fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

Na današnji dan (18.10.) poginuli su sledeći borci:

R.B. Prezime (otac) ime Poginuo Spisak BORS Link
1Janković (Borisav) Desimir18.10.1992 Rogatica 
2Lazović (Drago) Radoš18.10.1992 Čajniče 
3Pantić (Milivoje) Svetozar18.10.1995 Milići 
4Rikić (Mićo) Dragan18.10.1993 Zvornik 
5Sikiraš (Bogdan) Veljko18.10.1992 Vogošća,Višegrad
6Tanasić (Dragoje) Nenad18.10.1994 S0kolac,Vogošća,Ilijaš
7Vukočić (Rade) Kosta18.10.1992 Han Pijesak 
8Šuka (Stevo) Ranko18.10.1992 
(*)Napomena: U pregled su uključeni poginuli iz SRK i Drinskog korpusa
prepiska - 101329 - 11.10.2017 : Dexon Max Banja Luka - best (0)

Za Nebojšu Jevrića


Dragi Nebojša,

zaboravi Liku, Kordun, Baniju, Sjevernu Dalmaciju, Zapadnu Slavoniju, sedam opština Zapadne Krajine gdje su Srbi bili apsolutna većina, ponegdje i preko 90 posto. Sada ih tamo nema ni 10%. Treba zaboravitu i još ostale u Federaciji BiH. To je tragedija i Srbi su gore prošli nego muslimani, a još je tragičnije da je malo ko osuđen za zločine nad Srbima. Lijep pozdrav!
rat_brcko - 101327 - 11.10.2017 : Dragan Brcko - best (0)

O padu helikoptera na Želejzničkoj koloniji u Brčkom


Dobro se sjećam svih detalja oko pada helikoptera sa oznakom Crvenog krsta iznad Brčkog, ali datum mi je zamagljen. Bio je to dan odlaska 16. krajiške brigade sa Brčanskog ratišta. Snimao sam njihovu kolonu koja je preko raskrsnice Lončari odlazila prema Banjaluci.

Kada je i posljednje vozilo "16. garave" prešlo raskrsnicu, sa zapada se na horizontu pojavio helikopter. Mislim da sam čak i snimio jedan kadar njegovog preleta.

Krenuli smo nakon obavljenog posla prema Brčkom, gdje je trebalo da posjetimo jednog ranjenika iz Pešine jedinice u Gradskoj bolnici. Kad smo stigli kod njega sa bolničkog prozora smo ugledali gust, crni dim. Teško je bilo odrediti lokaciju, ali ubrzo smo saznali da to dolazi sa Željezničke stanice i da je najvjerovatnije pao helikopter jer se prije pojave dima čula jača eksplozija iz tog pravca nakon koje jedan policijski zvaničnik rekao da je zvuk dolazećeg helikoptera iznenada prestao.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
bihac - 101325 - 11.10.2017 : Tigar1975 Bihać - best (3)

Borba na kamionu


Opet slučajno navratih pa vidjeh pitanje koje je postavio Vitez Koja, pa ću odgovoriti i njemui ovom drugom.

Istina je da smo vozili kamion sa dopunom municije jer su snage 5. korpusa već bile u Bosanskom Petrovcu. M mi smo otišli pjećice po taj kamion u selo Vrtoče (vidi google map) koje je udaljeno oko 20 kilometara od Bosanskog Petrovca i nalazi se na putu Bihać-Bosanski Petrovac, što je ujedno bila i linije sukoba u tom momentu.

Istina je da je jedan pripadanik banjalučke Specijalne policije stradao na našem kamionu, kada je shvatio da smo mi pripadnici ABiH i pokušao pucati na nas. Kako sam naveo u svom postu prije, mi smo mislili da su oni pripadanici 5. korpusa a oni da smo mi pripadnici VRS i nastavili smo put. U "tamiću" su bili pripadnici 5. korpusa i došlo je do sukoba gdje je nekoliko pripadnika 5. korpusa poginulo, ta danas postoji spomen ploča na mjestu pogibije. Mi smo shvatili situaciju, i što se stvarno događalo tek nakon par stotina metara vožnje kad je počela pucnjava i kada je ovaj specijalac takođe shvativši gdje se našao i krenuo pucati po nama.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
krajina - 101321 - 10.10.2017 : Petrovic Garava Banjaluka - best (0)

1. bataljon 16. - interventni bataljon 1. krajiškog korpusa


Jeste, došli ste do Šurjena, ali prije stoga ste stali pred Bočcem, jer je komunikaciju prema Banjaluci zatvorio 1. bataljon 16. "Garave" od koje ste redovno dobijali batine. Samo 1 bataljon!
gorazde - 101313 - 09.10.2017 : Nedo Ševo Banjaluka - best (2)

Kako je spašena djevojčica Minka Živojević iz Goražda (3)


U povratku, ponovo Sokolac. Za mene posebna poruka iz Bijeljine, od glavnog rukovodioca Resora nacionalne bezbjednosti MUP-a RS, koji predlaže da odustanemo, ako želimo, to je opasno.

