fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

Na današnji dan (29.02.) poginuli su sledeći borci:

R.B. Prezime (otac) ime Poginuo Spisak BORS Link
(*)Napomena: U pregled su uključeni poginuli iz SRK i Drinskog korpusa

Dogodilo se na današnji dan


(29.02.1992) Referendum u BiH (0)

Uprkos protivljenju Srba, jednog od tri konstitutivna naroda u SR Bosni i Hercegovini, raspisan je referendum o nezavisnosti SR Bosne i Hercegovine, koji je proveden 29. februara i 1. marta 1992. godine, i na kojem je 64% do 67% biračkog tela izašlo na glasanje, a gotovo 98% je glasalo za nezavisnost Bosne i Hercegovine.

beograd - 104115 - 20.02.2020 : Ljuti Krajišnik Srpska Krajina - best (0)

N1 Televizija


Gledam N1 Hr N1 Bih kako blate po Srbiji i Srbima a o svojim sve najbolje! Potom Gledam N1 Srbija tek oni pljuju po Srbiji i Srbima. Uz sve to nakače se srpski ološi i izdajnici (političari) pa još više opleti po Srbiji! Svima je isti gazda koji ih plaća N1 ili Nato televizija!
bosna_buducnost - 104111 - 17.02.2020 : Mile Peric Canada - best (0)

Nema rata!


Napisao si dosta toga, i to ima nekog smisla, ali od rata nema ništa. Znam da ima mnogo onih koji priželjkuju rat. Nešto mlađe generacije je raspoloženo za rat jer ne znaju šta je to i nisu iskusili rat, ali većina pametne omladine nije za rat.
bosna_buducnost - 104109 - 17.02.2020 : Nomad Srbija - best (2)

Neće biti rata!


Primjedba moderatora: Prvo pravilo foruma je da je zabranjeno obraćanje drugim osobama. Ako diskutuješ o nekoj temi, navodi argumente, a ne tuđa imena. Svi tekstovi sa takvom sadržinom biće brisani!

Da ne dužim neće biti rata 2021. godini! Šta će NATO-u zarušeni vojni objekti u R. Srpskoj kada imaju Bondstil?

Dodik ima baš zabrinutu facu, brine ga kako će okrečiti vilu na Dedinju u Beogradu, poskupeo materijal, a i moleri se izbezobrazili, ali zato kućerda na obroncima Fruške Gore lepo napreduje.

Hajde da se kladimo u 100 KM da rata u BiH neće biti sledećih 99 godina, a o 2021. godini da ne trošimo reči.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
bosna_buducnost - 104103 - 16.02.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (9)

Rat visi nad Bosnom


Kada se u proljeće 1992. godine situacija u Bosni i Hercegovini iskomplikovala do te mjere da je rat bio neminovan, ja sam bio ona "tvrda linija" koja nije do poslednjeg momenta vjerovala da će do njega doći.

Danas je situacija sasvim drugačija! Besmislena odluka Ustavnog suda da se "poljoprivredno zemljište" uknjiži na Bosnu i Hercegovinu direktno je protivna Dejtonskom mirovnom sporazumu, koji je već odavno narušen sa onih 51/49 u odnosu teritorije. Čitava ideja je da se od Republike Srpske otuđi sva imovina. Muslimani bi da joj danas otmu zemlju, za godinu dana će na red doći šume, a potom i rudnici, putevi, škole, državne ustanove itd.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
djukanija - 104101 - 16.02.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Beogradski sindikat: Sviće zora


rat_doboj - 104099 - 14.02.2020 : Putnikovo Brdo Usora - best (0)

Putnikovo Brdo


Jugozapadno predgrađe Doboja, dominantna kota koja gleda južno od grada prema kotlini rijeke Usore, a na sjever prema Posavini.

Vojska Republike Srpske je tu branila Doboj, Ozren i Posavinu cjele četiri godine rata. Velike borbe su se tu odvijale sa mnogo žrtava sa obe strane.

