fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

Na današnji dan (27.03.) poginuli su sledeći borci:

R.B. Prezime (otac) ime Poginuo Spisak BORS Link
1Marjanović (Mirko) Svetko27.03.1994 Staro Sarajevo,Pale
2Tučić (Nikola) Zdravko27.03.1993 Ilijaš 
3Vuković (Mijat) Petko27.03.1993 Milići 
(*)Napomena: U pregled su uključeni poginuli iz SRK i Drinskog korpusa
poginuli - 99999 - 26.03.2017 : Aleksandar Glavonjić Beograd - best (0)

Predrag (Stojan) Glavonjić


Molim Vas, ako je moguće, da ispravite ime oca za ovog poginulog borca. Naime, njegov otac se zvao Stanoje a ne Stojan kako je navedeno. Hvala.
trebinje - 99997 - 26.03.2017 : Mali Zlikovac Trebinje - best (0)

Vlaštica


Za Hercegovina Trebinje,

dobro si rekao da su se silom prilika svugdje rasuli, jedino se ih se još prijatelji sa ratišta sjete i koliko-toliko se ti kontakti još održavaju.

Pitanje za Zengu,

da li ste zatekli civile u Vukovićima kad ste ušli?
kosovo_rat - 99995 - 25.03.2017 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

O milosrdnom anđelu


Zgodna je prilika da se potsjetimo poklona iz vazduha koje nam baciše naši zapadni "prijatelji" iz najdemokratskijih država na svijetu. Valjda su zbog tih poklona neki naši poslanici u skupštini RS svojevremeno prihvatili da se ide u pravcu NATO. Ili su možda čuvali guzice svojim vođama da ih visoki prestavnik ne bi smijenio sa pozicija, a to je gadno jer ako odete sa pozicije idu i privilegije i još svašta nešto.

Ni sada niko od ovih srpskih kvazi-političara ne smije naglas reći da srpski narod NATO ne interesuje jer time mogu pokvariti svoje pozicije na Zapadu. Možda je prilika da se po ovom pitanju jasno opredijele BORS i Veterani i da izvrše pritisak na srpske kvazi-političare da se odustane od ideja o NATO paktu, pošto sam siguran da je srpski narod protiv.
boro_radic - 99993 - 25.03.2017 : Vogošćanin Pravi VogoŠ'a - best (0)

RE: Prenos posmrtnih ostataka Bore Radića na Mali Zejtinlik u Sokocu


Jedna ispravka za Ex-Ponto,

Boro Radić je bio sahranjen na porodičnom groblju u Radića pootoku, a ne u Poturovićima kako si naveo. U svakom slučaju, hvala vam na podršci i prisustvovanju na sahrani našeg velikog junaka!
boro_radic - 99989 - 25.03.2017 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (5)

24. mart. 2017: Ekshumacija Bore Radića


Rijeći hvale i treba da se upute i tebi Željko, i Mineru takođe, jer od vas je potekla ideja o prenošenju Bore Radića.

Međutim, Miner je izgubio nadu da se to može završiti, a ja nisam! Obavjestio sam Milana Vukotića, našeg prijatelja sa ovog sajta. Milan me je ubjeđivao da ne odustanemo i da će on finasijski pomoći da se to obavi. Od tog momenta preuzeo sam na sebe tu obavezu.

Vrlo brzo nakon toga dobili smo od Igora potvrdne odgovore u kojim se osjećala želja da to za njega i njegovu porodicu uradimo. Pošto smo Milan i ja u stalnom kontaktu, on je neprekidno vršio pritisak na mene da ne odustanem, a ja moje pomagaće da se Boro što prije prenese. Pare smo imali uprkos opstrukcijama. Čekali smo samo da se smrznuta zemlja otkravi, kako bi se moglo lakše kopati.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
sudjenja - 99988 - 25.03.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

Mahmuljinova odgovornost


Za zločine pripadnika odreda "El mudžahid" trenutno se pred Sudom BiH vodi postupak protiv ratnog komandanta Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakiba Mahmuljina. Njemu se stavlja na teret da ništa nije preduzeo da spreči svirepa ubistva najmanje 50 zarobljenih srpskih civila i vojnika u Vozući. Osim Mahmuljina, pravosuđe BiH dosad nije procesuiralo nijednog od odgovornih za zločine odreda "El mudžahid".

Sada se vidi jasno da su Srbi samo branili svoja ognjišta, a agresori su bili ovi Azijati koji su ubijali našu nejač i naše borce, znate svi vi ovde da su ubistva nad našim borcima bila ritualna ubistva...
mudzahedini - 99987 - 25.03.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

Terorista iz Londona KLAO SRBE u Bosni!


Boris Knežević, 25. 03. 2017

Radikalni islamista Halid Masud, koji je izvršio teroristički napad u Londonu, za vreme rata u BiH bio je pripadnik odreda "El mudžahid"!