Odlazimo za Rogaticu. Lokalni komandant Rajko Kušić predočava nam posljednje bezbjednosne informacije kojima raspolaže. Prati nas do izlaska iz Rogatice. Zabrinut.

 • "Vi ste ludi, pa vi nemate pojma ko su danas oni", rekao nam je na rastanku.

  Uveliko je pao mrak, sablasno, naročito mnogo kamenja na putu. Krajnje otežana vožnja. Prolazimo prvi, drugi, treći tunel i vozimo se još od 150 do 200 metara. Zaustavili smo se. Ispred nas je, neočekivano, barikada od kamenja i pjeska. Razgledamo. Nazire se omanji objekat, sa desne strane. "Deveta stražara" ili nekadašnja kućica čuvara uskotračne pruge. Dogovoreno mjesto. Odjednom nastaje pravi pakao. Rafalna paljba prema nama, uvećana odjecima u kanjonu. Varnice po željeznoj bezbjednosnoj ogradi puta. Asfalt, kao rikošet, zasipa automobil. Mrak je naš zaštinik. Uspijevamo okrenuti automobil i skloniti se u tunel. Tišina. Ugašenih svjetala, krećemo nazad. Prilazimo kraju tunela da bismo pokušali da, putem ultra kratih talasa, dobijemo "Goražde". Muk. Odjednom, u eteru glas posebno jakog signala: "Idite odmah nazad i čuvajte se. Čuvajte Minku, sa ovim mojima nešto nije u redu". Odbio je bilo kakvu dalju komunikaciju. Tako jak signal, mogao je stići samo sa vrha Trovrh. Hvala muslimanskom operateru, koji je presreo moje pozive prema "Goraždu"! Pri povratku, nakratko koristim farove. Nakon izlaska iz tih tunela, odjednom nas je uhvatio strah od moguće sljedeće zasjede. Na retrovizoru sam pogledao ka zadnjem sjedištu. Minka je bila, vidno, uplašena. Shvatila je da smo u, nekoj, gadnoj situaciji. Približila se naslonima naših sjedišta.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
 • bors - 101309 - 09.10.2017 : Mira Mijović Istocno Sarajevo - best (0)

  Borački dodatak za borce 3. kategorije


  Učesnik sam rata od 24. 06. 1993. do 01. 06. 1996. godine, što ukupno iznosi 35 mjeseci, 7 dana, od čega u borbenim dejstvima 28 mjeseci, 27 dana, a van borbenih dejstava 6 mjeseci i 10 dana: rješenje broj: 03-56-216/02 od 05. 08. 2002. godine Odjeljenje za opštu upravu OPŠTINA SRPSKA ILIDŽA.

  Imam status borca 3. kategorije po osnovu učešća u oružanim snagama Vojske Republike Srpske.

  Moje pitanje je kao učesnik u borbenim dejstvima, i borac 3. kategorije tražim da i mi borci 3. kategorije imamo borački dodatak. Nadam se da smo i mi zaslužili isti, te da ćete ovo pitanje razmatrati na prvoj Vašoj sjednici predsjedništva, te pozitivno djelovati prema ovoj kategoriji.

  Moj kontakt telefon: 065/928-011
  srebrenica - 101307 - 09.10.2017 : Nebojša Jevrić Republika Srpska - best (5)

  Izvinjenje Srebrenici


  Uvažene nene, daidže i amidže, koji ste došli sa svih strana Fedaracije jer su vaši izginuli ratnici ovde donešeni i sahranjeni, primite moje izvinjenje.

  Piše: Nebojša Jevrić

  Izvinjavam vam se u ime mog prijatelja Pera Makića kojem je glava odsečena i nabijena na vile.

  Izvinjavam vam se u ime nepoznatog Srbina kojeg sam izvukao iz Save, glave razbijene maljem.

