fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

Na današnji dan (24.08.) poginuli su sledeći borci:

R.B. Prezime (otac) ime Poginuo Spisak BORS Link
1Baškarada (Marijan) Miran24.08.1992 Ilidža 
2Belić (Mihajlo) Milomir24.08.1993 Ilidža,Trnovo 
3Botić (Anđelko) Nenad24.08.1992 Ilidža
4Jasikovac (Ljubo) Ilija24.08.1992 Zvornik 
5Kašiković (Mihajlo) Vinko24.08.1992 Ilijaš 
6Kukolj (Veljko) Milomir24.08.1992 Zvornik 
7Kukolj (Srećko) Rado24.08.1992 Zvornik 
8Mališ (Mile) Vlado24.08.1992 Ilidža 
9Marković (Gavro) Glišo24.08.1992 Ilidža 
10Mijović (Mile) Milorad24.08.1992 Ilidža
11Miovčić (Pero) Branko24.08.1992 Novo Sarajevo,Ilidža 
12Ristivojević (Miladin) Milorad24.08.1992 Ilidža,Trnovo 
13Skakavac (Milan) Niko24.08.1992 Ilidža
14Tomić (Drago) Dragomir24.08.1992 Zvornik 
15Tomić (Miladin) Ljubomir24.08.1992 Zvornik 
16Vukman (Stevo) Milan24.08.1992 Zvornik 
17Đerić (Rade) Radovan24.08.1992 Ilidža
18Đokić (Pavle) Zdravko24.08.1992 Ilidža 
19Ćosović (Branko) Novo24.08.1992 Ilidža
(*)Napomena: U pregled su uključeni poginuli iz SRK i Drinskog korpusa
zlocini - 96997 - 20.08.2016 : - best (0)

Zločini nad Srbima


Hoću samo da kažem da Srbi nikada ne smiju zaboraviti one strašne zločine koji su se dogodili svima nama Srbima. Ne zaboravite to braćo nikada, ama baš nikada.
akcije - 96995 - 20.08.2016 : Neba Bak Srbija - best (2)

Komandir Buca


Prolazi vreme, traljavo, iz dana u dan sve lošije od lošeg. Kako obavim razgovor, stalno loše vesti. Svašta mi se vrti po glavi. Naš brat i komandir Buca je već više od pola godine u bolnici, opet bije bitku, a mi mu držimo palčeve da po ko zna koji put izađe kao pobednik. Opet doktori, kao i mnogo puta nisu bili u pravu, da će se stanje popraviti i da će sve biti u redu. Buca je i ovaj put uzdignute glave kao i kad je jurišao na neprijatelja, junački izdržao rezanje i druge noge. I ne samo to, doktori su opet pogrešili sa konstatacijom da će sve biti u redu, komandir Buca je ponovo vraćen u bolnicu i za vrlo kratko vreme doživeo da mu po drugi put skrate nogu, drugu. Sve je nas komandir izdržao, ko ga poznaje zna kakav je, a znate i o kakvim operacionim zahvatima je podvrgnut, a znate i kakav je heroj bio, bio i ostao.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
pocetak_rata - 96985 - 19.08.2016 : Vogošćanin Pravi VogoŠ'a - best (0)

Muslimani su znali da će biti rata


Muslimani su znali da će biti rata, jer su njihovi političari planirali nezavisnost BiH. Na osnovu toga savjetovali su vojne obveznike islamske vjeroispovjesti da se ne odazivaju na pozive i vojne vježbe u JNA, nego da se priključe rezervnom sastavu civilne milicije. Tako je na neki način urađen brojčani balans prema JNA.

Nije doktor Dušan jedini koji je vjerovao da do rata neće doći! Mnogi ugledni srpski građani su se nadali da će biti postignut dogovor sa muslimanskom stranom! Ako se sječate Dr. Prof. Aleksa Buha, jedan od najcjenjeniji istaknutih političkih radnik u SDS-u, bio je zatečen početkom rata! Nije uspio na vrijeme da izađe iz Sarajeva, pa je tek nakon godinu dana rata razmijenjen. Nakon velikih mučnih pregovora sa vlastima u Sarajevu njegova razmjena organizovana tek 1993. godine.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
prepiska - 96983 - 18.08.2016 : NOMAD Srbija - best (2)

Mekan si i sada


Olovčiću, mekan si sada, na ranu čovek na ranu da te privije! Uh patagonac, ne prosipaj neutralne floskule o nekakvoj tvojoj viziji.

Stalno podmuklo (karakteristično za vas "bošnjake") provlačiš kako će narod platiti najveći ceh (što je uobičajena pojava u svim ratovima) , a zločinci su redovno Srbi, a vi ste kao žrtve i niste bili naoružani... Kakvi god bili političari u Republici Srpskoj narod nije imao gde, već da brani svoje ognjište od vas i vaših pajtosa mudžahedina koji su došli kao najezda iz Azije.