U posedu našeg lista nalazi se spisak imena 1. 774 borca "El mudžahida", među kojima se nalazi i ime teroriste koji je pre tri dana u britanskoj prestonici ubio četvoro i ranio 29 ljudi. Odlično obavešteni izvori "EuroBlica" iz obaveštajno-bezbednosnih struktura otkrivaju da je okrutni terorista, koji je svojim zlodelom šokirao svet, kao islamski "sveti ratnik" u BiH došao 1. maja 1993, kada se priključio arapskim borcima iz zloglasnog odreda koji se nalazio pod komandom Trećeg korpusa tzv. Armije BiH.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
dobrovoljci - 99985 - 25.03.2017 : Radan Nikolic Podgorica - best (1)

Poginuli borci VRS iz Crne Gore


Poštovani Željko,

Nađoh na portalu ratnih veterana VRS Vaš mejl i, kako ste naveli da ste radili u FAMOS-u. Molim da mi, ukoliko ih imate, pošaljete podatke o okolnostima pogibije Sekulović Vujice Ratka - mašinskog inženjera koji je radio i bio jedan od rukovodilaca u FAMOS-u.

Ratko je rođen 1955. godine u Sarajevu i bio rezervni poručnik, a ubijen je pod nepoznatim okolnostima 6. 05. 1992. godine u Srajevu (Dobrinja).

Takođe molim da me povežete sa nekim ko zna o okolnostima pogibibje Pejović Pavla Gorana iz Pogorice, starijeg maloljetnika- dobrovoljca u sastavu VRS u Srajevu.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
boro_radic - 99983 - 24.03.2017 : Ex-ponto - best (4)

Posmrtni ostaci Bore Radića preneseni na Mali Zejtinlik u Sokocu


Posmrtni ostaci Borislava Bore Radića, komandanta interventnog voda Vogošćanske brigade, ekshumirani su iz lokalnog groblja u Radića potoku, opština Vogošći i danas preneseni na Vojničko spomen-groblje na Sokocu u prisustvu rodbine i saboraca.

Radić je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo u naselju Ljubina 19. jula 1992. godine, kao komandant interventnog voda Vogošćanske brigade Vojske Republike Srpske.

Njegov sin Igor Radić rekao je Srni da je ovo za njega veoma tužan dan u kome se još jednom vraćaju slike iz vremena očeve pogibije, ali i da mu je drago što se njegov otac, konačno, našao na "Malom Zejtinliku" među svojim saborcima sa kojima je provodio najteže dane u odbrani Vogošće.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
boro_radic - 99981 - 24.03.2017 : Feniks Republika Srpska - best (0)

Ekshumacija Bore Radića


Hvala Željko,

zahvaljujem Vam se u svoje lično ime za doprinosu koji ste dali tokom organizovanja akcije za eshumaciju velikog komandanta, borca i čovjeka i našeg suborca Bore Radića. Mislim da je njegova duša tek danas pronašla svoj mir i spokoj, kada se njegovo tijelo ponovo našlo među njegovim poginulim suborcima, srpskim junacima.

Veliki pozdrav i neka nam te Bog čuva.

RE: Ekshumacija Bore RadićaPoštovani prijatelju,
sve su prilike da su ovaj put riječi hvale upućene na pogrešnu adresu. Većinu posla u vezi ekshumacije je odradio Vogošćanin Pravi sa svojim saradnicima. Moj prijedlog je bio da se to uradi u aprilu, kada sam imao vremena da se i ja lično angažujem u organizaciji prenošenja posmrtnih ostataka Bore Radića na Sokolac. U svakom slučaju, hvala milom Bogu da se sve dobro završilo i da nije bilo nikakvih incidenata.
boro_radic - 99977 - 24.03.2017 : Vogoscanin Pravi Vogosca - best (4)

Posmrtni ostaci Bore Radića prenešeni na Sokolac


Poštovana saborci i članovi foruma, od danas na "Malom Zejtinliku" počiva još jedan heroj. Danas je na ovo groblje sahranjen legendarni Boro Radić!

Vječna ti slava junače!
kosovo_rat - 99975 - 23.03.2017 : NOMAD Srbija - best (1)

Dan kada je 'Milosrdni' počeo da ubija anđele


Danas se navršava 17 godina od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, koja je trajala punih 78 dana uz veliki broj žrtava

SINOVI moji, dragi. Tigrovi 98. jurišnog puka. Letesmo do danas hiljade letova iznad naše otadžbine. Letesmo i uživasmo u njenoj lepoti. Ali, danas- danas vas ne vodim na takav let. Danas vas vodim na let sa kojeg se, možda, nećete vratiti. Možda je ovo let u smrt. Ali, ne običnu, već časnu. To je privilegija odabranih. I, danas, kao nebrojano puta u našoj istoriji, to ne naređuje naša komanda. To naređuje Srbija, vojnici moji čelični. Ista ona Srbija u kojoj provedosmo najlepše dane. Srbija zove! Znam, dragi moji, da danas nema teže, ali i ponosnije uloge: biti pilot našeg ratnog vazduhoplovstva.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
kosovo_rat - 99973 - 23.03.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

Mašinovođa iz Grdelice: Mi Srbi sve možemo


Voz je bio u plamenu, a nakon što ga je pogodio drugi projektil iz njega su počeli da se izvlače ranjeni putnici, priča mašinovođa Boban Kostić, koji je upravljao vozom bombardovanim na mostu u Grdeličkoj klisuri.

