneta u muslimanski deo sela, a ostatak spaljen i razoren.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  hadzici - 92821 - 20.04.2015 : Ratko Obrenović Detroit, USA - best (0)

  Azemin Sadaković: Još jedan nekažnjen zločin


  Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio je Azemina Sadikovića optuženog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u selu Kasatići, opština Hadžići. Razlog njegovog oslobađanja je - nedostatak dokaza.

  Sudsko vijeće nije moglo van razumne sumnje da proglasi krivim Azemina Sadikovića za ubistvo četiri civila srpske nacionalnosti počinjeno u maju 1992. godine u selu Kasatići.

  "Nismo mogli pokloniti vjeru samo jednom svjedoku koji je kazao da je Azemin Sadiković ubio ove civile, kako stoji u optužnici", kazao je Jasenko Ružić, predsjedavajući Sudskog vijeća.

  Ruždić je naveo da je svjedok A jedini dokaz Optužbe, a da se presuda ne može zasnivati na iskazu jednog zaštićenog svjedoka.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  groblje_visegrad - 92819 - 19.04.2015 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Višegradska, Goraždanska i 5. podrinjska pbr


  Ratni put Pete podrinjske brigade

  Peta podrinjska pješadijska brigada formirana je 17. septembra 1994. godine, naređenjem komande Drinskog korpusa, spajanjem Višegradske i Goraždanske brigade.

  Višegradska brigada

  Višegradska brigada formirana je u maju 1992. godine kao TO Skupštine opštine Višegrad. Za šest mjeseci svoga postojanja, ova jedinica je uspjela osloboditi veći dio teritorije Opštine Višegrad. Posebno je značajno oslobađanja strateški bitnog Počivala, 3. decembra 1992. godine. Nakon toga, ostala je neoslobođena samo teritorija putne komunikacije Višegrad-Međeđa, kao i sela u zahvatu te komunikacije. Ovaj pravac biva oslobođen 31. maja 1993. godine, kada u sadejstvu sa ostalim brigadama u naše ruke padaju i zloglasna muslimanska uporišta Meremišlje, Međeđa i Džankovići. Izbijanjem naših jedinica u rejon Ustiprače, teritorija višegradske opštine je bila u potpunosti oslobođena.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  groblje_bratunac - 92817 - 19.04.2015 : Boban Bratunac - best (0)

  O starosti vojnika VRS


  Zašto je bitno koliko je ko imao godina kada su u pitanju životi omladine? Koji će to idiot sjediti u kući i čekati koljače a u rov poslati svoju djecu od 17 godina? Nije mi jasno koji idiot može postaviti ovakvo pitanje, mislim da je to krajnje provokativno. Treba pogledati i sastav godista u TRZ Hadžići, pa će svakome biti jasno da je 37% Srba branilo i odbranilo taj strateški industrijski objekat.
  plemena - 92815 - 19.04.2015 : Malislatki - best (0)

  Porijeklo prezimena Dodig


  DODIG: Prezime čija etimologija govori o stočarskom životu njihovih nosilaca, jer je identično sa imenicom dodig koja ukazuje na dodizan, e (pokretanje stoke i gьudi na nove položaje).

  Zanimljivo je da je ono stvoreno slovenskim jezičkim sredstvima i da ga, začudo, ne nalazimo ni kod Vlaha, pa ni kod Rumuna u samoj Rumuniji.

 • Dodig - jedna od srpskih porodica u Divoselu u Lici sa istorijskom potvrdom iz 1712. godine; u Hercegovini u sledećim selima: u Vašarovićima (iz Milišića kod Vrgorca polovinom XIX veka), u Malom Polju, poreklom iz Gomiljana kod Trebinja, u Hodbini (iz Gomiljana), u Grabovini (preselio ih Alipaša Rizvanbegović iz Krbavca ili Komina) i u Umcu (poreklom iz Prologa);u selu Trnjinića Brijeg (iz Dalmacije) i u Drvaru (gde su doseljeni iz Dalmacije u prvoj polovini XIX veka) i u Gornjem Vrtoču u Uncu;u Drvaru u Bosni;u Hrvatskoj, okolina Grubišnog Polja i Slunja.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
 • plemena - 92813 - 19.04.2015 : Djurdja Dodig-Pijetlovic Derventa - best (0)

  Porijeklo prezimena Dodig


  Imate li možda podatke o prezimenu DODIG, selo Ceranje Gornje, opština Benkovac, Republika Hrvatska.

  Dva plemena, koja djele istu Slavu a nisu rodbina. Svi u okolini 30 km su rimokatoličke vjeroispivijesti dok su ovi pravoslavne vjedoispovjesti.

  Hvala puno!
  ambih - 92811 - 19.04.2015 : Sasa Mojevic Doboj - best (0)

  Za Enisa


  Pozdrav Enise,
  Ja sam sin Nika Mojevića i tačna je priča da je njega i Miša na početku rata spasio Nail Bundo, spriječio da ih ubiju. Sada po mojim saznanjima to nisu bili HOS-ovci, već muslimani iz Kijeva.

  Pitao sam ga da li zna nešto o pogibiji tvog oca, međutim osim činjenice da je poginuo ne zna druge detalje. Svakako ću se raspitati i u Trnovu kada budem imao prilike pa ako nešto saznam javiću ti.

  Pozdrav!

  Idi na stranu - |1|2|