Što Patagone nisi bio tako "mekan" (tvoja gluma) 1992. godine, nego si se latio puške, što tada tvojima nisi rekao ovo što sada pišeš na srpskim portalima? Toliko je to tvoje pisanje providno, da svako ozbiljan smatra da si patetičan.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
dogadjaji - 96981 - 17.08.2016 : Hašim K. Sarajevo - best (1)

Ilindan na Sokocu


Dobra emisija HEMA televizije da se pobliže upoznamo sa ljudima koji žive i rade na Sokocu danas.

srebrenica - 96977 - 17.08.2016 : Neba Bak Srbija - best (1)

Zaustavimo laži o Srebrenici


Šta reći, kakvim se sve lažima koriste! Kliknite ovdje da odete na FB pošto Željko ne može staviti ovaj video na ovo mjesto.
plemena - 96973 - 16.08.2016 : Nenad Šaronjić Kruševac - best (0)

Poreklo porodice Šaronjić


Poštovani, interesuje me poreklo porodice Šaronjić, odakle potiču i kom plemenu pripadaju.
Srdačan pozdrav
rat_gradacac - 96969 - 15.08.2016 : Nenad Turic - best (0)

Stjepan Duvnjak


Braneci svoje rodno selo Turić nestao je tada 18-godišnji Stjepan Duvnjak. Do sada se o njemu ne zna ništa i tijelo mu nije nikada pronađeno. Ranjen je u Brđanima kada su Niški specijalci probili liniju obrane. Kratko nakon toga pao je i dio Turića. Poz.
bors - 96835 - 11.08.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

O pravosuđu u BiH


Kao što ste primjetili ja se na ovoj stranici uglavnom bavim suštinskim stvarima. Obraćam se prije svega onima koji su proveli gotovo četiri godine u rovu i pokušavam da im razbijem iluziju o postojanju političara u srpskom nacionalnom korpusu. Većinu onoga što je ostvareno u ratu srpski kvazipolitičari su prodali u miru. Imam namjeru da napišem seriju članaka na ovu temu i pri tome ću svoje pisanje argumentovati dokumentima.

Krenućemo od pravosuđa u BiH. Odmah moram reći da su sve pravosudne institucije na nivou BiH nelegalne. Ni u Dejtonskom sporazumu ni u Ustavu BiH kao najvišem pravnom aktu nema ni jednog slova o pravosuđu na nivuo BiH, čak je Dejtonskim sporazumom precizirano da je sudska zakonodavna i izvršna vlast na nivou entiteta. Vi ćete često puta čuti srpske kvazipolitičare kako se žale na rad Suda za ratne zločine, Suda BiH i Tužilaštva ali ostaje činjenica da su predstavnici političkih stranaka iz RS dizanjem prstića u parlamentarnoj skupštini BiH glasali za formiranje istih.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
izreke - 96783 - 10.08.2016 : Ostojic Milan Car Cirih - best (0)

Mnoge zene zavide muževima što su tako srećno oženjeni


 • Muža će najbolje osvetiti ženin ljubavnik. Balzak
 • Brak se najčešće sastoji od jednog lažova i jednog nasilnika. Dučić
 • Niko ne poznaje čoveka bolje, nego žena koja je prestala da ga voli. Prever
 • Ko ne pokazuje da je sklon manama, taj postaje neprijatelj ljudi. Aretino
 • Uspeh je stvar samo sreće. Pitaj bilo koga ko nije uspeo. Vilson
 • Niko se ne diže tako visoko kao onaj koji zna kuda ide. Stendal
 • Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine. Beket
 • Samo je jedna stvar na svetu gora od ogovaranja: ne biti ogovaran. Miksat
 • Samo jednostavne stvari nikad ne razočaraju. Remark
 • Uz velikog čoveka često idu i velike greške. T. Man
 • Mnoge žene zavide muževima što su tako srećno oženjeni. Grosberger
 • pocetak_rata - 96782 - 10.08.2016 : Milan Podgorica - best (6)

  Doktor Dušan


  Prije mjesec-dva pročitah jedan tekst nekog stanovnika Federacije o početku rata u Bosni. Piše kao i uvijek kako su Srbi počeli rat, tj. kako su se ranije pripremili sve organizovali dugo vremena unaprijed.

  A onda se sjetim te jeseni 1992. godine, kad je kod nas u Crnu Goru došao brat od strica moga oca. Kao da je juče bilo kad sam ga vidio na kapiji u njegovom bijelom golfu jedinici i sa samo jednom torbom u ruci. Bio je to jedan od najboljih izdanaka naše porodice, čovjek kome se uvijek pravilo mjesto na čelu stola i posebno u njegovu čast se pripremao ručak kad god bi nam došao u posjetu doktor Dušan koji je bio jedan od najboljih hirurga koje je imalo Sarajevo, načelnik klinike, predavač na Medicinskom fakultetu. jedan od viđenijih ljudi iz Sarajeva. Gospodin Tomić zna o kome se radi. Elem, tog dana reče između ostalog da je jedva izvukao živu glavu i da ga je spasio i na srpsku teritoriju izveo sad se ne sjećam, da li komšija ili drug neki, ali znam da mu je bio prijatelj i da je bio musliman.