Niš - Voz je bio u plamenu, a nakon što ga je pogodio drugi projektil iz njega su počeli da se izvlače ranjeni putnici, priča danas pedesetogodišnji mašinovođa Boban Kostić iz Niša, koji je upravljao vozom bombardovanim na mostu u Grdeličkoj klisuri tokom NATO agresije u Srbiji 1999. godine.

Putnički voz u Grdeličkoj klisuri, u kojem su bili civili, napadnut je 12. aprila 1999. godine, drugog dana pravoslavnog Vaskrsa, identifikovano je 15 poginulih civila, među kojima je bilo i dece, a u Grdelici će sutra na državnom nivou biti obeleženo 18. godina od početka NATO bombardovanja.

Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
milosevici - 99969 - 23.03.2017 : NOMAD Srbija - best (1)

Sakrili masakr 6000 Srba zbog bratstva i jedinstva


Sećanje Milorada Ćebića, jednog od malobrojnih preživelih svedoka ustaškog pira u Starom Brodu u aprilu 1942. Zaklano i 72 Ćebićevih rođaka, najmlađi imao sedam dana. Devojke u samrtnom zagrljaju skakale sa stene.

Slika dugih devojačkih belih košulja koje se rascvetavaju u mutnozelenoj nabujaloj Drini kao cveće na vodenom grobu neprestano se vraća u sećanje Milorada Ćebića (83), jednog od retkih preživelih svedoka ustaškog zločina u Starom Brodu u aprilu 1942. godine. On i dalje čuje krike srpskog zbega u zamci između planine i reke koje je slušao kao desetogodišnjak.

 • "Crna legija Jure Francetića je, prema nemačkim podacima, poklala 6000 Srba, isključivo civila, a o tom zločinu se posle rata nije smelo govoriti" - kaže Ćebić. "Gledao sam grupe devojaka koje u samrtnom zagrljaju skaču sa stene u Drinu pokrivenu njihovim dugim kosama i belim košuljama. I roditelje koji držeći decu za ruke idući u smrt u podivljaloj reci da bi izbegli ustaško iživljavanje. Ko nije skončao u Drini, masakriran je.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
 • djukanija - 99967 - 23.03.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

  Milogorci


  Petar Božović i Matija Bećković odgovorili Milogorcima i crnogorskom glumcu

  Crnogorska serija "Božićni ustanak", u kojoj su Srbi predstavljeni kao okupatori Crne Gore i koja je puna istorijskih falsifikata, snimljena je s namerom da se unese mržnja između dva naroda, ocenjuju sagovornici. Akademik Matija Bećković je iznenađen ovakvim projektom javnog servisa Crne Gore.

  Neshvatljiva izjava

 • Sve što su okupatori hteli silom, Montenegrini ispunjavaju milom. Otkad su podigli čergu na vrhu Lovćena, ceo svet zna ko su i šta su Crnogorci, sem oni sami - navodi Bećković.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
 • vogosca_rat - 99965 - 23.03.2017 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (2)

  Vogošća, ratne medicinske neprilike


  Dom zdravlja u Vogošći je na početku rata izgubio veliki broj svojih zdravstvenih radnika, neke zbog nemogućnosti da dolaze na svoja radna mjesta, a neki zbog toga što im nije odgovarala srpska zastava koja se viorila ispred zgrade Opštine, kao i aprilsko zvanično proglašenje Srpske opštine Vogošća.

  Nacionalna netrpeljivost koja se širila po BiH znatno je uzdrmala i vogošćansku zdravstvenu ustanovu. Mali broj preostalih doktora i medicinskih sestara stvorilo je više nego kritično stanje u Domu zdravlja Vogošća. U prvim ratnim danima, pojedini medicinari su, bježeći sa teritorije pod muslimanskom kontrolom, dolazili u Vogošću pa se tako poboljšalo brojno stanje zdravstvenih radnika. Međutim, i to je bilo nedovoljno da se zbrinu svi ranjenici, kojih je svakog dana sve više i više pristizalo na zbrinjavanje u vogošćanskom Domu zdravlja.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  rat_teslic - 99964 - 23.03.2017 : Slobodan Bugarinovic Novi Sad - best (7)

  Poslednji put u kući


  6. maj 1992.

  Bio sam sa roditeljima na slavi kod djeda na Banji Vrućici. Pada mrak i vreme je da se krene kući. Prošli smo kroz Teslić i stižemo do Kaloševića. Dolazimo na most gde nas zaustavljaju naoružani vojnici.

