fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

Na današnji dan (15.04.) poginuli su sledeći borci:

R.B. Prezime (otac) ime Poginuo Spisak BORS Link
1Ekmečić (Danilo) Bogdan15.04.1994 Zvornik 
2Gajić (Jovo) Sretko15.04.1993 Zvornik 
3Miladinović (Obrad) Lazo15.04.1993 Bratunac
4Milovanović (Tanasko) Ilija15.04.1993 Šekovići 
5Mojević (Ilija) Ratko15.04.1993 Ilidža
6Petrović (Risto) Predrag15.04.1994 Zvornik 
7Popović (Cvjetko) Ljubisav15.04.1994 Šekovići 
8Tadić (Marijan) Novo15.04.1993 Novo Sarajevo 
9Šiljak (Aćim) Tomislav15.04.1993 Ilijaš
10Čvorić (Tihomir) Slaviša15.04.1995 Šekovići 
(*)Napomena: U pregled su uključeni poginuli iz SRK i Drinskog korpusa
boro_radic - 89710 - 12.04.2014 : Stanislav Škrkar Vogošća - best (2)

Boro Radić


Poštovani forumaši i gospodine Tomiću htio bih Vas nešto pitati što me zaintrigiralo neki dan kada je počela akcija prikupljanja pomoći našem komadantu Josipoviću (u kojoj sam i ja skromno učestvovao prije nego što sam iz Novog Sada krennuo kući) a to je dokle se stiglo sa akcijom ekshumacije posmrtnih ostataka našeg vogošćanskog heroja Bore Radića?

Znam da je bilo nekih zastoja oko papirologije i punomoći za to, i da li je potrebno i za to da se organizuje prikupljanje sredstava?
Sve ovo pišem jer svaki dan posjećujem ovaj sajt a juče sam sa starim pričao o nekim ratnim događajima u Vogošći (pogibiji Pece Kuzmana, Željke Škrkara, Neše Lalića, i među njima spomenuli smo i Boru i njegovom herojskom činu zauzimanja policijske stanice) pa me to ponukalo da ovo pitam Vas i podsjetim sve forumaše da se uskoro navršava 22 godine od njegove pogibije pa bi bilo lijepo kada bi do tada uspjeli da ga premjestimo na vječni počinak sa njegovim saborcima!

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
1sr - 89704 - 12.04.2014 : Boris Sirob Srbija - best (0)

Balkanska zamka
Ovaj dokumentarac je premijerno prikazan na ruskoj televiziji - prije samo dva dana I ja sam imao priliku da ga gledam uživo. Iznenadio sam se kada sam vidio da ga je Boris pronašao na Youtube i postavio na ovoj stranici. Bravo Borise!
prepiska - 89703 - 12.04.2014 : Nerko Sarajevo - best (0)

RE : Političke igre


Poštovani Vogošćanine,

Ko ima kakve namjere jako je teško procijeniti i lično, a nekamoli ovako preko Interneta. Ne vodim kampanju protiv SNSD-a, nju vode opozicione partije u RS-u od PDP-a, DS-a, SDS-a, Ekološke stranke, različitih foruma za promjene, grupa građana itd. Naravno kao i većina Bošnjaka zalažem se za umjereniju opciju među Srbima, jer imam namjeru da živim u miru i slozi sa srpskim narodom, a ne u sukobu. Svako neka se bori za ono što želi...

Kampanja za uspostavu novih političkih odnosa u RS-u je odavno počela! SNSD i Milorad Dodik se jako bave sa BiH, samim time i Bošnjacima, miješaju se u odnose u Federaciji, podržavaju HDZ i treći entitet, učestvuju u koalicijama sa partijama iz Federacije, učestvuju na izborima u Federaciji, pa što se ne bih i ja i politički zainteresovani Bošnjaci se bavio sa RS-om. Sve dotle - dok je RS dio BiH. Čim se razdružimo - prvi prestajem s tim, mada pratim i situaciju u Srbiji.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
politicari - 89701 - 12.04.2014 : Mitar Sokolac - best (0)