  Inače, doktor Dušan po autoritetu koji je tada imao trebao je da vodi Srbe u Bosni, odnosno njemu je bila ponuđeno mjesto predsjednika tada formiranog SDS-a. Ovo piše i u knjizi koju je napisala Biljana Plavšić, a ja to znam i iz njegove priče. Živio je u tom periodu na donjem spratu naše kuće. Govorio je da nije prihvatio mjesto predsjednika jer je već bio u godinama a i sjećam se da je rekao da je izuzetno cijenio Radovana i kao kolegu i kao čovjeka i da mu je sa zadovoljstvom prepustio glavnu ulogu jer je bio uvjeren da je pravi čovjek za to.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  plemena - 96780 - 10.08.2016 : Mihajlo Jecmenica Priboj - best (0)

  Porekllo Ječmenica iz Krnjače kod Pljevalja i Priboja


  Zanima me da li neko ima neku informaciju o poreklu porodice Ječmenica iz ovog kraja, po nekim pričama, potiču iz Crne Gore, najstariji poznati predak se zvao Jovan?
  prepiska - 96751 - 09.08.2016 : Patagon Olovcic Olovo - best (3)

  Odg


  U vezi tvrdnje da je armija Republike BiH bila dvadeset puta jača od srpske vojske koja je napadala Srebrenicu, notorna je laž. Armija nije imala tenkove, prage, samohotke, vbr-ove nisu imali ni municije dovoljno, nisu imali hrane ama ništa. Gledali ste one snimke kada izlaze sa dvocjevkama, karabinima i po nekim kalaĐšnjikovom. Drugo, Morion je bio ključna uloga u padu Srebrenice. Zna se sve šta je učinio da do toga dođe. Jasuši Akaši veći je zločinac od Radovana Karadžića, nije dozvolio da se sa dva usidrena nosača aviona u Jadranu bombarduju vaše jedinice, a to kako su borci armje BiH prolazili kroz UNHCR, pa oni su tu bili samo statisti koje je mogao da dere svako kako hoće, vi ste im uzimali garderobu vozila ko levatima i tako preobučeni radili sve i svašta.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  rat_sekovici - 96711 - 09.08.2016 : Miki Sekovici - best (0)

  Za Orkana iz Kalesije


  Pa eto, vjerovatno smo se susreli. Koliko se sjećam, tu bila su dva napada '94. godine i to 30. marta i onda negdje u aprilu, ne sjećam se ta negdje ne sjecam se tačno drugog datuma. Čudnu ćud Bandijerka ima, sebična i divlja... Voli jedince pa to ti je, borbe se vodile za nju, a danas je sve pusto, ljudi su otišli, izginuli, izbjegli, samo mi nije jasno za šta smo se borili jer ni vama a ni nama nije bolje moj "komsija".
  rat_travnik - 96696 - 09.08.2016 : Teufik Hadžiahmetović Sarajevo - best (1)

  Bilo je i ponešto dobro u ratu u Travniku


  Kada govorimo o ratu u Travniku, znam dosta Srba koji su ostali u Travniku, a što se tiče odlaska određenog broja travničkih Srba možete pogledati na videu kako su se Travničani odnosili prema svojim komšijama, a kako su Krajišnici (Prijedorčani, Ključani, Sanjani itd) stizali u Travnik. Ako laže koza, ne laže autentični snimak. Lijep pozdrav svim dobronamjernim ljudima.
  2sr - 96640 - 07.08.2016 : Mihailo Danolovic Majur, Šabac - best (1)

  Krvavi pir u glinskoj crkvi


  Izvor: Antun Miletić; Večernje Novosti

  GLINA - Jedan od najsvirepijih i najjezivijih zločina nad Srbima u NDH bio je pokolj nekoliko stotina Srba muškaraca u pravoslavnoj crkvi u Glini.

  Srbe zatvorene u glinskoj pravoslavnoj crkvi ustaše su odvodile po grupama do stratišta u Glinsko Novo Selo, Hadžer i Prekopu, gde su ih zverski mučili, najsvirepije ubijali i pokopavali u već iskopane jame.

  Franc Žućek, župnik Crkve Svetog Ivana u Glini, dobro se seća događaja: "Po crkvenim knjigama znam da je to bilo 29. 7. 1941. Srbe iz okoline Vrginmosta dovozili su u pravoslavnu crkvu kamionima i autobusima, a odatle ih dalje vodili u Hadžer i Prekopu, gdje su ih pobili. Mene je tog dana jedan od zatvorenih zvao u crkvu i ja sam došavši tamo vidio dupkom punu crkvu, u kojoj je sve zaudaralo, jer su ljudi morali nuždu vršiti u crkvi, pa su neki već bili klonuli od lošeg zraka. Crkva je bila puna, te mislim da je moglo biti oko 700 ljudi".