 • "Gde si Bugarinoviću"
 • "Dobro veče momci"
 • "Gde ste bili?"
 • "Bili kod punca na slavi"
 • "Tako rano se vraćate se slave?"
 • "A ujutro na posao, pa se mora!"
 • "Ako, ako vidimo se ujutro."

  Odlazimo iz Kaloševića i vozimo se prema Vrelima u Bugarinovice. Za mene je to izgledalo kao na filmu, ali ne i za moje roditelje.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
 • rsk - 99963 - 23.03.2017 : Kursum - best (0)

  Žarko Milačić iz Merdara, Kuršumlija


  Posle 26 godina pronađeni su posmrtni ostaci Žarka Milačića iz Merdara kod Kuršumlije. Žarko je poginuo 19. 12. 1991. godine na Mašićkoj Šagovini.

  Pošto sam vas pitao u vezi tog događaja imao sam i obavezu da vas obavestim da je Žarko sahranjen i da je našao mir u svom rodnom mestu. Pišem i ostalima koji prate sajt.

  Pomozite da se pronađu svi nestali u prethodnim ratovima!
  poginuli - 99960 - 23.03.2017 : Stanislava Šiljak Prnjavor - best (0)

  Grujo (Miroslav) Andrić


  Često te se sjetim. Počivaj u miru!
  prava_boraca - 99957 - 23.03.2017 : Milica Rajić Papazani - best (0)

  Nalazi moga oca iz 1993/94 godine


  Molila bih vas da pomognete mome ocu Zarić Veljko iz Drugovića da dobije nalaze od operacije gušterače za vrijeme rata Doboj - Banjaluka. Nema ni jedan dokumenat o tome i ne znamo gdje da ga tražimo. Hvala vam. Broj telefona je 065868361.

  Nalazi moga oca iz 1993/94 godine


  Milice,
  za početak si mogla navesti više detalja: gdje je ležao u bolnici, gdje je operisan. Niko na ovom portalu nije čarobnjak da ti pomogne bez ikakvih informacija sa tvoje strane.
  nebojsa_spiric - 99955 - 23.03.2017 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  RE: Neka ti je vječna slava, Nebojša Špiriću


  Svaka ti čast, tako se gleda na tu ratnu strahotu, koji nisi proizveo ni ti ni tvoj drug Špiro!

  Špiro je bio ljudska veličina i tako treba i da ostane! Hvala ti na ovom tekstu o Špiri, uljepšao si mi dan!

  Moj naklon, još jednom, i veliko hvala!
  nebojsa_spiric - 99951 - 22.03.2017 : Emitremmus Sarajevo - best (6)

  Neka ti je vječna slava i hvala, Nebojša Špiriću


  Pozdrav za sve dobre ljude,

  od trenutka kako sam saznao za sebe apsolutno vjerujem u sudbinu, to je neki poseban osjećaj koji se ne može objasniti i koji mi je mnogo puta do sada spasio živu glavu. E pa vjerovatno je ta ista sudbina htjela da nekako (sam Bog zna kako) sasvim slučajno naletim na ovaj sajt ili forum, kako već...

  Razlog zašto sve ovo pišem je taj da bih barem na ovaj način odao počast i iskazao moju najveću zahvalnost pokojnom Nebojši Špiriću (pokoj mu duši i neka mu je laka crna zemlja)! Ja sam naime jedan od onih koje je Nebojša spasio iz Semizovca, također je spasio i moju porodicu kao i mnoge druge žitelje pomenutog naselja. Važno je ovdje naglasiti da ni jedan jedini dinar ili bilo kojom drugom valutom nisam platio svoje, niti spašavanje moje porodice, to je pokojni Nebojša uradio onako od sebe jer je prije svega bio dobar čovjek i ljudska gromada kakvu vjerovatno Semizovac više nikad neće imati.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  trebinje - 99945 - 22.03.2017 : Hercegovina Trebinje Trebinje - best (0)

  RE: Vlaštica


  Za Mali Zlikovac,

  Hvala, dobro pamćenje imaš. Naravno da se sjećam svakog od navedenih. Dobra i složna ekipa je to bila, neki su izranjavani, ali od države zaboravljeni, neki su i sada u Trebinju, neki na brodovima, neki u bijelom svijetu, a najvažnije svi su prezivjeli i sa čistim obrazom dočekali kraj rata. Bili su uz Ćelavce udarna snaga pješadije 3. bataljona.

  Pozdrav.
  rat_doboj - 99943 - 22.03.2017 : NOMAD Srbija - best (2)

  Odrekli se malog heroja


  Lj. ĐURIĆ, 22. mart 2017

  Spomenku Gostiću drugi se više odužuju nego njegov Doboj

  DOBOJ - Kao nikada do sada od početka obeležavanja 20. marta i godišnjice pogibije najmlađeg borca koji je poginuo u odbrani i stvaranju RS, nisu skromnije pokazali poštovanje prema njegovoj žrtvi u njegovom Doboju.