Tanja Tomčić - Bulajić smjenjena sa mjesta predsjednika OO SNSD-a Sokolac


Tanja Tomčić - Bulajić je smjenjena sa mjesta predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac od strane, Aktiva mladih - jednoglasno, Aktiva žena - jednoglasno, Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac - jednoglasno i Izvršnog odbora. Svi organi stranke su je smijenili! Ona je izvršila puč u stranci i uvela diktaturu i ignorisala sve ove organe, kao i članstvo. Sama je sve odlučivala i sve oko sebe lagala je i manipulisala kako njoj lično odgovara. Uvela je obavezu, da se mora persirati, da niko ništa ne smije da joj kaže, a u kancelariju se moglo iući, kad ona kaže i odobri. Kancelariju je preselila, po noći, a da niko nije znao za to.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
skola - 89699 - 12.04.2014 : DUSICA Beograd - best (0)

Duška Krgušić


Samo da kažem, Duška Krgušić je živa, bar je bila prije par mjeseci kad sam je srela. Živi sa kćerkom Svetlanom u Beogradu. Pozdrav!
prepiska - 89689 - 11.04.2014 : Ptica Cuvar Sarajevo - best (0)

Knjige


G-dine Željko,

kada ćemo dobiti knjige na email (kliknuo sam na onaj link sa puno zvezdica) ?

RE: Knjige


ja sam objavio link na knjige, tako da ih I sam možeš skinuti na svoj kompjuter. Link se nalazi na stranici "Dobra knjiga" ili "Ozren".
akcije - 89687 - 11.04.2014 : Sasa Djukic - best (0)

Slanje novca generalu Josipoviću


Za slanje novca preko Poštanske štedionice dovoljan je broj tekućeg računa. Nije potrebna adresa Poštanske štedionice.
komunizam - 89668 - 10.04.2014 : Pera Detlić Sokolac - best (1)

Sava Biljić (Bilić) - obračun sa odmetnicima


Nakon završetka 2. svjetskog rata izvjestan broj četničkih oficira i vojnika na Sokocu odbio je da se preda i prizna novu komunističku vlast. Ostali su da se kriju po raznim mjestima. Pomoć su im pružali njihovi rodbina i prijatelji tj. jataci.

Protiv ovih odmetnika država je angažovala posebne vojne i policijske snage KNOJ-a i UDBE. Na čelu UDBE na Sokocu bio je potpukovnik Sava Bilić mještanin inače strog i hrabar oficir. Odbjegli četnici i jataci veoma su ga se plašili.

Sava Bilić je lično predvodio potjerne jedinice koje su 17. februara 1947. godine u Milan planini mjesto Sokolina kod Žeravica uništile odmetničku grupu jačine 21 četnika. Poginuo je tom prilikom i komandant te uništene grupe Borko Radović iz Kruševaca kao i Arsen i Saja Višnjić iz Drapnića. Stradala je i jedna žena koja je četnicima kuvala i prala a jedino se spasio bjekstvom Milovan Golubović zvani Glavonja.
rsk - 89665 - 10.04.2014 : Djuka Cviticanin Castelfranco - best (0)

Operacija Oluja i Kordun


Početak oluje na Kordunu nije dočekan svuda spremno. Tako su sa četiri diverzantske grupe uspjeli već u prvim satima da zauzmu brdo Kestenak i nakon forsiranja rijeke Korane i brdo Kozlinsku Glavicu. Na pravcu šuma Bosiljevac su razbijeni, dok su na pravcu Mateško selo odmah zaustavljeni. Pokušaj forsiranja Kupe kod sela Brođani, prošao je totalnim fijaskom HV-a, jer se nisu nadali da je SVK dobro utvrđena. U kontranapadu vraćeni su nazad preko Kupe.

Na području Turnja bilo je par pokušaja prodora ka Tušiloviću i Slunjskim brdima ali bez uspjeha. Pretrpeli su velike gubitke, jer su priliko povlačenja upali u minska polja. Na području Tržića bilo je početnih uspjeha HV-a, ali bez nekog bitnog značaja.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
bihac - 89661 - 10.04.2014 : Izet Sisic Bihac - best (0)

Nanićeva pogibija


Stvarno bih volio da znam šta su ti banijski izviđači imali da provjeravaju vezu u neprijateljskoj pozadini ako je centar veze pogođen negdje na drugom mjestu i kad je VRS izgubila te položaje a jedinice arbih bila daleko ispred mjesta pogibije nanića.