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  profiteri - 96639 - 07.08.2016 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

  Sakupljač


  Rat iz ljudi ponekad iznjedri potrebu da ubijaju, siluju, maltretiraju. Drugim riječima da rade nešto što mi obični ljudi nikada nećemo shvatiti. Rat u Bosni je u glavnom aktoru ove moje priče izazvao potrebu da "sakuplja" stvari. Kako njegovo ime i nije toliko važno, ja ću ga zvati Sakupljač.

  Odmah nakon početka rata, Sakupljač je svoje dvorište u Grahovu pretvorio u vozni park. Sakupljao je traktore, automobile, a za njegove prste su se lijepili i ključevi drugih četverotočkaša. Čitav rat se šepurio gradom sa punim novčanikom njemačkih maraka, ponosan na svoje uspjehe.

  A onda dođe avgust 1995. godine. U opštoj panici, kad đavo zakuca na vrata, on odluči da ukrade jedan auto, inače vlasništvo jednog Srbina koji je bio doktor po profesiji. Skupa sa dva svoja prijatelja krenuše u pravcu Livna. Međutim, doktor primjeti krađu auta, pozajmi auto od prijatelja i krenu u potjeru za lopovima.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  forum - 96618 - 07.08.2016 : Orlovic Trebinje - best (1)

  RE: Na današnji dan


  Ajd' da se malo pohvalim. Ako se ne varam, jer ne znam da li je neko prije mene predložio, ali mislim da sam ja idejni tvorac rubrike "Na današnji dan." :D
  ambih - 96617 - 07.08.2016 : Emir Rijeka - best (0)

  Poginuli šehidi s brda Vijenac, Ozren


  Da li neko od vas zna gdje su sahranjeni oni koji su poginuli 1992. na brdu Vijenac na Ozrenu. Ovi ljudi su došli iz Rijeke, inače među njima je bio i moj dedo za kojeg ni dan-danas ne znamo gdje mu se nalazi mezar.
  izreke - 96571 - 06.08.2016 : Ostojic Milan Car Cürich - best (0)

  Bolje verovati u svašta, nego verovati ni u šta


 • Religija je štaka za loše državne ustanove. Sopenhauer
 • Bog je beskrajna sfera, čije je središte svugde, a periferija nigde. Avgustin
 • Raj nije gore, već u srcu čoveka. Dali
 • Toliko sam okupiran čudima na zemlji, da nemam vremena za nebo i anđele. Konfučije
 • Možda je ova planeta pakao neke druge planete. Milić od Mačve
 • Kad se u kući nalazi usedilica, pas čuvar nije potreban. A. Dima
 • Bolje verovati u svašta, nego verovati ni u šta. Jovan Dučić
 • Ženiti se mlad- prerano je, a star- prekasno je. Vuk Karadžić
 • Brak je nešto zbog čega se čovek uvek kaje, bilo da ga sklopi ili ne sklopi. Sokrat
 • Nemoj se venčavati radi novca. Uvek možeš jeftinije da ga pozajmiš. Gabor
 • Ljubav je slepa- brak nam otvara oči. Grafit
 • Neki muškarci imaju ono što su zaslužili, ostali su neoženjeni. Valeri
 • Ako se bojiš usamljenosti, ne ženi se. Čehov
 • srebrenica - 96570 - 06.08.2016 : Vogošćanin Pravi VogoŠ'a - best (0)

  Za Orlovčića Trebinje


  Prijatelju Orlovčiću iz Trebinja,

  ako si pitao mene za orginal snimak o lažnom streljanju Srebreničana, ja sam ga poslao Željku. Nažalost snimak je skinut sa Youtube kao nepoželjan i više se ne može vidjeti kako se streljani podižu sa zemlje. Sačuvao sam taj link iz razloga da demantujem svoje prijatelje koji svake godine pred 11. juli postavljaju lažno montirani snimak na FB i tako svjesno li nesvjesno šire mržnju prema Srbima. Lažni snimak nije uklonjen i on se i dalje postavlja svakog jula. Možeš ga pogledati u mom zadnjem postu Srebrenica. Samo da znaš, svi ovi koji su pali na zemlju posle streljanja, ponovo su ustali na svoje noge.

  Žalosno je, ali istinito, to je jedini snimak koji postoji o streljanju Srebreničana, iako se vidi da ljudi nisu streljani, taj detalj je isječen i muslimanska strana ga i dalje koristi kao propagandni materijal protiv Srba!

  Strašno, za nepovejrovati!
  forum - 96569 - 06.08.2016 : Vogošćanin Pravi VogoŠ'a - best (0)

  RE: Na današnji dan


  Željko,

  Imam još jedan prijedlog za rubriku "Na današnji dan", naravno, ako je to izvodljivo. Bilo bi poželjno da se u toj rubrici tekstovi napisani taj dan pojave istog momenta na sajtu, kako bi oni koji čitaju sajt odmah znali šta se dešavalo tog dana. Čekati godinu dana da se to pročita je predug period. Tebi i dalje ostaje mogućnost da nepoželjne tekstove ukloniš sa sajta.

  U svakom slučaju rubrika "Na današnji dan" je fenomenalna ideja!