  Izvinjavam vam se u ime 154 Srbina odsečenih glava, širom Bosne, koje je Dr Stanković obdukovao.

  Izvinjavam vam se u ime starice rođene 1920. čiju sam glavu slikao u rukama dr Stankovića.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  rusija - 101305 - 09.10.2017 : Nedeljko Žugić Sokolac - best (1)

  Istočno Novo Sarajevo: Proslava 65. rođendana Vladimira Putina


  gorazde - 101301 - 08.10.2017 : Nedo Ševo Banjaluka - best (3)

  Kako je spašena djevojčica Minka Živojević


  ...nastavak

  Siguran sam da je trebala spretnost i hrabrost ekipama zaraćenih strana, naročito pilotu helikoptera u zoni dejstava, koji je obavio toliko opasan zadatak.

  Trijažom povrijeđenih dr Boriša Stojanović, hirurg, odlučio je da Minku hitno uvedu u operacionu salu, prije pristiglih, brojnih, ranjenih srpskih boraca koji su, kao i ona, čekali svoj spas. Djevojčica je operisana i zbrinuta.

  Nakon njenog oporavka, general Ratko Mladić, komandant Vojske RS, radi njene sigurnosti, predložio je da je zadrže u bolnici, dok se ne ostvare uslovi da je vrate njenim roditeljima. Tako je i bilo. Minka je postala miljenica osoblja bolnice.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  prepiska - 101300 - 08.10.2017 : Milan Banja Luka - best (0)

  Kako je spašena devojčica Minka


  Kada možemo očekivati nastavak ove priče?

  P. S. Sve pohvale za stranicu i autora.

  Pozdrav,
  Milan BL

  RE: Kako je spašena djevojčica Minka


  Poštovani, vjerovatno kada neko od posjetilaca ovog foruma objavi nastavak. Autor teksta nije objavio kompletnu priču.
  srbija - 101299 - 08.10.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Ljepote Srbije: Oplenac, Topola


  Danas se u Topoli završio još jedan "Oplenački vašar", ove godine poznat pod nazivom 54. oplenačka berba groržđa. Na ovogodišnji vašar došlo je više od 200.000 ljudi, među njima i moja malenkost, u namjeri da probaju i kupe dobro vino i med, te da pojedu po komad mesa sa ražnja. Kući se zadovoljno vraćaju sa punim torbama grožđa i dunja, odlazeći zadovoljno noseći na svojoj odjeći mirise pljeskavica, kobasica i pilećih bataka. Pred vama se otvori čitav jedan svijet, jer ste uz svo ovo zadovoljstvo, koje ste pružili svom stomaku, upoznali i djelić istorije ovog izuzetno važnog kraja.

  ozren - 101295 - 07.10.2017 : Stole Crvenka - best (0)

  Smoluca Tinja Potpeć


  Pozdrav svima,

  Najprije bih pohvalio admina za ovu stranicu. Interesuje me da li je neko bio u Smolući u obruču. Kako je to sve počelo, od povlačenja Tinjana i Poptpećana u Smolući?
  sport - 101283 - 04.10.2017 : JOSIP PALE - best (2)

  FK Sokolac


  Čujem da će se na Palama odigrati fudbalska utakmica između kadeta FK "Romanije" sa Pala i ekipe FK "Sokolac" iz Sokoca. Malo sam tražio podataka o FK "Sokolac" i n zvaničnom sajtu Opštine Sokolac o njima NEMA NITI JENE RIJEČI. Na zvaničnom sajtu FSRS postoji da ima taj klub i ništa više, mada se vidi da su ti momci bili prvaci u kategoriji Kadeta grupa JUG koju organizuje FS RS.

  Ove godine ih nema da učestvuju u toj kategoriji pa ne znam zbog čega. Na sajtu FSKS (fudbalski savez kantona Sarajevo) se vidi da imaju ekipu u kategoriji Juniora i da su do sada odigrali tri utakmice i sve tri pobijedilii sa impoznatnom gol razlikom 17:2 i da su drugi sa utakmicom manje, a vjerovatno će biti prvi pošto rezultati govore i da će da pobijede našu Romaniju.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  plemena - 101281 - 03.10.2017 : Dragana Radovanović Brcko - best (0)