Nekako nema logike, ne tvrdim da VRS nije imala izviđače koji su se mogli provući u nepijateljsku teritoriju nego taj događaj muči mnoge jer se sumnja da je ubijen od strane naših koji su već ovladali tim terenom i poznavali ga pa i samim tim mogli napraviti zasjedu Naniću i povući se neprimjećeno. Kuda su nestali ti banijski izviđači posle, provikli se nazad kroz linije arbih i mnoge jedinice koje su bile u raznim pokretima? Čak i to je moguće sa malo sreće i znanja, ali tada tu nije bilo vrs uopste tako da kad se vojnik nađe duboko u neprijateljskoj pozadini pokušava biti neprimjećen.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
zoran_borovina - 89659 - 10.04.2014 : Zoka Hadzici - best (0)

Zorana Borovine nema u Virtualnom groblju!


Željko,

Ne znam da li si primjetio ali našeg junaka Zorana Borovine nema u spisku poginulih boraca u virtuelnom groblju. Predložio bih da napravimo neki fond i pokušamo da napravimo dostojan spomenik jer to ovaj čovjek zaslužuje. Ako budemo čekali na Đokića i onakve djeca nam neće znati ništa.

sarajevo - 89657 - 10.04.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Sportska ili politička sramota multietničkog grada Sarajeva


Dok po Srbiji antisrpski propagatori slobodno nastupaju i pune tribine sa svojim nastupima, u "multietničkom Sarajevu" se ne smiju ni pomisliti da se može slobodno živjeti ako ste ne daj Bože u toku rata bilo šta radili, osim, borbe protiv Srbočtnika ili srpskog naroda!

Sportska bruka!

FK Sarajevo odustalo od saradnje s Ljupkom Petrovićem!

10. 04. 2014
Izvor: 24sata

FK Sarajevo odustalo od saradnje s Ljupkom Petrovićem!

Fudbalski klub Sarajevo odustao je od angažmana Ljupka Petrovića za šefa stručnog štaba bordo tima, rečeno je na press konferenciji FK Sarajevo.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
bors - 89647 - 10.04.2014 : Milomir Dukic Knezevo - best (1)

Posao u RS


Kad ću dobiti posao? Čekam ga 19 godina! Borac sam prve kategorije i ratni vojni invalid!
prepiska - 89645 - 10.04.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (2)

Političke igre


Poštovani Nerko,

Mislio sam u početku da imaš poštene namjere, ali kako vrijem odmiče, uviđam da sam se dobro prevario!

Zašto vodiš kampanju protiv SNSD-a, kada oni nisu stranka tvoga entiteta? Zašto ne pišeš o strankama iz Federacije, koje su opljačkale tvoj narod? Da li neko na ovom sajtu piše o politčarima iz FBiH, šta rade u svom entitetu? Ako želiš da se baviš politikom, osnuj svoju stranku, "pa bujrum" pokaži šta znaš!

Mali si ti da ovako pokušavaš Srbima uliti nepovjerenje prema SNSD-u! To će sami Srbi odlučiti iz RS-a, a ne vi iz Fedracije, kojima je Dodik trn u oku zato što mu ne možete, dok je on na vlasti, ukinuti Republiku Srpsku.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
trazim - 89643 - 10.04.2014 : Marela Obrenović Sokolac - best (0)

Jovo Fakuš


Ponovljena poruka, traži se Jovo Fakuš
prepiska - 89637 - 09.04.2014 : Nerko Sarajevo - best (0)

Pitanja SNSD-u od srpskog naroda sa Pala


Evo da prenesem neka pitanja koja je narod sa Pala postavljao SNSD-u i Miloradu Dodiku u ovih nekoliko posljednih tribina koje su organizovale različite političke stranke na Palama u posljednih mjesec ili dva dana. Izvor s kojeg prenosim mi je jedan poznati portal sa Pala.