Tu je bilo i najveće minsko polje u ratovima u bivšoj Jugi, Mjesto Makljenovac gdje su se vodile bliske borbe i gdje se linija pomjerala za par kuća, za par sokaka.
dobrinja - 104097 - 14.02.2020 : Nikola Jankovic Beograd - best (0)

Liston


Zna li neko sta je sa Listonom sa Dobrinje? Da li je taj lik uopšte živ?
poginuli - 104095 - 12.02.2020 : - best (0)

Rade (Pero) Šehovac


Pogrešno je upisana godina rođenja umjesto 1940. treba da stoji 1960.
nisici - 104093 - 11.02.2020 : Lukas Johnny Vares - best (0)

Istina o Vareću


Molim vas nemojte iskrivljavati istoriju. Vareš je pao u Hercegovini jer se nije mogao braniti. Pomoć koju je dobijao isključivo od hercegovaca u nafti i hrani je prodavao tuzlanskoj strani. Mnogo je Hrvata u gradu a tako i muslimana bilo gladno.

Da ste vi pomagali Vareš ne bi pao jedini pravi heroj u vašoj vojsci je bio legenda Vaske. Spavali smo zajedno u istoj kući dok je boravio na terenu. Nije dao svojima da piju, to vam je velika istina, pa su se morali kriti da ih ne vidi. Vaske je istinska legenda u vasoj vojsci a jednom prilikom je opalio samarčinu hrvatskom generalu zato što je otišao u Vareš na pregovore sa muslimanskom vojskom a da on to nije znao. Imao je jednog vojnika iz Beograda a taj je imao konja vrlo smiješan tip, pođemo mi na spavanje a on kaže: "Ako moj konj ne može u kuću ja ostajem napolju gdje on tu i ja!"

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
beograd - 104091 - 09.02.2020 : Nenad Pale - best (0)

RE: Objektivnost N1 televizije


Pozdrav uredniku portala i svim čitaocima!

Gos. Željko,

Da li slučajno, ili volšebnom telepatijom, pogledao sam isti TV dnevnik koji opserviraš u svom prilogu. Utisci su nam identični, i sam ne prihvatam tričarije kojekakvih (dez) informatora. Ne volim da mi se napaćena utroba prevrće zbog drske političke presije na zdrav razum normalnog čovjeka.

Ali, istina, to je u zadnje vrijeme prevazišlo mjeru ljudskosti i dostojanstva. Konstantno otvoreno i nekažnjivo blatiti jedan narod i sr.. i mu se javno u obraz, je već otvoreni rat do istrebljenja, što mi (većina) smrtnici odavno znamo.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
beograd - 104089 - 08.02.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (7)

Objektivnost N1 televizije


Danas, u subotu 8. februara 2020. godine, odem ti ja na roštilj kod jednom mog dobrog, ali politički neobrazovanog prijatelja. Poče on meni da hvali N1 televiziju, koju sam ja poslednji put gledao prije desetak godina. Nekako u isto vrijeme sam saznao da je SBB, najveći kablovski operater u Srbiji, u vlasništvu jedne američke kompanije, pa sam SBB odmah odjavio u svom beogradskom stanu i sve do današnjeg dana gledam samo TV kanale koje mogu da uhvatim preko sobne antene.

U svakom slučaju, čim sam stigao kući, odlučih da se malo "obrazujem" pa ukucah na Google "N1 Beograd" (kako mi je on posavjetovao) i na Youtube nađem njihov dnevnik od današnjeg dana.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
rat_doboj - 104086 - 05.02.2020 : Tova Doboj - best (0)

Putnikovo brdo


Putnikovo brdo se nalazi nedaleko od Doboja. Na tom dijelu ratišta, nisu se linije razgraničenja mnogo pomijerale, ali je bilo dosta poginulih i ranjenih.
plemena - 104083 - 04.02.2020 : Branislav Blagojcic Sivac - best (0)

Poreklo porodice Blagojčić


Intersuje me poreklo Porodice Blagojčić. Većinom smo od Dervente, mesto Gornji Kalendrovci, BIH. Krsna slava nam je Sveti Trifun. Kolko znam o svojim prcima, moj čukudeda Jakov je imao brata Đorđu i još jednog, kome neznam ime. Njihova deca su bili ćerka Cveta i sinove Pero i moj pradeda Miloš.

Moj pradeda Miloš je imao šestoro dece: ćerke Smilju i Spasu, i sinove Mirka, Jovana, Milivoja i moga dedu Bogdana.