  Nije čak bilo ni dosadašnjih redovnih dolazaka iz najviših institucija vlasti iz Banjaluke i Doboja, pa tako ni protokolarnih obećanja od onih koji je trebalo mnogo ranije da se pobrinu da se RS barem delimično oduži hrabrom dečaku.

  Jedino su u porti Spomen-hrama novosagrađene crkve u Doboju služeni liturgija i parastos poginulom dečaku. Sveće kraj već izbledele biste prislužili su malobrojne njegove nekadašnje komšije i poštovaoci njegovog dela i žrtve. Simbolično je takođe malobrojna delegacija nedavno formiranog Udruženja dece poginulih boraca "Nasleđe" u zaseoku Jović kod Maglaja (FBiH) položila cveće na njegov grob. Na mestu gde je sahranjen počivaju, takođe poginuli, njegove majka i baka.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  bosna_danas - 99941 - 21.03.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Bosanci od Rusije tražili keš!


  Danas je Bosna potpisala ugovor sa Rusijom, po kome će Kremlj pogasiti dug bivšeg Sovjetskog Saveza. Prema postignutom dogovoru, Moskva će Sarajevu isplatiti 125 miliona dolara.

  Interesantno je i to da je Bosna jedina država iz sastava bivše Jugoslavije koja će dug dobiti isplaćen u gotovini. Sve ostale republike će dug naplatiti kroz kompenzaciju u energentima i drugim proizvodima koji stižu sa ruskog tržišta. Ovakav način naplate se pokazao mnogo povoljnijim jer su Rusi ponudili specijalne povlastice za ovakav dogovor.

  Uplata ovoga duga bi trebala da stigne u Sarajevo do kraja maja, ali brzina uplate uglavnom zavisi od toga koliko će brzo bosanski parlament odobriti ovu odluku.

  U 2003. godini, Rusija je preuzela odgovornost da isplati dug SSSR-a, koji je dugovao SFRJ oko 1. 3 milijarde dolara. Na našim prostorima je dobro poznato da je SSSR iz Jugoslavije izvozio velike količine proizvoda koji su bili deficitarni na ogromnom tržištu SSSR-a.
  trebevic - 99937 - 21.03.2017 : MIRZA Sarajevo - best (0)

  Trebević 08.06.1992


  Molim gospodina da se javi privatno meni lično. Ako stvarno priča istinu da je borac Ibro Voloder sahranjen pored platoa na Vidikovcu, molim precizno i iskreno. Sledi nagrada. Što je bilo, bilo je. Prošlost nas ne zanima, ali taj mladi momak zaslužuje da mu se grob ili mezar zna.

  Moj kontakt broj je 061 101 515.
  politika_srbija - 99933 - 21.03.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

  Monahinja Jovana


  ISPOVEST MONAHINjE SPC: Niko me nije ni popreko pogledao, iako je moj deda bombardovao Srbe!

  Vladimir MITRIĆ đ 21. mart 2017

  Monahinja Jovana, rođena kao Sibila Ler (62), Unuka generala Lera, o bremenu svog porekla, duhovnoj otadžbini i iskušenju...

  Iako svi znaju da sam, ni kriva ni dužna, potomak nemačkog generala Aleksandra Lera, za protekle tri decenije, koliko sam monahinja, nikada u Srbiji nisam doživela nikakvu neprijatnost. Niko me nije ni popreko pogledao niti mi je uputio bilo kakvu ružnu reč. Pre bih rekla da osećam neku dodatnu toplinu i srdačnost u ophođenju, kao da ovaj narod velike duše i srca, na diskretan način želi da kaže: Ma znamo mi da ti nisi ništa kriva, osećaj se slobodno. Mi te volimo! Tako svoju uzbudljivu i čudesnu životnu priču, ekskluzivno za "Novosti", započinje Sibila Ler (62), potomak generala Aleksandra Lera. Rođena u uglednoj aristokratskoj porodici u Nemačkoj, sada je smerna monahinja Jovana u manastiru Soko kod Ljubovije, u Eparhiji šabačkoj.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  rat_sekovici - 99931 - 21.03.2017 : Orkan Sekovici - best (0)

  Pelemiši


  Pozdrav za Strijelu,

  na kojoj si koti bio sa suprotne strane Pelemiša? Da li si bio u rovu ili nekom idc? Sigurno si bio i na Pelemišima tih ratnih godina. Veliki pozdrav sa Zeca, a ti sigurno znaš gdje je to.
  trebinje - 99929 - 21.03.2017 : Mali Zlikovac Trebinje - best (0)

  Vlaštica


  Za Hercegovina Trebinje,

  Rasko, Sveto, Sale, Radmijo, Nikša, Slavan, Ćamil, Bido, Rođak, Pirić, Stevo, Đuka, Dejo i ostali da ne nabrajam.
  ozren - 99927 - 21.03.2017 : Elme ARBiH Rujnica - best (0)