1. Zašto je smanjio 40. 000 zagarantovanih penzija borcima VRS ?

2. Je li moralno dati svom djetetu 3. 000. 000 KM kredita da se ne drogira i je li to klasičan primjer sukoba interesa?

3. Zašto nije otcijepio RS od BiH i ukinuo sud i tužilastvo BiH kada su to bila najveća obećanja na kojima je dobio prethodne izbore?

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
plemena - 89631 - 09.04.2014 : Zeljko Spasenic Valjevo - best (0)

Poreklo porodice Spasenić


Molio bih vas da mi dgonetnete poreklo porodice Spasenić u Oglađenovcu (zaseok keseri) kraj Valjeva. Najstariji iz naše porodice po sećanjima je bio Đurađ Spasenić koji je došao iz zaseoka Gornji Keseri u Oglađenovcu u kuću jedinice Anke Matić. On je po spomeniku koji postoji rođen 1852. godine.

Nadam se da će ovi podaci biti od pomoći!
zoran_borovina - 89629 - 08.04.2014 : Jelica Marjanovic Australia - best (0)

Ko je autor pjesme?


Dali neko zna ko je napisao ovu pjesmu o Zoranu?

Hvala
akcije - 89627 - 08.04.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Slanje pomoći generalu Josipoviću


moje mišljenje je da bi svi van Srbije trebali da šalju uplate preko deviznog računa. Svi oni koji se nalaze u Srbiji mogu uplatiti novac na dinarski račun ili preko pošte direktno na ime Josipovića, kao što je to uradio Milan iz Podgorice, koji je svoje putovanje u Čačak iskoristio da pošalje novac na generalovu adresu.

Moram da napomenem da bi to bilo najbolje provjeriti u vašim bankama jer oni moraju znati kako se šalje novac u Srbiju.

Još jedna napomena šta treba da se provjeri prilikom uplaćivanja novca, da li se novac šalje na glavnu Poštansku Štedionicu u Beogradu ili na adrasu njihove Poštanske Štedionice koja je Ulica Dimotrija Tucovića br. 3 Subotica.

Veliki pozdrav!
dodik - 89623 - 07.04.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Dodik je jedino rješenje protiv ovakvih političara iz FBiH


Lagumdžiji sve srpsko - mrsko

Porodice poginulih i nestalih i logoraši Srpske osudili govor Ministra spoljnih poslova BiH u Briselu. Na međunarodnoj konferenciji o prevenciji genocida negirao srpske i hrvatske žrtve u ratu u BiH.

BANjALUKA - Ministar spoljnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, tokom međunarodne konferencije o prevenciji genocida u Briselu, ni jednom rečju nije pomenuo srpske žrtve u proteklom ratu u BiH, što je izazvalo bes i ogorčenje porodica poginulih i nestalih u Srpskoj!

Zločini nad Srbima i Hrvatima i njihove žrtve potpuno su izostavljene tokom Lagumdžijinog obraćanja na ovom skupu. Po starom sarajevskom propagandnom receptu, šef diplomatije BiH je isključivo govorio o bošnjačkim žrtvama, posebno u Tomašici kod Prijedora i Srebrenici. Dolazim iz zemlje gde se "nikad više" ponovo dogodilo u srcu Evrope, pred očima međunarodnih institucija i uprkos mehanizmima koje su imali i koji jednostavno ništa nisu uradili ne samo da spreče, već nisu ni videli i tako, na kraju, nisu ni zaustavili genocid - poručio je Lagumdžija.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
akcije - 89622 - 07.04.2014 : Popovac 92 Trebinje - best (0)

General Josipović


Da li mi iz Republike Srpske možemo da uplaćujemo direktno na neki od ovih računa?
betanija - 89619 - 07.04.2014 : Ptica Cuvar Sarajevo - best (0)