  RE: Na današnji dan


  Pravi,

  to se uklapa u moju koncepciju, pa neka tako i bude!
  srebrenica - 96565 - 05.08.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

  Ostavite Srebrenicu na miru


  Vidim da gospodin koji se javlja pod pseudonimom Stari još uvijek spominje Srebrenicu. Bespredmetno je to potrebno je da prođe još puno vremena da se promjeni odnos snaga u svijetu ali ta istina će se sigurno saznati. Istinu o Srebrenici je formirao Zapad na čelu sa SAD a Bošnjaci su je prihvatili pošti im odgovara. Kada neposredni učesnici budu odlazili u penziju većina od njih piše memoare pa pošto im proradi savjest počnu pisati i istine kao taj Amerikanac kojeg Vi spominjete a čitao sam izvode iz njegovih memoara.

  Meni je žao što još nije prevedena knjiga Hermana Vagnera koji je američki intelektuakac u rangu Noela Čomskog, a on je dugo godina istraživao Srebrenicu i vjerovatno će nam svima proširiti vidike. Evo ja ću svima postaviti nekoliko pitanja za razmišljanje vezano za Srebrenicu:

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  plemena - 96563 - 05.08.2016 : Slavisa Strajinovic Porodin - best (0)

  Prezime Strajinović


  Hteo bin znati odakle potiče moje prezime Strajinović i odakle potiču moji preci?
  rsk - 96561 - 05.08.2016 : 127. lae Vitezovi Beograd - best (2)

  Republika Srpska Krajina


  Dragi moji Krajišnici,

  Srbima prođe 21 godina bez Krajine. Pitamo se danas i još uvijek niko da nam odgovori, da li je sve ovo moglo drugačije da prođe, bezbolnije?! Mišljenja sam da nije, a evo i zašto.

  Nije više tajna da su Jugoslaviju razbile "Zapadne" sile, a u tom poslu im je trebao saveznik koji će da odradi sve na terenu umjesto njih, da se oni ne troše, a i da ostanu demokrate, mirotvorci i spasitelji. Veoma lako su te saveznike našli u našim komšijama, kojima je obračun sa Srbima bio mnogo važniji od ekonomskog jačanja, stabilnosti i budućnosti zajedničke nam države. Hrvati su rekli "DA" zapadnom planu pod uslovom da se Zapad ne miješa u hrvatsku odluku da Srbe protjeraju sa tih prostora. Naravno Zapadu nije stalo da tih malih Srba pa su se partneri u zločinu brzo dogovorili.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  trebinje - 96559 - 04.08.2016 : Orlovic Trebinje - best (0)

  Za Malog Zlikovca


  U to vrijeme u julu smo mijenjali položaje, ali sam tada najviše bio na četvorci i petici.
  krajina - 96558 - 04.08.2016 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Stvari treba posmatrati iz šire perspektive!


  Miš je mala, ali jako brza i hrabra životinja. Ima mnogo neprijatelja ali ipak opstaje u prirodi, uprkos tome što je njegovo stanište u radijusu od svega nekoliko stotina metara, jer mu je čak i najmanji potočić nepremostiva prepreka.. . Lastavica je mnogo manja od miša, ali može da preleti nekoliko hiljada kilometara, iz daleke Afrike do gnijezda u kome je i sama rođena. Ima izuzetan osjećaj za orjentaciju, tj. vidi neke stvari mnogo bolje nego čovjek.. .

  Prije izvjesnog vremena sam izbrisao nekoliko tekstova osoba koje jako uvažavam u vezi "pada Banjaluke". Jedan učesnik ovoga foruma, inače provjereno hrabar srpski borac, pisao je da je sve to bilo "jako strašno", dok drugi pominje "paniku" u srpskim redovima. Neosporno je da su obojica bili direktni učesnici operacije koja je imala za cilj predaju Krajine u ruke Hrvatsko-muslimanske koalicije, i da stvari pokušavaju da prikažu upravo onako kako su ih vidjeli vlastitim očima upravo u ono vrijeme kada su se one i dešavale.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  radomir_neskovic - 96557 - 04.08.2016 : Milos Djukic Ljubovija - best (0)

  Kapetan Dobrica Đukić


  Pozdrav braćo, treba mi kontakt člana devetak romanija rogatica. U vezi kapetana Dobrice Đukića.
  trebinje - 96554 - 04.08.2016 : Mali Zlikovac Trebinje - best (0)

  Petica


  Lako pogriješim u datumima, ali se dobro sjećam događaja i imena. Interesuje me na kom si ti bio položaju ako nije tajna.
  poginuli - 96553 - 04.08.2016 : Rada Vasiljević Han Pijesak - best (0)

  Dragan (Čedo) Vasiljević


  Ja sam supruga Dragana Vasiljevića. Primjetila sam gresku u datumu smrti. Ovdje piše 20. 09. 1992. godine, a treba da stoji 20. 08. 1992 godine.
  rat_danas - 96550 - 04.08.2016 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

  Na današnji dan


  Nedavno je neko predložio da, pored spiska poginulih boraca na današnji dan, na stranici "Najnoviji" izlazi i objašnjenje dešavanja koji su se desili tog dana.