  Porijeklo prezimena Letić


  Pozdrav,

  zanima me porijeklo prezimena Letić, to je moje djevojačko prezime. Postoje neke priče koje se prenose sa koljena na koljeno o našem prijeklu koje kažu da potičemo iz Crne Gore, tačnije Stare Hercegovine. Sve porodice iz Brčkog sa prezimenom Letić su iz sela Vučilovac. Priča kaže da su se tu nastanili još daleke 1700, od kada postoje i nadgrobni spomenici sa prezimenom Letić.
  Ako neko ima korisne informacije molim da se javi.
  radomir_neskovic - 101277 - 02.10.2017 : Mile - best (0)

  Fotografije


  Fotografije Vesa Arbinje, Jovana Mačara, Milana Stanišića i Miloša Jankovivića poslednje u njihovom životu sam dao njihovim potomcima. Stevu Arbinji, sinu Vesovom i Milomiru Golijanu, unuku Jovanovom. Posedujrm poslednju fotografiju Miloša Jankovića iz Pješevice, ako ima neko od bližih srodnika može da mi se javi.
  dobrinja - 101271 - 01.10.2017 : Vedran Letica Sarajevo - best (0)

  Ulica Šefika Dorića


  Pozdrav,

  živio sam u ulici Šefika Dorića 10, pa ako ima ko iz tog dijela Aerodromskog naselja neka se javi. Da li neko zna gdje je nestao Keli, bio mi je komšija u naselju. Da li se neko sjeća prvih balvan barikada i dovoženja oružja u transporteru u selo? Dva dana poslje sljedi prvi napad na naselje kada su napali samo prve ulice do sela j vratili se nazad u selo.
  gorazde - 101265 - 30.09.2017 : Nedo żevo Banjaluka - best (1)

  Kako je spašena djevojčica Minka Živojević iz Goražda


  ČEDO U RUKSAKU

  autora Edine Kamenice, objavljen u sarajevskom dnevnom listu "Oslobođenje", 20. maja 1993. godine.

  Poštovana Vildana Selimbegović, urednice lista "Oslobođenje",

  Na više mjesta, po elektronskim portalima, u štampanim medijima i u nekim od televizijskih emisija, objavljena je priča o Minki Živojević iz Goražda.

  Nakon četvrt vijeka od tog ratnog, humanog događaja, kao direktni učesnik te akcije, tadašnji operativni radnik Resora nacionalne bezbjednosti MUP-a RS, odlučio sam da i ja zavirim u svoje sjećanje i da prokomentarišem tekst novinarke Edine Kamenice, objavljen u listu "Oslobođenje", 20. maja 1993. godine.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  poginuli - 101261 - 30.09.2017 : - best (0)

  Boban (Sreto) Golijanin


  Bio je pripadnik 8. specijalne brigade policije Ilidža.
  ozren - 101259 - 28.09.2017 : Edin Tuzla - best (0)

  Paljenik, Podcjelovo


  Poštovani Strelac,

  bilo bi dobro da nam opšes događaje sa Paljenika 10. 09. 1995. kao i dešavanja prilikom zauzimanja Podcjelova. Čuo sam da je Paljenik bez avijacije bilo nemoguće zauzeti sa jedne strane, a šta ti kao sudionik tih dešavanja misliš sa druge strane. Takođe da li je VRS mogla braniti Ozren do Doboja da Armija BiH nije zaustavljena od strane političara, tik do Kraljice najviše tačke Ozrena.

  Žao mi je strahota koje su svi prošli u ratu, ali mi koji smo tada bili djeca želimo neke stvari saznati do kraja.
  trazim_sa - 101255 - 28.09.2017 : Sasha Canada - best (0)

  Rajna, stomatološka sestra


  Tražim info za Rajna, stomatološka sestra iz Doma zdravlja Vogošća? Ona je tamo radila prije rata. HVALA!
  prepiska - 101254 - 26.09.2017 : Sidnej - best (0)

  Meštrović Dina


  Koliko je među nama kilometara, toliko je mojih želj za tvoj dug i stetan život
  ČESTITAM
  poginuli - 101251 - 25.09.2017 : - best (0)

  Srđan (Dragomir) Božić


  Poginuo je na mjestu Nabožić kod Srednjeg. Ustaški rovovi su bili 50 metara od naših, samo se puzeći moglo ići linijom prema našim rovovima. Srđan je imao dresiranog psa koji je krenuo prema ustašama, a on je krenuo za njim gdje su ga dušmani pokosili rafalom. Laka mu zemlja, imao je damar.
  trazim - 101249 - 24.09.2017 : Gorica Jovic Lopare - best (0)