  Bližna, Zeleni kamen i Kazići


  Pozdrav,

  Zanima me da li ima neko iz VRS da je bio na ovim linijama? Bilo bi mi drago kada bi neko rekao kako ste ušli u Kaziće. Pozdrav svim članovima.
  oglasi - 99925 - 21.03.2017 : Mladena Sokolac - best (0)

  Diplomski i maturski radovi


  Pišem diplomske, akademske studije i maturske radove. Povoljno.
  poginuli - 99917 - 20.03.2017 : Mirko USA - best (0)

  Goran Damjanović - Bećo


  Sa Goranom sam se upoznao na prvoj godini fakultete u Sarajevu. Družili smo se intenzivno tokom studija i tako postali i dobri prijatelji. Viđali smo se i nakon završetka fakulteta.

  Dugo sam pokušavao da stupim u kontakt sa Bećom, da bih na kraju saznao od ljudi koji su živjeli u Ilijašu, da je poginuo. Oni su mi rekli da se to nije desilo na ratištu, nego da je to bio nesrećan slučaj kod kuće.

  Volio bih znati gdje ste i kada upoznali Gorana. Ili se javite ili da se javim. Željko ima moju email adresu. Ako mi pošaljete vašu ja ću se javiti.

  Srdačan pozdrav!
  trebinje - 99903 - 19.03.2017 : Mali Zlikovac Trebinje - best (0)

  Vlaštica


  Za Zengu:

  mislim na napad na sam vrh Vlaštice koji se desio 12. 7. Mislim da su vaši iz 4. brigade tada krenuli sa Vukoša. Crne Mambe su išle na Ilijinu glavu 13. 7 i tada su imali četiri poginula, a njihov komandir je bio ranjen, pokojni Predrag Matanović.

  Što se tiče mb 60mm, ne znam odakle je i čiji je, možda su to naši na Tresibradu, mislim da je od naših ostao broving ili pat 20 mm.

  Odnos države prema borcima je baš loš, kod vas je to bolje rješeno.
  poginuli - 99899 - 18.03.2017 : B B B B Ilijas - best (0)

  Goran - Bećo Damjanović


  Pozdrav svima,

  Da li je neko poznavao Gorana Beću Damjanovića? Poginuo je 5. oktobra 1992. godine u Ilijašu. Zna li neko kako je tačno poginuo? Da li se na ovom mjestu javlja neko ko mu je bio blizak, neko ko eventualno poznaje ljude koji su bili u autu? Samo me zanima šta se tačno desilo.

  Hvala!
  trebinje - 99897 - 18.03.2017 : Hercegovina Trebinje Trebinje - best (0)

  RE: Vlaštica


  Za Mali Zlikovac,

  Da, sjećam se tih granata i prava je sreća što je tada smjena koja se kretala ka položaju prošla bez gubitaka. Da nije ispao okvir i napravio zastoj u pješačenju ko zna šta bi bilo. Tačno je da je D.S. komandovao sa MB vodom, a ovi drugi inicijali mi sada ne padaju na pamet ko bi mogao to da bude.

  Za Zengu,

  To što pišeš za kuvanje na šporetu u Bobovištu malo je vjerovatno jer se selo evakuisalo u rane jutarnje sate između 5 i 05:30, a tada se kupus ne priprema.

  Za situaciju da su pripadnici HV posmatrali kako VRS napušta selo je više nego tačno jer to pozicija na pojedinim tačkama i omogućava.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  trebinje - 99895 - 17.03.2017 : Srđan Lipa Trebinje - best (0)

  Vlaštica


  Sve Vas pozdravljam. Mene zanima ako neko sa druge strane zna, ko nas je napao u zoru 12. 07. '92. godine? Radi se o koti Vlaštica.

  Tu noć je bjesnilo nevrijeme. Od udara groma teško su nam bila povređena dva vojnika na Drijenu, Slavuj 101. Posle nevremena magla je okovala cijeli prostor, a vidljivost nije bila veća od pet metara. Borba je počela u samu zoru oko 5 sati. Pravac napada je bio od Vukoša.

  Pretpostavljam da se dan ranije, dok smo mi uživali u predivnom ljetnom danu, grupa hrvatskih vojnika neprimjetno prikrala uz sami vrh. Sigurno su nam poskidali mine. Poznavajući teren, izgubili su dosta vremena penjući se, a snagu su vjerovatno čuvali za to jutro.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  trebinje - 99893 - 17.03.2017 : Zelenikovac Trebinje - best (0)

  Kontakt telefon sa Sandrom


  Za Zenga, Split,

  poslao sam ti odgovor, ali je moderator vjerovatno zaboravio objaviti. Ako možeš saznati za kontakt telfon Sandre, volio bih se čuti sa njom. Unaprijed hvala i veliki pozdrav.
  treskavica - 99889 - 16.03.2017 : Treskavica 1995 Foca - best (0)

  Pitanje za Zisa


  Kako u jednoj izjavi kažeš da je između ostalih sa Šišom bio i neki Mongol koji jedva da je govorio naš jezik, dok u drugoj kažeš da uopšte nije bilo zarobljenih srpskih vojnika? Kako to? Naprosto nema logike!
  Ti reci javno ko je ubio moje drugove, pusti fol lika iz Višegrada, a ja ću rećp tebi ko je nakon zaarobljavanju ubio, na mjesec dana u špilji Sašu iz Sarajeva, vašeg borca - a bilo je zarobljeno 20 boraca.