Hvala Vam unapred za date informacije.
bors - 104081 - 03.02.2020 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

Boračke zablude u vezi sudova


Dok je trajao rat borci su bili veoma važni našim političarima, a kad se rat završio oni su im postali smetnja, pogotovo ako traže neka svoja prava. Dokle god borci i njihovi prestavnici ne shvate da oni ne mogu biti partneri vlasti nego samo njeni protivnici, suštinski se ništa ne može mijenjati po pitanju njihovog statusa u društvu.

Nažalost to se nikada neće desiti! Uvijek će rukovodstva organizacija vezanih za pitanje boraca biti u poltronskom položaju nadajući se da će dobiti od vlasti više novaca za svoje aktivnosti.

Evo jedne teme gdje je u interesu boraca da se otvori rasprava u institucijama RS. Svojevremeno su neki srpski kvazipolitičari glasali za osnivanje Suda za ratne zločine BiH. Mislite li da oni nisu znali da će taj sud suditi isto kao i Haški tribunal? Pa naravno da su znali, da on ne smije mijenjati kriterijume pošto bi to bio šamar zapadnim centrima moći i srušio bi principe međunarodnog prava jačega koje je uspostavio Haški tribunal. Ali da su se usprotivili osnivanju tog suda mnogi bi ostali bez fotelja, a to je veliki problem za srpske kvazipolitičare.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
rat_hadzici - 104079 - 03.02.2020 : Nusret Čomor Hadzici - best (0)

Informacija o minama oko Hadžića


Pozdrav svima,

Humanitarno deminiranje je moj posao i obraćam se svima koji imaju ikakva saznanja o minama koje su postavljane ispred položaja VRS u Hadžićima. Molim vas za informaciju o minama na potezu Dupovci, Gunčar, Kosmać i Vrančići.
1kk - 104075 - 27.01.2020 : Kartum7193 Banja Luka - best (2)

Dodik uručio Medalju zasluga za narod porodici dobrovoljca Gorana Nikolića


Trebalo je da prođe 27 godina da bi naš Makedonac, naš Goran Nikolić, bio odlikovan.

Srpski član Predsjedništva BiH Milora Dodik uručio je danas u Skoplju Medalju zasluga za narod porodici 22-godišnjeg Gorana Nikolića iz Kumanova, dobrovoljca i pripadnika Prvog bataljona Vojne policije Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske koji je poginuo polovinom avgusta 1993. godine na Putnikovom brdu kod Doboja.

Dodik je naglasio da je prošlo 27 godina od pogibije velikog junaka i borca Gorana Nikolića i poručio da Republika Srpska nikada neće zaboraviti njegovu žrtvu koju je dao da bi mi danas živjeli u slobodi.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
radomir_neskovic - 104073 - 24.01.2020 : Milenko Kalezić Danilovgrad - best (1)

Dragiša Kalezić


Na dobrom sam tragu da nakon 76. godina pronađem posmrtne ostatke svoga đeda Dragiše Kalezića rođenog 1906. godine. Dragišu je smrt, ili pogibija zatekla u Borikama, tačnije zaseoku Zabrežje u rogatičkoj opštini, za vrijeme odstupnice crnogorskih četnika kroz Bosnu prema Zidanom Mostu.

Dragišu su mještani sahranili ispod međe, na ulazu u mjesno groblje u Zabrežju. Molim sve one, koji još bilo kakvu informaciju imaju da mi jave, da bi bio što sigurniji prije no zemne ostatke svoga đeda prenesem u njegovo rodno selo Rova, podno Ostroga u Danilovgradskoj opštini.