  Mitrović Dušan i Obrenija


  Želim da pronađem pobratime svoga dede koji su živeli u selu Milići pre davno i njihovo prezime je Mitrović Dušan i Obrenija. Imali su sina Simu i tri kćerke. Za vreme 2. svetskog rata bili su kod nas u Srbiji, pošto sam ja rodom iz Srbije a udata u Loparama u Republici Srpskoj. Ne znam tačno, ali Simo bi mogao biti 1948. godište kao što je bio i moj otac. Pošto mi je samo mama živa i ona živi u Srbiji, uvek je želela da sazna nešto o njima. Probala sam ali je sada mnogo lakše pa se nadam da ću uspeti. Bila bih mnogo zahvalna na pomoći. Veliki pozdrav. Moj broj telefona je 066727560.
  3_sarajevska_lpbr - 101245 - 23.09.2017 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Parastos poginulim borcima 3. sarajevske pješadijske brigade


  moje_price - 101243 - 20.09.2017 : Nebojša Stanković Beograd - best (2)

  Tomići, deo familije


  Pošto je prvo objavljivanje ove priče prošlo neuspešno, odnosno nije objavljena, rešio sam da ponovim ovo moje pisanije. Kao što kaže i sam naslov, po predanju se deo porodice Tomić, odselio negde sa Podromanije na teritoriju opštine Šekovići, selo Tupanari, zaselak Tomići. Krsna slava je ostala ista, Jovanjdan.

  Kako su starine odveć napustile ovaj svet ostalo je malo tragova i priča koji nas vezuju za poreklo i pra-rodni kraj ali sam dobro upamtio da su preci došli negde sa teritorije Romanije, a pre toga iz Crne Gore. Istražujući po internetu i upoređujući sa predanjima, došao sam do saznanja da su se ovi majčini Tomići najverovatnije prezivali Danilović a bio sam ubeđen da su to Danilovići, deo bratstva Starohercegovačkih Drobnjaka sa Durmitora kojima pripada i sa očeve strane, ali sticajem okolnosti sam čuo i pročitao neke priče i događaje moračkih Danilovića koji su me odmah naveli na ozbiljno razmišljanje jer se događaju poklapaju jako dobro. Morački Danilovići slave također Sv. Jovana za razliku od Drobnjačkih koji slave Sv. Georgija i druge slave osim Sv. Jovana a slave su upravo ono što se jako retko i nerado menjalo kroz istoriju pa čak i kada su dolazili na tuđu zemlju, preci su uzimali novu slavu tog zemljišta kao nekakvu preslavu a zadržavali svoju staru krsnu slavu ili je makar obeležavali i čuvali od zaborava. Odlučio sam da kontaktiram bratstvo moračkih Danilovića koje je staro više od 8 vekova i sve sumnje su mi bile odagnate jer i oni čuvaju od zaborava svoju priču da je se u 15. veku jedan deo bratstva odvojio i otišao upravo na Romaniju i za Glasinac nakon krvave borbe sa Arbanaškim klanom Klimenta koji su došli pljačkati dobra Moračkih Danilovaća, nakon čega su im ovi ubili oko 12 duša, te uplašeni za bezbednost žena dece i nejači se povukli ka Romaniji. Nedugo zatim je se deo Danilovića vratio na svoje Moračko ognjište a sve ostalo je istorija (danilovici.com).

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  poginuli - 101239 - 18.09.2017 : Sinisa Sarajevo - best (0)

  Boban (Sreto) Golijanin


  Bog da mu dušu prosti!

  Teško ranjen 18.09.1992. negdje poslije 17:00 sati.
  Preminuo 20-09-1992. godine.

  porodicne_price - 101235 - 15.09.2017 : Nebojsa Stankovic Beograd - best (0)

  Grana Tomića, Tupanari, Šekovići


  Pomaže Bog!

  Evo da Vam se javim u nadi da se saberemo i razmenimo naša saznanja. Napisao bih nešto o majčinim Tomićima iz Tupanara, zaseok Tomići, Šekovići, Republika Srpska.

  Po predanju već umrlih starina, naši Tomići koji slave Sv. Jovana su došli sa prostora Podromanije, a starinom su iz Crne Gore. Kako sam kao dete bio mali da zapamtim sve te priče od starina, povremeno istraživajući po internetu sam uspeo da kontektiram neke od Tomića sa Sokolca i Romanije te da i od njih čujem neka predanja koja dalje vode ka Danilovićima iz Crne Gore. Dugo godina sam bio ubeđen da su to Danilovići od Staro-hercegovačkih Drobnjaka, kojima pripadam sa očeve strane. Ali sam verovatno pogrešio...