  Naravno, da bi se to realizovalo, potrebno je imati odgovarajuću arhivu, tj. bazu podataka koja bi se koristila za ovu namjenu. Zbog toga očekujem od vas da mi pomognete u pripremi takvih tekstova, koje ćemo upisivati u rubriku "RAT_DANAS. " Tekstovi koje unosite će se pojavljivati svake godine na godišnjicu ovog događaja, pa je zbog toga potrebno da u naslovu upišete i datum događaja. Tekstovi moraju biti "novinarski" tj. kratki i sa mnogo informacija. Primjera radi, jedan od tekstova bi mogao biti sledeći.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  savo_derikonja - 96549 - 04.08.2016 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Novo izdanje knjige Sjećanje na Savu


  Postoji ideja da Književni fond Sveti Sava sa Pala objavi knjigu "Sjećanje na Savu", koju sam ja već odavno objavio na ovoj stranici. Knjiga ima 50-tak strana i govori o životu i pogibiji Save Derikonje, čuvenog četnika sa Vučje Luke. Ovo je još jedna priča koju treba sačuvati od zaborava, jer mnogo je onih koji su bili maltretirani od ustaške NDH, pa su zbog toga morali da pobjegnu u četnike. Nakon rata su suđeni i ubijani - zbog toga što su samo pokušavali da zaštite svoje porodice i svoju srpsku glavu.

  I za ovaj projekat su potrebni donatori, ukupno 6 njih, svaki bi dao po 50 evra. Za uzvrat bi vaše ime bilo objavljeno u novom izdanju ove knjige, u spisku donatora koji će biti uključen u knjigu. Pored toga, dobićete i dvadesetak primjeraka ove knjige, koje možete dijeliti svojim prijateljima i poznanicima. Sve to za 50 evra! Ukupno će biti štampano, čini mi se da Nedeljko Žugić reče, 300 ili 500 primjeraka ove knjige.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  prepiska - 96545 - 02.08.2016 : Stari - best (1)

  Neće moći dalje!


  Gospodine "Olovčiću"

  Ja nisam imao namjeru da ponovo pišem o onom što sam već stavio na ovaj sajt, ali sam morao zbog tvog nepoštenog odnosa i riječi upućennih meni na račun Dodika.

  Kao prvo gospodine "Olovčiću" vi sa druge strane morate mnogo toga da promjenite u vašim glavama. Za početak treba da budete iskreni i pošteni, jer vam se sadašnja vaša "istina" može kad-tad odbiti o vašu glavu. Iz tvog poslednjeg članka koji se uglavnom odnosi na tvoju mržnju prema Dodiku, a preko njega i mržnja prema srpskom narodu, pa i prema meni, koju si širio u prethodnim svojim člancima, a evo i sada si nastavo da je širiš u svom stilu na ovom forumu.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  prepiska - 96543 - 01.08.2016 : Stari - best (0)

  Za Stanislava, Vogošća


  Hvala Stanislave?!
  Iskreno rečeno ja nisam tražio bilo kakvo šire objašnjenje o tvom ocu, već sam pitao: "Kako je otac?"

  Mogao si napisati samo: Dobro je i zdravo i ja bih se zahvalio isto kao i evo sada što ti se zahvaljujem. Drago mi je da su otac i majka dobro. Pozdravi ih a tebi svaku sreću želim.
  Stari
  boro_radic - 96541 - 01.08.2016 : Miner Vogosca Vogosca - best (3)

  Boro Radić


  Pozdrav svima od Minera,

  uskoro dolazim u te krajeve i želio bih da privedem karaju akciju eskumacije pokojnog Bore Radića. Stupio sam u kontakt sa njegovim bratom Nikolom i sinom Igorom i sada ću ih i obići. Nažalost, prošle godine sam imao jako "jaka" obećanja da ce iz Bijeljine "neko" da ode kod Nikole i pokupi potreban potpis (pronašao sam ga i ostavio adresu i kontakt telefon) ali nažalost sve se završilo posle nekoliko ispijenih gajbetina piva i nikakve informacije nisam dobio.

  Sada sam svijestan da moram sam da sve odradim i odradiću to, makar angažovao i one sa druge strane koji su cijenili pokojnog Boru. Znam da se mnogi busaju da su sa Borom bili dobri i hvale se na sva usta kako su se sa njim družili a sada ne mogu da odrade ni minimalu da se on prenese na našu srpsku zemlju gdje bi trebalo da počiva u miru. Ne tražim ni dinara, ni marke, sve ću da isfinansiram sam, ali ne mogu da shvatim da nisam mogao bar taj potpis da dobijem. Zato sam odlučio da opet preletim 20.000 km i da sam sve sredim.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  forum - 96540 - 31.07.2016 : Orlovic Trebinje - best (0)

  Ažuriranje stranice


  Postoji li mogućnost da stranica bude češće ažurirana? Mislim, ako ne može sve stići jedan čovjek onda bar da budu još dva admina, naravno provjereni ljudi, koji će da uređuju stranicu?