Unaprijed zahvalan,
Dragišin unuk, narodni guslar Milenko Kalezić
plemena - 104067 - 22.01.2020 : Osman Agic Sarajevo - best (0)

Prezime Poljo iz Rogatice


Prezime Poljo spominje se popisom čifluka 1835. godine u rogatičkom kadiluku. Tada se kao spahije u Staroj Gori općina Rogatica spominju braća Poljo, Mustafa i Hasan. Počevši od ovih predaka Polja, napisano je porodično stablo od osam generacija. Postoji sačinjen spisak svih Polja po muškoj liniji koji su rođeni u Staroj Gori.
plemena - 104065 - 20.01.2020 : Milutin Pejic Banja Luka - best (0)

Poreklo prezimena Pejić


Interesuje me porijeklo prezimena Pejić. Sada su u selu Aleksići, opstina Laktaši, BiH. Krsna slava im je Sv. Pantelemon. Interesuje me iz koga su plemena? Prema neprovjernenim podacima, vode porijeklo sa Žabljaka, Crna Gora. Navodno iz sela Kovačka dolina, a neko od predaka im se u Banja Luku doselio iz Trebinja.
plemena - 104063 - 19.01.2020 : Daniela Dożen Banja Luka - best (0)

Porodica Živanović iz Prokuplja


Poštovani,

tragam za svojim korijenima iz Prokuplja. Svi preci su umrli, tako da nemam koga da pitam. Moj djed se zvao Milomir Živanović. Rođen je 1930. godine u Prokuplju. Bio je vojni muzičar u JNA. Službovao je u BiH, gdje je i zasnovao porodicu. Umro je 1974. godine. Jedino znam da mu se majka zvala Lenka. Ništa više o svojoj familiji Živanovića ne znam! Molim Vas da mi pomognete.
momir_krsmanovic - 104059 - 18.01.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Banjaluka: Momiru Krsmanoviću dodjeljen Orden Njegoša trećeg reda


dobra_knjiga - 104057 - 16.01.2020 : Sanja Ljubisavljevic Smederevska.Palanka - best (0)

Knjiga Gvozdeni puk od Darka Nikolića


Poštovani,

Da li neko ima knjigu Gvozdeni puk od Darka Nikolića, za prodaju ili da mi pozajmi da pročitam.

Hvala vam unapred
Sanja
poginuli - 104055 - 15.01.2020 : Odisej Zurovac Trebinje - best (1)

Srđan (Nebojša) Gaćeša


Brate moj, malo li se puta sjetih tebe iz onih naših sretnih i nesretnih vremena. Evo, nakon 25 godina, izbaci Google tvoju sliku i ja zaplakah kao malo dijete. Znam tačno šta bi mi reko da si tu!

Samo da ti kažem da mi mnogo nedostaješ, jedini brate kog sam ikada imao. I jos da kažem neko gore napisa "nije morao ići." E, pa mi nismo morali, ali su nas tako djedovi odgojili.

Laka ti crna zemlja, brate moj.
Tvoj Ceja.
radomir_neskovic - 104053 - 13.01.2020 : Dejan Filipovic Vranic - best (0)

Radomir Nešković


Ja sam pročitao knjigu "Teče krvava Drina" koja opisuje i Vojvodu Radomira Neškovića. On se borio se za svoj narod koji ga nikada nije odao OZNI. Kažu da je itišao za Kanadu i tamo umro...
bors - 104051 - 12.01.2020 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

Konstituivnost naroda na cijeloj teritoriji BiH
Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
bors - 104049 - 11.01.2020 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

Statut BORS-a


Da me ne bi prozivali da imam nešto protiv gosp. Savčića sada se obraćam Presedništvu BORS-a.
Gospodo vi bi trebalo da znate da je Statut obavezujući pravni akt. Nedavno je vaš presednik izjavio da se BORS neće miješati u međustranačke obračune i ja ga u tome podržavam. Ali moram vas potsjetiti na član 13 tačka 5i6 statuta i u vezi sa tim postaviti određena pitanja?

Ne tako davno jedan visoki funkcioner SDS je izjavio da njega odluke Narodne skupštine ni na šta ne obavezuju. Podsjećam vas da je to u suprotnosti sa članom 13 statuta tačka 6. pa ako poštujete statut morali ste ga barem upitati čije ga to odluke obavezuju.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
poginuli - 104047 - 10.01.2020 : Dalibor Duric Svedska - best (0)

Branko (Boško) Durić


Ime oca nije Boško već Branko.
Mjesec rođenja nije februar vec oktobar.
Supruga se ne zove Gospava vec Gospa.
Ima još jednog sina iz prvog braka, zove se Dalibor 1972. godište.
Pozdrav iz Švedske od Dalibora.
plemena - 104045 - 09.01.2020 : Marica Grabovičkić Crno Blato,Tuzla - best (0)

Loza Gajić iz sela Crno Blato, Tuzla


Pozdrav,
Familija Gajić još uvijek živi u Crnom Blatu.
To su potomci Jove Gajića. O njegovom bratu Stevanu, ali i Peri ne znamo ništa.