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  bihac - 101233 - 14.09.2017 : Baja Novi Grad - best (0)

  Budimlić Japra


  Prije svega pozdrav svim časnim i poštenim borcima. Naime, interesuje me da li ko zna kada je napadnuta Budimlić Japra kod Novog Grada 1995. godine, ko je napadao, ko je branio, i do koje pozicije je 5. korpus došao na tom pravcu. Pozzz
  ozren - 101229 - 13.09.2017 : Srbac-11101 Strelac Miljevic Srbac - best (0)

  Srpčani na Vozućkom ratištu


  Mi iz 1. bataljona Srbačke brigade smo došli na Vozuću 1. juna 1994. i preuzeli položaje na Oštricu-Kamenu. Odmah nakon dan-dva su počeli napadi muslimanskih snaga na našu liniju, kao i na drugoj strani Krivaje na Svinjašnicu, Podsjelovo, Paljenik itd. Mislim da smo u toj prvoj turi ostali gore oko 100 dana bez smjene. Nakon toga nam u smjenu dolazi drugi dio našeg bataljona, i mislim da u isto vrijeme dolazi i 2.bataljon naše brigade i preuzima položaje na Izgorelici vežući se na nas bočno desnom stranom.

  Ja sam po naređenu za povlačenje napustio poslednji rov koji smo držali 11. spetembra 1995. u 13:00 (reon Borvci) jer su nam Mudžahedini već ujutro prošli iza leđa i u dlaku smo izbjegli ono najgore. Uprkos tome, imali smo ranjenih u tom povlačenju pod nenormalno jakom vatrom sa svih strana.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  1kk - 101227 - 13.09.2017 : Kartum7193 BanjaLuka - best (1)

  Parastos poginulim pripadnicima 1.bVP 1.KK VRS


  ozren - 101225 - 12.09.2017 : Srbac-strelac Srbac - best (0)

  Vozuća


  od 1. 6. 1994. prvi položaj Oštric-Kamen 1. bataljon srbačke do 11. 9. 1995. do 13:00 položaj Borovice aktivni učesnik cijeli period... Oštric, kamen, Izgorelica, Čukura, Mašinski vis, Popovo osoje, Paljeninik... iskreno i otvoreno o svim dešavanjima na tom terenu i u tom vremenskom razdoblju sa saborcima kao i sa protivnicima u to vrijeme.
  rodoslov - 101224 - 12.09.2017 : Milos Zalad Pancevo - best (0)

  Rodoslov plemena Zalad


  Želio bih dobijem više informacija o svom rodoslovu. Veoma zahvalan. Brat mi se zove Branko, blizanci smo a pokojni otac se zvao Vlado. Stric mi se zove Vojislav. Mi se zvao Branko, imao brata Todora. Pradeda mi se zvao Vukan.
  plemena - 101223 - 12.09.2017 : Milos Zalad Pancevo - best (0)

  Korjeni porodice Zalad


  Prezivam se Zalad, i koliko toliko sam pročitao istorijskih spisa i knjiga pa bih želeo da ako ste u mogućnosti da mi kažete i odgovorite ako znate od kojeg plemena potičem, jer to me odavno interesuje. Pradeda mi se zvao Vukan, a njegov brat Todor. Slavimo slavu Đurđevdan. Imam i svoj Fejsbuk profil pa možete da mi odgovor date i na njemu. Veoma zahvalan.
  republika_srpska - 101211 - 10.09.2017 : NOMAD Srbija - best (1)

  Dodik: Odustajemo od ideje da dogodine bude referendum o samostalnosti RS


  Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je danas izjavio da odustaje od ideje da se u RS sledeće godine održi referendum o samostalnosti tog bosanskohercegovačkog entiteta.

  Dodik je rekao da će ideja o mogućem održavanju referenduma o statusu Republike Srpske u 2018. godini biti razmatrana kasnije, osim ako se "ne stvore neke ekstremni uslovi za njegovo održavanje".

 • "Kao odgovorna politička partija, ceneći međunarodne okolnosti i neobezbeđen konsenzus u okviru Republike Srpske.