Betanija je unaprijed provaljena


Kobiljak,

cijela akcija na Betaniji i Orahovom Brijegu je bila provaljena unaprijed, zato nemoj više o herojima koji su slušali zarobljenu radio stanicu. Ne znam otkuda toliko zarobljenih radio uređaja, koliko ih se već predstavilo da su ih slušali. Taj dan se na radio vezi radilo otvoreno bez šifara pa ne znam šta je to trebalo dešifrovati.
miodrag_lazic - 89618 - 07.04.2014 : Lemi Nyc - best (0)

Slika dr Miodraga Lazića


Sliku dr. Miodraga Lazića možete vidjeti ukoliko kliknete ovdje.
prepiska - 89615 - 06.04.2014 : Nerko Sarajevo - best (1)

Od 2006 u RS-u izgubljeno 56.000 radnih mjesta


U svojoj izjavi od petka 4. aprila Mladen Ivanić, lider PDP-a je istakao da je od dolaska Milorada Dodika na vlast 2006 godine do danas izgubljeno 56. 000 radnih mjesta u Republici Srpskoj.

Broj radnih mjesta je sa 306. 000 u 2006 godini, opao na 250. 000 u 2014. godini, a RS svake godine gubi po 7000 radnih mjesta. Ukoliko broj radnih mjesta spadne na ispod 200. 000 RS više neće moći isplaćivati penzije i plate budžetskih korisnika zbog servisa vanjskog duga.

Takođe je naveo da je za trajno očuvanje sadašnje ustavne pozicije RS u BiH, i da nije za promjenu ustava nikakve vrste. Istakao je da je za očuvanje i jačanje srpskog nacionalnog identiteta, srpske domaćinske porodice i socijalnu tržišnu privredu. Izjavi su se pridlužili i Mladen Bosić iz SDS-a, kao i Čavić iz DS-a.

Izjava je data u okviru saradnje ovih stranaka sa ENP (Evropskom narodnom partijom).
ogovaranja - 89611 - 06.04.2014 : Dragan Petrovic Sokolac - best (0)

Nepravda


Početkom aprila Milovan Bjelica je otpustao čuvarsku službu u centru za unapređenje poljoprivrede Sokolac jer nisu članovi SDS-a iako su ljudi godinama radili bez plata. Pri tom je doveo svoje ljude po stranačkoj liniji.
grbavica - 89608 - 06.04.2014 : Mladen Šekara Sarajevo - best (1)

Snajperista sa Grbavice I


Da li je nekome poznat snajperista sa Grbavice po imenu Zlaja i njegov status?
poznati_sokocani - 89607 - 06.04.2014 : Nedeljko Žugić Pale - best (1)

Uzvišenost darovanja: (Čovjek božiji) Petko Tomić


bors - 89606 - 06.04.2014 : Drago Banjaluka - best (0)

Borci 3.kategorije


Poštovani,

interesuje me kada će borci 3. kategorije početi dobijati borački dodatak? Bio sam učesnik rata 37 mjeseci i 26 dana i to u Diverzantsko-izviđačkom vodu i ne dobijam nikakvu nadoknadu a onaj ko je bi 38 mjeseci dobija, smatram da bi se trebalo više poraditi na tome.

Hvala
akcije - 89601 - 06.04.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Pomoć generalu Josipoviću


Željko,
Možda bi bilo najbolje, ako se ti slažeš, da ljudi koji se jave preko sajta za pomoć generalu Josipoviću, dobiju od tebe preko email adrese informacije kako da pošalju novac. Ti bi mogao provjeriti njihovu IP adresu prije nego bilo kome pošaljemo Josipovićeve informacije i adresu stanovanja. Tako bi donekle zaštitili generala Josipovića!