  RE: Ažuriranje stranice  Poštovani,

  mogućnost postoji, ali samo teoretska. Ovo je velika obaveza koja zahtjeva puno vremena, kao i izvjesnu količinu znanja. U ljetnjim mjesecima sam veoma često na "terenu" tj. sakupljam informacije pa često nemam ni dostupa internetu. Veoma često mi se desi da WiFi "lovim" od komšije, jer nemam svoj.
  srebrenica - 96537 - 31.07.2016 : Orlovic Trebinje - best (0)

  Video o strijeljanju


  Prijatelju,
  volio bih ako znaš neki sajt gdje se može pogledati originalni snimak? To se odnosi i na sve ostale koji čitaju ove redove da ostave link na taj sajt.
  Pozdrav!
  rat_gradacac - 96535 - 31.07.2016 : Slobodan Bogdanovic Jelicka - best (0)

  Dušan- Duško (Mile) Bakal


  Da li neko zna kako je poginuo Dule- Dušan Bakal iz sela Jelička, opština Prijedor? Izgubio je život negde na Kostinom brdu ili Kostina glava, ne znam tačno kako se zove ta kota. Pozdrav svima!
  jovo_mijatovic - 96531 - 30.07.2016 : Dejan Anicic Kragujevac - best (0)

  Sarkoidoza


  Poštovani,

  čuo sam da je izvesna biljka Podrebnica odlična u lečenju ove bolesti. Kako je mogu naći u Srbiji, pošto imam problem sa naručivanjem iz Bosne?
  krajina - 96529 - 29.07.2016 : Momo Kuridza Banjaluka - best (0)

  Mrkonjić 1995.


  Ovo što je napisano o Mrkonjiću je istina, jedino treba naglasiti da je Mrkonjić prodat kao pun grad Hrvatima, jer niko nije smio ništa iznijeti, a da je Arkan dobio 4 miliona da zadrži muslimane da ne uđu Mrkonjić, pa da ih je skrenu prema Sanskom Mostu i naravno Ključ da im ostave. Naravno uz amin Radovana Karadžića.
  radomir_neskovic - 96525 - 28.07.2016 : Devetak Romanija Rogatica - best (1)

  Rogatička leteća brigada i poručnik Dobrica Đukić


  Pomoz Bog, braćo i sestre! Nedavno sam, sasvim slučajno naišao na ovaj forum, i od tada sam redovan čitalac. Ja pripadam mlađoj generaciji čije je bezbrižno djetinjstvo narušio rat, tako da ne mogu pisati o događajima iz prve ruke, ali bih imao dosta zanimljivih stvari da prenesem iz priča ličnih učesnika, meni inače jako bliskih, koji se ne služe ovim novim tehnikama. Vidim da o prošlom ratu i Rogatičkoj brigadi ima vrlo malo svjedočanstava, a s obzirom na doprinos u stvaranju Republike Srpske, smatram da bi se po tom pitanju nešto trebalo uraditi, pa sam voljan da se stavim na raspolaganje u tom smislu.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  rat_sekovici - 96523 - 28.07.2016 : Orkan Kalesija - best (0)

  Rat Šekovići


  Pozdrav za Mikija Šekovići. Nisam dugo bio na sajtu, a što sam te pitao gdje si bio onako iz znatiželje, davse nismo kad susretali gdje na kom ratištu. Bio sam ja '94. na Pelemišima, pa zato sam pitao, bez ikakve zle namjere. Tada smo bili svi dobri i vrijedni za države a sada niko i ništa, na obije strane ljudi džaba ginuli, uzalud da bi se pojedinci bogatili i profitirali. Ali, hvala Bogu, ostale su žive glave...

  Pozdrav iz Kalesije.
  prepiska - 96522 - 28.07.2016 : Kartum7193 Banjaluka - best (0)

  Monografija 1.bvp 1KK


  Molim Dzombijanera iz Bg da mi se javi na mail kartum7193Žyahoo.com u vezi monogafije 1. bvp 1KK
  bors - 96521 - 28.07.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (1)

  Rekvijem za BORS


  U suštini od završetka rata na ovamo BORS nije ni postojao on je uvijek bio produžena ruka vlasti. Ovaj sadašnji, počev od rukovodtava Opštinskih odbora pa do predsedništva, veliko je pitanje da li je to otuđeni centar moći ili nemoći ali je sigurno da su udaljeni od boračke populacije i zastupaju nekakve svoje stavove.