  Sabor SNSD je 2015. godine usvojio Deklaraciju u kojoj je najavio da bi se 2018. godine mogao održati referendum o samostalnosti RS, zbog čega je došao na udar međunarodne zajednice. Dodikje naglasio da SNSD pitanje referenduma o status RS "ostavlja za kasnije", da se, kako je naveo, o tom pitanju ne bi podelilo društvo u RS.
 • 3_sarajevska_lpbr - 101201 - 10.09.2017 : Vogošćanin Pravi VogoŠ'a - best (3)

  Parastos poginulim borcima 3. sarajevke lake pješadijske brigade


  Održan prvi parastos za naše poginule borce. Cijela ceremonija je protekla u najboljem redu, sve do samog kraja! A onda na scenu stupaju neki članovi organizacije vetrani rata!

  Veterani Odbrambeno Otadžbinskog rata, razočarali! U svakom žitu ima i kukolja, pa tako i u našoj mladoj državi! Veterani rata, koji su poznati da su samo tamo gdje se jede i pije, dali su mi obečanje da če se maksimalno uključiti u ovu organizaciju. Osim što nam nisu pomogli, napravili su još jedan nedopustiv korak! PREŠLI SU CRVENU LINIJU, u toku ceremonije žustro su napali i vrijeđali članove organizacionog odbora, jer je neko u svom govoru kritikovao njihovu organizaciju!

  Neka im to služi na čast!
  prepiska - 101197 - 10.09.2017 : Mihailo Danilovic Majur,Sabac - best (0)

  Emisija Lljudovanje: gost Novica Krtinić


  poginuli - 101183 - 09.09.2017 : Marijana Zagreb - best (0)

  Branimir Čeliković


  Zašto nema na popisu Branimira Čelikovića poginulog 19. 05. 1992. godine u Brčkom?

  RE: Branimir Čeliković  ...zbog toga što u bazi podataka ovog portala još uvijek nemam poginule borce 2. krajiškog korpusa.
  3_sarajevska_lpbr - 101171 - 08.09.2017 : Aleksa Beograd - best (5)

  Parastos junacima 3, SPB


  Kada su ranog proleća, te daleke 92. godine, stali rame uz rame oni bejahu očevi i majke, sinovi i ćerke, braća i sestre. Beše među njima radnika i seljaka, profesora i đaka, kadija i sudija, dobrih domaćina, skretničara, vozača, studentarije, manguparije, romanijskih gorštaka i ostale sarajevske raje.

  Kada rame uz rame stadoše brat do brata, drug do druga, imadoše jedan zajednički cilj, da sačuvaju svome narodu osnovna prava na slobodu, prava na život, porodicu i jezik.

  Stadoše da odbrane svoju kuću, svoju njivu, svoju šljivu, svoju rodbinu i sudbinu...

  Poučeni bolnim iskustvom iz predhodnih ratova, ne želeći da dozvole da se i sa njima desi ono što se u prošlosti dešavalo njihovim precima, zbiše se u redove i organizovaše otpor nepravdi i bezumlju.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  3_sarajevska_lpbr - 101169 - 07.09.2017 : Sokolac Sokolac - best (0)

  Parastos poginulim borcima 3. sarajevske brigadep


  Parastos poginulim borcima Treće sarajevske pješadijske brigade održaće se u subotu, 9. septembra, na groblju srpskih boraca, Mali Zejtinlik, sa početkom od 12:00 časova.
  rogatica - 101167 - 07.09.2017 : Nedeljko Žugić Pale - best (0)

  Rogatica: Ilindansko posjelo, Borike 2017.


  oglasi - 101166 - 06.09.2017 : Zoran Pale - best (0)

  Izdajem stan na Palama


  Izdajem nov, trosoban stan na Palama, na šetalištu pored Hrama. 066200272
  rodoslov - 101163 - 05.09.2017 : Sasa Kraljevo - best (0)

  Poreklo prezimena Janković


  Brate Ivane Jankoviću, moraš znati da li si iz Sredske kod Prizrena ili nisi. To je jako bitno kod traženja svojih korena. Ne razumem ni zašto kažeš da si nažalost poreklom iz Crne Gore, nije sramota biti Srbin poreklom iz Crne Gore.
  1kk - 101161 - 04.09.2017 : Kartum7193 BanjaLuka - best (2)

  Parastos poginulim pripadnicima 1.bVP 1.KK VRS


  Dana 10.09.2017. godine, nedelja, u 11:00 u kasarni Kozara u Banja Luci biće održan parastos poginulim pripadnicima Prvog bataljona Vojne policije 1. KK VRS.
  trnovo - 101155 - 04.09.2017 : Marko Stankovic Srpsko Sarajevo - best (0)