Evo ti informacije od bankovnih računa:

Nosioc računa: Dragica Josipović
Adresa: Vase Stajića 9 Subotica
broj dinarskog računa: 200-11897827-19

Otvrila je juče i devizni račun:
IBAN: rs35200000010593537444
routing: SBPORSBG,
ime banke: POŠTANSKA ŠTEDIONICA,
adresa: Kraljice Marije 3 Beograd
akcije - 89599 - 06.04.2014 : Miner Vogosca - best (4)

Pomoć Šefu


Dragi moji prijatelji, znani i neznani,

zaista mi je drago na velikom odzivu za pomoć naćem Šefu. Ja lično nisam smio da pokrenem akciju ovako javno (poznavajući ponos našeg Šefa) nego sam se požalio Pravom. On je sve ovako pokrenuo sa obrazloženjem da ga nije sada briga šta će on misliti kad je zdravlje u pitanju i sada se sa njim slažem. I zato Šefe moj, ako ovo pročitaš nemoj da se ljutiš što smo ovako postupili ali ti si nam potreban živ i zdrav i ponosni smo svi na svoj način što smo bili pod tvojom komandom i ponekad u tvojoj blizini. Zato ti želimo što brže ozdravljenje i da uskoro opet napravimo kakvu feštu uz "Bermet" i Zaharovu svirku.

Miner.
akcije - 89585 - 05.04.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Pomoć generalu Josipoviću


Pokrenuta je akcija u više gradova u Republici Srpskoj, prikupljanja novca za pomoć generalu Josipoviću. Pošto je meni veoma teško iz države u kojoj živim da organizujem ovu akciju, zamolio sam Željka i neke moje prijatelje da pomognu koliko su u mogučnosti da se to organizuje.

Trenutno je najlakše da se vodi akcija prikupljanja novca od ljudi koji se javljaju na ovom sajtu, preko Želja, koji ima mogučnost da se prikuplja novac u Beograd.

Evo koji ljudi su se javili da prikupljaju novac za genarala: Ranka Kuzman, Boro Đurđić i Zdravko Graćanin u Višegradu, Jovo Cerovina i Lazo Kondić u Bijeljini, Grujić u Sokocu, Rega uz obećanje Košarac Uče da će pomoći u Istočnom Sarajevu, Goga Šućur u Brčkom.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
16_krajiska - 89579 - 05.04.2014 : Diverzant72 Bl - best (0)

Izviđači 16. krajiške


Pa prošao si dobar dio tog ratišta. Znam tu kuću, bio sam tu više puta. Znam sve te momke, samo se za Zenicu nešto ne sjećam. Da li je on kod nas dočekao kraj rata?

Moja grupa je često djelovala samostalno. Danko je stvarno bio dobar komandir, iako sam ja lično imao neki sukob sa njim, ponekad sam sumnjao u neke njegove odluke, tako da su tu našu grupu slali samostalo puno puta.
miodrag_lazic - 89570 - 04.04.2014 : Nikolaj Radojcic VB - best (0)

Slika Dr M. Lazića?


Da li neko ima sliku Dr. Lazića? Ne mogu je nađem na internetu a na našoj veb stranici smo dosta pisali o njemu i njegovom trudu za vreme zrtvovanja srpskog naroda.
16_krajiska - 89561 - 04.04.2014 : Sinisa - best (0)

Izviđači 16. krajiške brigade


Bio sam na bazenu, roza kuća odmah desno od bazena, zatim Kanatova kosa, Miljevac, Vrela, skoro sve od Usore do Bazena. Znaš li Zenicu, bio je u izviđačima, zatim Hrin Slavka, Nešo Babić Šinik iz Gardijske. Da li je sa vama bio Srdić? Danko vam bio komandir...
akcije - 89559 - 03.04.2014 : Popovac 92 Trebinje - best (4)

Pomoć generalu Josipoviću


Iako nisam bio pod komandom generala Josipovića, želio bih da učestvujem u akciji, ovako nešto nije zaslužio niko, a pogotovo ne jedan pošteni srpski general. Možete li mi poslati na mejl adresu nekog ko skuplja sredstva da uplatim, mogućnosti mi trenutno nisu velike kao želja, ali šta da se radi. Pozdrav!
srbi_6do14_vek - 89557 - 02.04.2014 : Nedeljko Žugiđć Pale - best (1)

Sokolac: POBRACI (GREBNICE, BAČVA)


akcije - 89555 - 02.04.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (22)

Pomozimo generalu Josipoviću!