Bila bih zahvalna gospodinu Živanu Gajić iz Beograda na dodatnim informacijama, ukoliko je moguće, i uspostavljanju kontakta .

Marica G.
Crno Blato
poginuli - 104043 - 07.01.2020 : Zeljko Jovanović Pancevo - best (0)

Krsto (Cvijetin) Jovanović


Krsto (Cvijetina) Jovanović je rođen 17. 01. 1955. godine u selu Banjevići, opština Bratunac.
prepiska - 104041 - 07.01.2020 : Nomad Srbija - best (0)

Promašaj


Ma i ne trudim se ja da budem stručnjak za politiku, verovatno nemam taj gen podmuklosti da jedno govorim, drugo radim, a treće mislim kao što rade naši političari, a i ne verujem političarima baš ništa, kada pogledam fotografije kako su izgledale te njuške na početku svog političkog delovanja, a kako izgledaju danas nije potreban nikakav talenat pa da se zaključi da su radili za sebe, a ne za narod, jedino bih poverovao onim političarima koji su recimo stradali za svoje ideje, u pokušaju da nešto promene u ovom našem posrnulom i opljačkanom društvu, u ovoj našoj stradiji.

Na vulgarnosti u Vašem odgovoru (ono oko kokoški) ne želim da se spuštam na taj nivo, jer znam ako se spustim na Vaš nivo, glatko ću izgubiti, jednostavno ne snalazim se na tom terenu, a valjda to i nije neki greh sa moje strane.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
vocarstvo - 104039 - 07.01.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Rasadnici autohtonih sorti voća (2)


 • Rasadnik Topalović, Lipolist kod Šapca - Ova porodica, nadaleko čuvena po uzgoju ruža, bavi se i proizvodnjom starih sorti voćki. Njih možete dobiti na telefon: (+381) 15 274-331. U ponudi imaju (ali ne i na stanju) više vrsta voćki: jabuke Adžinka, Budimka, Kolačara, Petrovača, Šumatovka... kao i kruške Crvena lubeničarka, Žuta lubeničarka, Ječmenka, Kaluđerka...

 • Rasadnik Čolić, Kruševac - ovaj rasadnik ima široku lepezu proizvoda, uključujući i neke stare sorte jabuka (kožara, budimka, kolačara, Šumatovka ) i krušaka (). Mana im je što ih ne kaleme na podlogu divljake, pa stabla nisu dugog vijeka (do 30) godina, ali zato brže dođu u fazu rodnosti. Adresa im je: Konjuh bb, Kruševac, Srbija, dejanŽrasadnikcolic.com a telefoni: +381 37 3875 088, +381 63 762 51 91, +381 64 051 26 61, +381 65 88 750 88.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
 • trazim - 104037 - 07.01.2020 : Biljana Milosevic/Milanovic Batovac - best (0)

  Slavko Stojanović, Sidnej


  Tražim Slavka Stojanovića-Sidnej. To mi je stric, ako može neka informacija o njemu. Inače, on je 58/59 godište. Od oca Slave. Da li mogu da dobijem neki kontakt?
  djukanija - 104035 - 06.01.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Ukrajina i Crna Gora lome kičmu pravoslavlju


  U nedelju, 5. januara 2020. godine, Vlada Ukrajine je obilježila godišnjicu formiranje ukrajinske crkve.

  I baš u to vrijeme u Crnoj Gori je donešen tkz. "Zakon o slobodi vjeroispovjesti". Ne znam da li je ovo slučajno, ali mene ova dva događaja neodoljivo podsjećaju jedan na drugog.

  U vezi toga sam napisao i jedan članak na ovoj stranici, koji je jedan moj prijatelj is SRS čak pokazao i Voji Šešelju.