  Misliš li da je ovo pošteno?
  treskavica - 99887 - 16.03.2017 : Treskavica 1995 Foca - best (0)

  Gvozno i zarobljavanje


  Pitanje za Zisa:

  Dva dana prije vašeg napada sam sam izlazio iz Gvozna i ležao na stijenama ispod Kobiljače, na svega 80 do 100 metara od vas. Vi ste prolazili ispod tim putem i to sam osjetio. Zašto niste pucali? Nisam imao kud?

  Pored toga, kažeš da niko nije zarobljen u tvojoj grupi, a za neupućene tri vaše jedinice su napale prostor od svega 25 do 30 metara dužine. Ti si morao vidjeti pogibiju svakog vojnika, šta više dobro znas da je R. R. zarobljen živ (kako ti kažeš Mongol) koji nije znao vaš jezik. Savjest te peče jer si zlo uradio. Da nije tako, ti bi se jaavio. Da tada nismo izdani od Novaka Paprice o ovome ne bismo ni pričali i moji drugovi bi imali porodice.

  Pozdrav svim dobrim ljudima i borcima.
  pocetak_rata - 99885 - 16.03.2017 : Aleksa Beograd - best (6)

  Kako je sve počelo (iz ugla petnaestogodišnjaka) - 2.dio


  Ovo je nastavak priče, koja se nalazi na stranici POCETAK_RATA

  Tog proleća '92. godine beše u modi vezanje zastava, pa bi i mi kroz zajebanciju, kada bi stariji momci igrali fudbal na igralištu, zavezali dve majice jednu za drugu i kao navijali mahajući njima. Tako je bilo sve dok nam jednu veče pripiti Mirso nije istrgnuo majice iz ruku i bacio preko ograde. Mi smo mislili da je ljut jer njegova ekipa gubi na fudbalu pa smo se ućutali jer su se u tome stariji poštovali. Mnogo kasnije nam je postalo jasno da je njemu smetalo što se zezamo sa nečim što je njemu bilo veoma važno u tom periodu...

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  trebinje - 99871 - 15.03.2017 : Mali Zlikovac Trebinje - best (0)

  Vlaštica


  Za Zengu:

  pobrkao sam datum, 12. 07. '92. a Crne Mambe su na Ilijin Vrh išle dan posle. Taj što je gledao povlačenje sa čuke, i nad Bobovišta je povlacenje sa linije Sparožići - Radovan - Ždrijelo. Vjerovatno su čak su i zapucali sa te čuke. Odnos prema borcima je bio katastrofa.
  trebinje - 99863 - 15.03.2017 : Zenga Split Split - best (0)

  Re: Vlaštica, Bobovišta


  Za Mali Zlikovac i Hercegovina Trebinje:

  Živi bili!
  Duže vremena nisam bio ovdje pa ne znam tko je što pitao. Ukratko, juče sam sreo momka koji je među prvima ušao u Bobovišta, pa sam ga baš pitao neke stvari. On kaže da je istina da su negdje pored ceste pronašli ostavljeni TAM 110 i na padinama Klepetnika MB 60 mm. Ono što je zanimljivo u cijeloj priči, on kaže da su došli na neku čuku iznad selo i gledali vas kako odlazite iz sela. Još su malo sačekali da budu sigurni da je selo potpuno prazno i onda se spustili. Kune se da su na jednom šporetu pronašli kupus koji se još kuhao.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  ozren - 99859 - 14.03.2017 : Alena Demirovic Zenica - best (0)

  Moj otac


  Moj otac je poginuo 25. 06. 1992. godine u Vozućoj, kada sam ja imala šest godina. Njegovi posmrtni ostaci nađeni su par godina kasnije, ali ne svi. Dobijali smo razne informacije o tome da se glava moga oca nalazi na Ozrenu kao i o tome ko ga je ubio. Molim sve koji nešto znaju o tome da mi se jave.
  gorazde - 99857 - 14.03.2017 : Bojan Bijeljina - best (0)

  Događaji u Goraždu, lijeva obala Drine


  Možz li iko da nam ispriča nešto interesantno vezano za rat u Goraždu na lijevoj obali Drine, do povlacenja 28. 8. 1992. godine? Hvala.
  prepiska - 99855 - 14.03.2017 : Milica Glisic Göteborg - best (0)