Dragi forumaši,

U telefonskom razgovoru koji sam danas obavio sa generalom, saznao sam da nema devizni ali preko supruge ima dinarski račun. Zbog interesovanja ljudi koji žive izvan Srbije, a žele da mu pomognu, zamolio sam ga da preko supruge otvori i devizni račun. Kada saznam tačne podatke kako da šaljemo novac objaviću ih na ovom sajtu. Željkov prijedlog slanje novca u Beograd, a onda proslijediti do generala je takođe prihvatljiv i možda najpovoljniji u ovom trenutku.

U kontaktu sa prijateljiima sam saznao da su se do sada javili mnogi da pomognu i organizuju akciju "Pomozimo generalu Josipoviću. U nekoliko gradova sam dobio obećanja da će se pokrenuti akcija prikupljanja pomoći. Miner je prvi koji je pokrenuo sve ovo i već poslao novac na adresu generala Josipovića. On je u svojoj državi u kojoj trenutno živi pronašao neku agenciju koja nosi novac na kućni prag a jeftiniji su od Western Union. U mojoj državi u kojoj trenutno živim nema bolje mogućnosti od Western Union, pa sam morao tim putem da posaljem moju novćanu pomoć.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
bors - 89553 - 02.04.2014 : Vladimir Brod - best (0)

Borački dodatak nakon 60 godina


Pozdrav svima,

stric mi je 8. januara 2014. napunio 60 godina. Kao borac prve kategorije je samim time stekao pravo na mjesečni dodatak, međutim službenica mu je rekla da stiče pravo tek sljedeće godine u januaru. Znate li nešto o ovakvim slučajevima.
plemena - 89551 - 02.04.2014 : Malislatki - best (0)

Porijeklo prezima Vučkov


Vučkov vodi poreklo od ličnog imena Vučko (1235 godine u Bosni)

Vučkov: u sledećim mestima u Bačkoj:
 • Bač 1743,
 • Parabuć (danas Ratkovo) 1772.
 • Lok 1789,
 • Žabal. 1808. godine;

  savremeno prezime u Novom Sadu; u Hrvatskoj samo
  u okolini Zadra.

  Iz knjige: Srpski prezimenik - Dr. Velimir Mihajlović
 • ozren - 89549 - 01.04.2014 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Link za knjigu Bitka za Vozuću


  Link za knjigu Bitka za Vozuću se nalazi na stranici "Ozren".
  rusija - 89547 - 01.04.2014 : Zeljko Tomic Sokolac - best (6)

  Zvezdini navijači samo rade što narod misli!
  Na košarkaškoj utakmici odigranoj 24. marta 2014. godine u Beogradu, u kojoj su snage odmjerile Crvena Zvezda i ukrajinski Budiveljnik, naši navijači su uz pjevanje tradicionalne ruske pjesme "Katjuša" razvili ogromnu rusku zastavu. U isto vrijeme, na gornjim tribinama su se pojavili baneri sa sledećim tekstom:

 • "Stariji brate, reci mi, da li ja sanjam ili se naša mila majka doista budi? Reci joj da je svi mi volimo, isto onako kao što i ona voli svoju djecu. Slava Rusiji, Ukrajini i Srbiji.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
 • plemena - 89545 - 01.04.2014 : Zvezdana Mirkovic Pozarevac - best (1)

  Poreklo porodice Mirković, Bradarac, opština Požarevac


  Zovem se Zvezdana Mirković. Moji preci su se naselili u selu Bradarac u opštini Požarevac. Slavimo Sv. Nikolu. Volela bih znati odakle vodimo poreklo. Znam da mi se pradeda zvao Stanimir, a dalje ne znam. Ako neko zna više od mene, molim da mi se javi. Hvala unapred.
  16_krajiska - 89544 - 01.04.2014 : Diverzant72 Bl - best (1)

  16. krajiška brigada


  Siniša,
  da, bio sam u izvićačima. Pitanje za tebe, gdje si naviše bio na Teslićkom ratištu? Mislim gdje si bio raspoređen? Negdje na Križu?
  komunizam - 89541 - 01.04.2014 : Nedeljko żugić Pale - best (1)

  Ko je Sava Biljić (5)
  akcije - 89540 - 01.04.2014 : Dado Bojic Banja Luka - best (3)

  Pomoć generalu Josipoviću


  Kako se može uplatiti novac za pomoć Generalu Josipoviću.