  Par dana kasnije, na ruskom Prvom kanalu, slušam Mihaila Pogrebinskog, politologa koji je ujedno i Direktor kijevskog centra za politička istraživanja i politologiju, koji kaže:

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  plemena - 104032 - 04.01.2020 : Ksenija Filipovic Uzice - best (0)

  Prezime Filipović sa Cetinja


  Zanima me porodicno stablo Filipović sa Cetinja. Moj se otac zvao Radomir, deda Vladimir, pradjed Radomir. Krsna slava je Jovanjdan.
  rat_kalesija - 104029 - 04.01.2020 : Senad Redzic Chicago - best (0)

  Akcija na Laze, blizu Teočaka


  Naši borci us prvi napad u toku rata izveli na selo Laze blizu Teočaka. Zanima me da li su ikada razmjenjeni srpski vojnici koji su ostali ubijeni pored puta u Lazama? Znam samo da su bili pokopani pored puta u jednoj avliji.
  pozdravi - 104025 - 02.01.2020 : Dalibor Duric Svedska - best (0)

  Srećna Nova godina!


  Poštovanje!
  Želim samo da ti čestitam Novu godinu i predstojeće Božićne praznike poželim puno zdravlja, uspjeha, sreće kao i sve što ti najpreče u tvom životu.
  Dalibor

  RE: Srećna Nova godina


  Dalibore,
  hvala ti puno na čestitkama. I ja želim sreću Novu godinu tebi i tvojoj porodici, kao i svim čitaocima ovih stranica.
  plemena - 104023 - 01.01.2020 : Srboslav Ćebedžić Prijepolje - best (0)

  Poreklo Ćebedžija


  Poreklo Ćebedžića. Deda Milivoje je rođen u Prijepolju njegov otac Luka odakle je došao ne znam.
  djukanija - 104021 - 29.12.2019 : Nomad Srbija - best (2)

  Da li je baš tako?


  Ne slažem se sa mnogim Vašim navodima u ovom postu, a i da dopunim post sa činjanicama koje su istinite i za koje znaju svi koje to interesuje ovde u Srbiji.

  Opšte je poznata politika USA administracije na ovim prostorima, ali ni vlast u Srbiji nije baš gadljiva na saradnju sa USA i sa NATO.
  Što se politike tiče, Vučić kaže da će sve učiniti da dovede Trump-a u Srbiju, a sa NATO, Vojska Srbije je imala više vojnih vežbi nego sa Rusima, a najavljuju se i vežbe sa Kinezima, a kineska policija je letos imala zajedničku patrolu sa MUP Srbije ulicama Beograda.

  Što se tiče dešavanja u Crnoj Gori ovih dana, režim u Srbiji ćuti tako da to ćutanje prosto para uši, a i patrijarha srpskog nema nigde na beo dan. Politika Srbije se svodi na to da koketira sa vojnim industrijama Rusije (polovna i remontovana tehnika, avioni stari 30 godina, remontovana borna vozila proizvedena 1962. g. ), a što se tiče sistema S-400 i sami Rusi su rekli da je to maketa i da Srbija nije u mogućnosti da kupi isti, sa USA i NATO redovno održava kontakte pošto nacionalna garda države Ohio i NATO imaju kancelariju u Generalštabu VS, na sajmu naoružanja lično je Vučić rekao inžinjeru Browing-a da će kupiti veliki broj teških mitraljeza tipa Vulkan da bi ih ugradili na borna vozila domaće proizvodnje, kupljeno je i nekoliko helikoptera za Vojsku Srbije i MUP Srbije američke proizvodnje, od Kineza primaju donacije koje se svode na ne borbena sredstva, a vežbu sa kineskom vojskom najavio je Vučić u 2020. godini, od Francuza kupljeno je nekoliko borbenih helikoptera... toliko o saradnji samo sa Rusima.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  akcije - 104019 - 28.12.2019 : Igor Sokolac - best (0)

  Snježani Bašević iz Sokoca potrebna sredstva za transplantaciju bubrega
  Godinama je pomagala drugima, sada je potrebno da svi zajedno pomognemo njoj.

  Snježani Bašević iz Sokoca prijeko su potrebna sredstva za transplantaciju bubrega. Na prethodnim humanitarnim akcijama nije skupljeno dovoljno novca.