  Pero Vasić i Slaviša Vasić


  Interesuje me pogibija mojih ujaka Pere i Slaviše Vasića iz Krupca, zaseok Strnjaci od majke Vukice i oca Milana. Oba su poginuli 1992. godine za jedan dan.
  3_sarajevska_lpbr - 101153 - 04.09.2017 : Aleksa Beograd - best (0)

  Za Natasu Špirić


  Na žalost, organizovanog prevoza iz Beograda neće biti. Za više informacija javi se na moju mail adresu koja je poznata administratoru sajta. Pozdrav.
  poginuli - 101151 - 04.09.2017 : Dusko Stanisic Brcko - best (0)

  Duško (Borislav) Stanišić


  Moj stric DuŠko (Borislav) Stanišić nije imao suprugu a ni djecu.
  3_sarajevska_lpbr - 101149 - 03.09.2017 : Natasa Spiric Novi Banovci - best (0)

  Prevoz do Sokolca


  Molim vas interesuje me imali neki organizovani prevoz iz Beograda do Sokolca ili znate da neko ide da bi me povezao.
  plemena - 101147 - 02.09.2017 : Ivan Jankovic Beograd - best (0)

  Prezime Janković


  Evo ja sam jedan od Jankovića iz Prizrena. Od oca Zorana, dede Stanislava, pradede Nenada. Obzirom da mi je otac poginuo kao mladić, ostalu lozu nisam uspeo da saznam. Po svemu sudeći Jankovići potiču iz Crne Gore na moju žalost mada to sad nije bitno. Inače nama je krsna slava Sveti Nikola i to je to što sam do sadA saznao. I da navodno smo iz sela Sredska nadomak Prizrena,
  politika_srbija - 101145 - 02.09.2017 : NOMAD Srbija - best (2)

  NASLEDNIK: Šešeljev sin novi poslanik


  Izvor: mondo. rs

  Aleksandar Šešelj, sin lidera SRS Vojislava Šešelja, sledeće nedelje će postati poslanik te stranke u Skupštini Srbije, piše danas beogradska štampa. On će zameniti dr Milovana Bojića koji podnosi ostavku u parlamentu.

  Odmah iza Bojića na poslaničkoj listi je Aleksandar Šešelj. Bojić planira da se posveti privatnom biznisu, dok Voja želi da sina Aleksandra uvede u ozbiljnu politiku kako bi ga kasnije nasledio na mestu lidera stranke. Aleksandar je, inače, dosta vremena provodio s Bojićem, koji ga je pripremao za ozbiljan politički angažman", tvrdi izvor blizak SRS.

  Vojislav Šešelj komentarišući najavu da će Aleksandar biti poslanik, rekao je da je Bojić tražio da zbog obima posla bude razrešen, a da želi i da učini Aleksandru i zato mu prepušta svoje mesto.
  3_sarajevska_lpbr - 101131 - 29.08.2017 : Aleksa Beograd - best (8)

  Parastos poginulim borcima 3. sarajevske pješadijske brigade


  U subotu 09. 09. leta gospodnjeg 2017. godine na srpskom vojničkom groblju će se uz zvuk zvona sa crkve Sv. Petke, koja se nalazi unutar kompleksa "Mali Zejtinlik" na Sokocu i uz miris tamjana, umilni glas sveštenih lica i svetlost upaljenih voštanih sveća biti održan parastos za sve poginule borce Treće sarajevske pjesadijske brigade.

  Uz duboko poštovanje žrtvama, veru i nadu, preživeli borci ce odati počast svojim saborcima, prijateljima, rodbini...

  I dok romanijski vetar bude svojim ozbiljnim, septembarskim hukom parao grudi i isterivao po neku suzu iz očiju prisutnih, šaljući im poruke koje će uz volšebni prizor jednoobraznih grobova biti poslate budućim pokolenjima da se nikada više ne ponovi niti zaboravi ono što se desilo našem narodu, u srcima prisutnih će da oživi misao o velikoj zahvalnosti i dubokom poštovanju prema svim žrtvama.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  dnk - 101129 - 29.08.2017 : Mihailo Danilovic Majur,Sabac - best (0)

  DNK: Prof.dr.Anatolij Kljosov


  Idi na stranu - |1|2|