  RE:Pomoć general Josipoviću  Dado,
  ukoliko imaš nekoga u Beogradu, ja imam mogućnost sakupljanja novca na toj lokaciji. Možda Vogošćanin Pravi ima neku bolju ideju!
  kadarici - 89539 - 01.04.2014 : Dragan Jeftic Frankfurt na Majni - best (0)

  Jeftići iz Kadarica


  Poštovani,

  vidim da ste dosta podrobno opisali poreklo Jevtića iz Ilijaša. Hvala Vam na tome.

  Zanima me da li su Jevtici iz Ilijaša i Jev(f)tici iz Vogošće (Donja Jošanica) u srodstvu? Prema nekom predanju Jevtici iz Jošanice su se doselili iz Krivoglavaca u Jošanicu. Koliko smo uspeli saznati, u Jošanicu je došao Jovan Jevtić i imao je sina Ristu i Nikolu. Od Riste su potekli Kostadin (Kojo), Todor, Nedelko i Vaso. Vjerovatno se Jovan nije sam doselio.

  Jevtići iz Jošanice slave Jovanjdan. Jevtići iz Krivoglavaca slave Đurđevdan. Kaže se da su Jevtići iz Jošanice preuzeli Jovanjdan zato što su došli na zemlju Jošila, koji su slavili Jovanjdan i koji su, sem jedne udovice, umrli za vreme velike kuge.

  Svaka dodatna informacije mi je veoma dragocena.

  Unapred zahvaljujem.
  Srdačan pozdrav,
  Dragan Jeftić
  trazim - 89537 - 01.04.2014 : Novica Bogdan Futog - best (1)

  RE: Kragić Petar


  Za Bojana Živkovića iz Pirota, a u vezi Kragić Petra iz Jelanjske kod Doboja. Treba mi tvoja email adresa da ti pošaljem adrese od nekih lica iz Jelanjske, koje znam, a tog Kragića ne znam.
  pjesme_ruske - 89536 - 01.04.2014 : Milan Podgorica - best (1)

  Stara ruska pjesma


  Ova pjesma ledi krv u žilama dok se sluša! Ima prevod, vrijedi je čuti.

  ozren - 89535 - 01.04.2014 : Novica Bogdan Futog - best (1)

  Ozren


  Za Crnog labuda iz Kalesije: Dobro bi bilo da pročitaš knjigu od Nenada Cvijetkovića "Bitka za Vozuću", gde se iznose svi podaci o bitkama na Ozrenu, od ljudstva, borbene tehnike pa i do poginulih po datumima za obje strane.
  bors - 89531 - 31.03.2014 : Momir Vidovic Nova Topola - best (2)

  Da vrate što su pokrali


  Kao prvo, da pozdravim sve prave borce koji su kao ja davne 1991. godine 17. septembra krenuli da brane ognjišta od zavađena dva naroda, koja su do tada živjela zajedno na ovim prostorima. Ostaviću to istoričarima da se bave time zbog čega je došlo do toga da se dotadašnje komšje, rođaci, prijatelji koji su odrasli zajedno, bez obzira na vjersku pripadnost, tako žestoko mrze i tuku.

  Vraćam se na naće probleme boraca koji su ostavili svoje najbolje godine, koji su imali svoj posao, dobar život, mogli da idu slobodno sa pasošem bivše juge, živjeli normalno a danas žive na rubu egzistencije iako su se srčano borili za Republiku Srpsku, koja mi sada liči na privatni posjed jednog čovjeka i njegovih poslušnika. Mislim da je dosta lopovluka i ove trule vlasti koja grabi sebi milione a narodu i borcima ne daje ništa. Zato predlazem sledeće:

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  plemena - 89527 - 30.03.2014 : Igor Snegić Obrenovac - best (0)

  Poreklo porodice Snegić selo Zukve, Koceljeva


  Molim Vas da mi pomognete oko porekla porodice Snegić selo Zukve, Koceljeva, Srbija, Hvala unapred!

  Idi na stranu - |1|2|