  Obezbijedile su tek inicijalna sredstva i mjesto na listi čekanja za transplantaciju u evropskim zdravstvenim centrima.

  Za potpuni tretman potrebno je još oko 40. 000 maraka, a Snježanino zdravstveno stanje se komplikuje.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  politika_srbija - 104017 - 28.12.2019 : Zeljko Tomic Sokolac - best (6)

  Tkz. Zakon o slobodi vjeroispovjesti u CG je američka kazna za Srbiju


  Koliko je meni poznato, do sada se ni jedan politički analitičar nije oglasio sa tezom da iza tkz. "Zakona o slobodi vjeroispovjesti" kojeg je juče izglasala Skupština Crne Gore, stoji američka administracija.

  U godini koja je iza nas, u Srbiji su se desile mnoge stvari koje ne idu na ruku tkz. "Duboke države" iza koje, prije svega, stoji američka administracija.

  Sve je krenulo sa povlačenjem priznanja Kosova od strane 15-tak zemalja širom svijeta. Kao kontra mjera "Novog svjetskog poretka" bilo je uvođenje sankcija tkz. Kosovske vlade na robu iz uže Srbije.

  Srbija je nakon toga povukla još nekoliko poteza koji su razljutili Amerikance. Najprije od Rusije dobila oklopna vozila, koja su u Beograd stigli avionom, dok ih je izdajnička novinarska mafija čekala na Dunavu.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  oglasi - 104015 - 24.12.2019 : Maja Bulajic Sokolac - best (0)

  Kupujem kuću


  Potražujem kuću na Sokocu do 42000 km.
  akcije - 104013 - 23.12.2019 : Marko Sokolac - best (2)

  Priča o Snježani Bašević


  rodoslov - 104009 - 22.12.2019 : Vojin Cuca Sokolac - best (0)

  Porijeklo prezimena Cuca na Romaniji


  Cuce su u devetnaestom vjeku došle iz Crne Gore na Romaniju. Nemamo evidenciju kako su se tamo prezivali, Krsna Slava nam je Sveti Jovan.
  pocetak_rata - 104007 - 20.12.2019 : Aleksa Beograd - best (4)

  Kako je počelo (iz ugla petnaestogodišnjaka) - 5. deo


  Mnogi novi, nama klincima do tada nepoznati pojmovi počeli su se pominjati u svakodnevnoj komunikaciji između ljudi. Neki od njih bijahu smešni, pa ih mi dočekasmo sa dozom humora i ironije. Tako smo, na primer, novopečeni pojam Zenge u nekoj našoj dečijoj ekstenziji upoređivali sa tada poznatim golmanom Valterom Zengom i koliko god da je taj nadimak za hrvatskog vojnika takozvanog Zbora narodne garde unosio nemir i strah na samu izgovorenu reč, mi bismo da bi taj isti strah odagnali pravili sprdnju na sve te novokomponovane i čudne izraze.

  Kada je Rašid jednog dana došao i hvalisavi tonom pričao kako mu je rođak sada u Zengama, mi bi ga zadirkivali da je možda prešao da igra za Inter kod Valtera Zenge.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  tursko_doba - 104005 - 19.12.2019 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (1)

  Galipoljski Srbi


  SRBI iz Srema i Beograda, branioci poslednjeg ostatka srpske despotovine, poklekli su pred osmanskom invazijom početkom 16. veka. Osmanlije su ih zbog nepokornosti u okovima preselile u Carigrad i na Galipoljsko poluostrvo. Najveći deo se u narednim vekovima stopio sa okolnim stanovništvom, samo su sremski izgnanici u selu Bajramčik 400 godina čuvali svoj nacionalni identitet, jezik, veru i nadu da će se jednog dana vratiti u otadžbinu.