  Goran Glišić


  Zahvaljujem se od srca za pomen moga brata Gorana Glišić.
  plemena - 99854 - 14.03.2017 : Borislav Krsic Rockingham W.Aus. - best (0)

  Porijeklo prezimena Krstić


  Molim vas ako znate da mi kažete kako je nastalo prezime KRSIĆ. Moj Čukundjed se zvao Luka Krsić. Nastanjeni smo u selu Radojčići, zaselak Crnojevići kod Maglaja, a na te prostore smo došli negdje u osamnaestom vijeku. Krsna Slava nam je "Sveti Đorđe" - Đurđevdan. Veliki pozdrav.
  treskavica - 99845 - 13.03.2017 : Treskavica 1995 Foca - best (2)

  Odgovor za izdaju Paprice


  Prošlo je mnogo vremena od tada. Danas se Fočom šetaju dezerteri i imaju najplaćenija radna mjesta, a sirotinja im persira.

  Što se pogibije boraca VRS tiče, a medju njima i Šiša, ona je diskutabilna i ja je prenosim iz druge ruke! Dio jedinice koja je tada brojala svega dvadesetak boraca je bio u kolibici u Gvoznu, dok je drugi bio na odmoru u Foči. Smjene su bile svakih sedam do deset dana. Dvadeset i četiri sata nakon jedne od tih smjena, poginuli su ovi momci. Naime, bili su upozoreni da je jedna neprijateljska grupa ubačena u taj prostor, te su poslati na položaj Kobiljače gdje je već bilo šest ili sedam starijih vojnika, tako da ih je ukupno bilo svega petnaestak.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  trebinje - 99841 - 13.03.2017 : Mali Zlikovac Trebinje - best (0)

  Vlaštica


  Za Hercegovina Trebinje,

  R.S. i S.V. su inicijali nekih koji su bili na Galebu Jedan. Mislio sam da si rekao da se položaji zovu Stradun, pa me je to zbunilo. Sjećam se da su tu stazu jednom poklopili sa haubicama 155mm iz čista mira, upravo na mjestu gdje kreće žica sa staze. Tri granate su odjednom doletjele. Od Galeba 1 do vrha nije bilo mnogo, možda nekih 200 metara. Minobacači 82mm su bili na Crvenoj zemlji, a D. Š. je bio komandir.
  trnovo - 99825 - 12.03.2017 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (1)

  Trnovo: poginuli borci na dan 6. oktobra 1994. godine


  Dana 6. oktobra 1994. godine, oko 5:00 časova ujutro, jake muslimanske snage su napale šator u kojem se nalazilo komandno odjeljenje, inžinjerija i sanitetsko osoblje. Napadnuti nisu imali prilike ni da se brane. Među ubijenima su bile i dvije medicinske sestre.

  Takođe treba napomenuti da su muslimanske snage prošle pored vojnika UNPROFOR-a koji su tada trebalo da nadziru dogovoreno primirje.

  Za ovaj zločin niko nikada nije odgovarao. Organizacija "Ilidžanski borac" je podnijela zahtjev federalnoj opštini Trnovo za odobrenje da bude na prigodan način obilježeno mjesto gdje je počinjen ovaj zločin nad srpskim vojnicima, ali ni do danas nisu dobili odgovor.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  boro_radic - 99819 - 11.03.2017 : Miner Vogosca Vogosca - best (16)

  Akcija prenošenja posmrtnih ostataka Bore Radića


  Pozdrav svima!

  Imam nekoliko informacija, ali bih prvo zamolio sve koji nisu baš u toku u vezi prenosa pok. Bore, da pročitaju sve moje postove na ovom portalu. Nema ih puno i mogu se brzo pročitati, a nakon toga mnogo toga će im biti jasnije.

  Pošto ne živim u tim krajevima, od samog početka akcije bilo mi je veoma teško locirati porodicu Radić. Uspio sam to tek 2015. godine prilikom boravka u Bijeljini kad sam bio gost u Udruženju Ilijašana. Stupio sam u kontakt sa Nikolom, Borinim bratom i majkom Danicom. Igor tada nije bio tu jer je bio u bolnici. Nikola je bio zainteresovan i obećao je saradnju. Međutim, majka Danica mi je rekla otprilike ovako: "Pa sinko moj kako da ih razdvajam, oni trebaju da leže skupa jedan pored drugog". Nije mi bilo jasno i kasnije sam pitao Nikolu na šta misli majka i on mi je objasnio da tu leže još djed Milan i Nikolin sin Darko. To nisam znao.

  Kompletan članak možete pročitati ako kliknete ovdje
  trazim_sa - 99817 - 11.03.2017 : Gordana Radic Sydney - best (0)

  Siniša Tošić


  Siniša Tošić, zvali smo ga Fric na Ekonomskom fakulteru, koji smo zajedno završili. Siniša je živeo na Dobrinji u Sarajevu kada je rat počeo. Je li neko ima informaciju da li je živ i gde je sada?

  Hvala!

  Idi na stranu - |1|2|