  Pokazaću to na primjeru Opštinskog odbora BORS u mom gradu. Već dugi niz godina se vode rasprave da se u Centralnom gradskom parku podigne spomenik palim borcima. Borci bi to svakako htjeli ali Opštinski odbor BORS ne čini nikakve pritiske u pravcu gradskih vlasti da se taj projekat realizuje. Ja ne mogu izvući drugi zaključak nego da rukovodstvo Opštinskog odbora podržava gradske vlasti i politiku koju oni vode. Da li gradske vlasti izbjegavaju podići taj spomenik zbog toga što je grad Doboj njihovom voljom u zajednici turskih opština ili se možda plaše da će povrijediti nacionalna osjećanja Bošnjaka koji su im koalicioni partner, ja to ne znam ali je za ovaj grad velika bruka da poslije toliko godina od završetka rata nema spomenika palim borcoma.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  prepiska - 96519 - 28.07.2016 : NOMAD Srbija - best (0)

  Nema vere u otpadnike


  Sve si u pravu "Stari" u vezi tog Patagona (povratnika) Olovčića, znaš onu staru jednog otpadnika od vere pradedovske posedni za astal (sto) i daj mu da jede i pije šta hoće, a drugog veži i strpaj u vreću i gazi nogama ispod stola. Isto ti misle i onaj za stolom i onaj dole u vreći.

  Pozdrav za braću u Republici Srpskoj, a te "povratnike" znamo dobro ko su i šta su!!!
  krusevo - 96518 - 28.07.2016 : Slavko Perić Olovo - best (0)

  Napad muslimana na auto


  Muslimani su probili u Solakoviće, a moj prijatelj je naišao na muslimansku vojsku i oni su ga rokali.
  jovo_mijatovic - 96516 - 27.07.2016 : Stari - best (0)

  RE: Recept za uvećanu prostatu


  Poštovani Predrag,

  Mislio sam da sam ostavio sajt od lijeka za prostatu, ali nisam. Iskreno žalim, jer i ja se borim sa tim problemom. Međutim, Ti možeš da na Google ukucaš četiri glavne imenice i dobićeš dosta odgovora, uputstava i recepata. Te glavne stvari su: prostata, limun, med ili Erabl i soda Bikarbona. Ja sam kupio pola kilograma sode Bikarbone (jer je toliko pakovanje), koja se koristi u domaćinstvu i koja u sebi sadrži aluminijuma. Pored mog neznanja o sadržaju aluminijuma, u sodi, ja sam to jedno vrijeme koristio, jer iskreno da kažem nisam znao da postoji i druga vrsta, sve dok mi moja snaha nije skrenula pažnju, da ima i medecinska soda. Međutim, ta se soda ne smije koristiti u ove svrhe i na ovaj način. Trebate tražiti Medecinsku sodu Bikarbone u farmacijama/ apotekama koje ne sadrže aluminijum.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  prepiska - 96515 - 27.07.2016 : Ristic-Brankovic Welzheim - best (0)

  Dragan Pajić


  Molim Vas recite mi koje je godiŠte Dragan Pajić bio? Da li je rođen u okolini Vojnica kod Hrvatskog Karlovca? Bio nam je veliki drug i prijatelj, ali smo se pogubili. Hvala.
  losi_srbi - 96513 - 27.07.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

  O srpskim izdajnicima


  Treba razgraničiti izdajnike u ratu i izdajnike u miru. Ovi u miru su daleko opasniji pošto sve što rade rade iz ličnog interesa a u ratu je nekad i glava u pitanju pa se mora praviti izbor. Meni je jako žao što većina onih koji su proveli gotovo četiri godine na borbenim linijama kada se stvarala RS nisu pročitali Dejtonski sporazum i Ustav BiH pošto bi tek onda shvatili koliku su veleizdaju napravili srpski kvazi-političari a sve da bi zadržali pozicije pošto su se bojali smjena od strane protektora ili kako ga neki zovu Visoki prestavnik. Mnodi od njih su i danas na političkoj sceni i nimalo se ne stide i dalje prosipaju šuplje priče. Da cirkus bude veći, mnogi im i danas vjeruju. O ovim našim koji su sebi umislili da su političari (čast izuzecima) sud se može donositi samo na osnovu onog što rade a ni slučajno ne na osnovu onog što pričaju.
  zdravlje - 96511 - 27.07.2016 : Delija Trebevic - best (0)

  Hepatitis C


  Meni je prije par godina ustanovljen hepatitis C, zbog prokomjerne upotrebe lijekova u kratkom vremenskom periodu. Uzimao sam četiri vrste tableta. Ne znam o kome se hepatitisu radilo i da li ih ima više vrsta, pošto nisam studirao medicinu ali znam da sam posle mjesec dana od kada sam počeo piti koziju surutku bio na vađenju krvi i da je jetra ponovo bila u normali. U međuvremenu sam bio prestao uzimati dvije od četiri vrste tableta. O svojstima surutke i kako se uzima informacije se mogu naći na netu.
  Sa poštovanjem!
  16_krajiska - 96507 - 26.07.2016 : Kondor Zgrabi Beograd - best (1)

  Zahvalnost


  Želim ovim putem da uputim zahvalnost i poštovanje srpskim vojnim veteranima na hrabroj otadžbinskoj borbi protiv zlikovaca, podlaca, ubica, nejači, palikuća itd. Takođe želim da vam uputim svoju i podršku svojih drugova iz cele Srbije da smo sa Vama, narodom Republike Srpske i da istrajemo u životnim borbama kako u miru tako i u ratu.

  Idi na stranu - |1|2|