  Želja im se ispunila 1922, kad su došli u Jugoslaviju, ponosni što su sačuvali srpski identitet. Posle 1945. za pola veka stvaranja veštačkih nacija u SFRJ po receptu Kominterne, Galipoljski Srbi su nestali.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  oglasi - 104003 - 19.12.2019 : Senka Maric Sokolac - best (0)

  Potrebna ispomoć u stanu


  Potrebna prijatna i pedantna ženica koja bi dnevno posvetila četiri sata ispomoći(2 sata pre podne i 2 sata posle podne) pokretnoj i svesnoj ženskoj osobi u Sokocu. Plata za puno radno vreme. Unapred hvala na vašem javljanju.
  poginuli - 103999 - 17.12.2019 : Bojan Subotic Bogovadja - best (0)

  Velibor (Borislav) Kapetanović


  Bio mi je brat. Družili smo se, išli u školu, bili smo nerazdvojni. Njegova pogibija me je pogodila isto kao kad mi je poginuo rođeni brat Dejan. Ako ima života posle smrti nadam se da ću ga opet videti i da ćemo biti isto kao nekad.

  Hvala ti druže moj na prijateljstvu tvom i vremenu koje si posvetio meni i mojoj porodici kada im je bilo najteže. Počivaj u miru pa se vidimo.

  Bojan Subotić
  ilijas - 103997 - 16.12.2019 : Dalibor Ilijas - best (1)

  Ilijaš: Ravni Nabožić


  Na Nabožiću je VRS pomjerala svoje linije par puta i kontrolisala taj dio gotovo cijelo vrijeme rata, počevši od Mlina, kasarne Misoča itd da ne nabrajam. Toga 15. juna pripadnici tkz. ABiH jesu uzeli par kilometara šume Pelesije u tom rejonu i postigli početne uspjehe par dana ali gotovo sve je vraćeno pod našu kontrolu, vrlo brzo, čak su i bageristu poslali put da pravi koji je zarobljen.

  Pitam se samo da li je to bilo vrijedno i nečije ponašanje je bijedno ionako one tri budale skrojile ranije mape samo vojnici trebaju krvlju to da plate na obe strane?

  Drskom hrabrošću svojstvenoj samo izuzetnim borcima, "gaženi" su rovovi, zaobilažene minsko-eksplozivne zapreke i uspinjalo "čukama" kao da se na vojnoj vježbi. Ono što posebno zadivljuje, bila je brzina kojom su, uprkos velikom nagibu terena i mnoštvu načičkanih zemunica, te povremenoj vatri neprijateljske artiljerije, "knjiženi" kilometri novooslobođene teritorije. Dakako, izvrsnu pomoć svojim, nadasve preciznim pogocima davali su artiljerci i PAM-isti Sedme, "vezući" sitni vez nabožićkim šipražjem".

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  akcije - 103995 - 15.12.2019 : Predo - best (1)

  Humanitarni meč FK Glasinac za Snježanu Bašević


  Ponedjeljak dan za početak! Neka bude ovaj prvi dan u sedmici početak saradnje sa trenutno najboljim srpskim klubom i početak posljednjeg dijela prikupljanja pomoći za našu sugrađanku ŽSnjezanaBasevic koja se sprema za transplataciju bubrega.

  Idemo jako, najjače, samo onako kako mi to radimo na Romaniji. Svim srcem za one kojima treba pomoć. A mi ćemo se potruditi da priredimo nezaboravnu sportsku predstavu.

  Rijetkost je da imamo priliku da vidimo najveći nivo futsala u našoj dvorani, zato dođite i uživajte! Hvala načelniku što je preuzeo sve troškove oko organizacije ovog druženja sa gostima iz Beograda.
  akcije - 103991 - 15.12.2019 : Predrag Dobrilovic Sokolac - best (0)

  Poziv za pomoć


  У току је друга акција за прикупљање донација нашој Сњежани Башевиќ за трансплатацију бубрега. Соколачки Футсал клуб "Гласинац" организује хуманитарни меч са Клубом малог фудбала "Црвена Звезда" Београд. Из клуба поручују и апелују: "Уз празнично расположење, украшавање улица и наших домова, резервација за новогодишње славље, вријеме је, а и најбољи је тренутак за људскост и хуманост.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  akcije - 103989 - 15.12.2019 : Goran Debelnogich Macedonia - best (0)

  Snježana Bašević


  Позивам све оне који могу да помогну мојој родици Сњежани Башевић којој су потребна средства за трансплантацију бубрега.
  Хвала унапред, уплатите на

  http://www. paypal. me/snjezanabasevic

  Idi na stranu - |1|2|