fix
Logo
fix
Nalazite se na Politika-RAT1992
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

rat1992- 101775 - 22.01.2018 : Sinisa Banja Luka - best (0)

Tomo Kovač


Zna li iko išta o Tomi Kovaču? Nedavno sam ga gledao na RTRS-u. Ako zbilja ima nekakve podatke nije u redu da ih krije!
rat1992- 101635 - 26.12.2017 : Borac vrs - best (1)

Izgubljene srpske teritorije


Mi smo čuvali jedno brdo, kotu 715 a sa druge strane ode pola države od Benkovca do Banjaluke, a sve zbog toga da bi političari dobili odnos teritorije 49:51. Najprije su namjerno oslabili liniju, pa onda ispade kao da smo izgubili teritoriju u borbi. Sve to zbog toga da ispadne da su oni dobri i da nikome nisu dali srpsku zemlju. Žali bože onih koji su stradali na obe strane.
rat1992- 100623 - 24.05.2017 : Vogošćanin Pravi VogoŠ'a - best (0)

20. 05. 2017 - Obilježen dan osnivanja sarjevskih brigada


Razočaran sa tekstom o osnivanj Ilijaške i ostalih sarajevskih brigade. Na TV-u RTRS-a sam gledao da su objavili da je obilježen datum osnivanja Ilijaške, Vogošćanske, Rajlovačke, Koševsk brigada, a u naslovu i u tekstu nema ni pomena o tim brigadama. Navodi se ostale, kao u popisu stanovništva, svrstani smo u skupinu ostali, to jest niko i ništa!

Napisati samo Ilijaška, a druge brigade ne spomenuti, kao da nas na mapi nije bilo, krajnje je neozbiljno i bezobrazno! Pisac tog teksta, to jest onaj koji je prepisao generalovo pismo, nije se udostojio da nas pomene!

Žalosno!
rat1992- 95673 - 04.04.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Bošnjački lideri se igrali se ljudskim životima


Kome je trebao četvorogodišnji rat na prostoru BiH, nakon kojeg više nikada neće doći do pomirenja njenih naroda?

rat1992- 92243 - 27.01.2015 : Stari - best (1)

Gdje ste borci i saborci onih poginulih?


Kada sam pročitao članak 92219, koga ovde postavi Milan iz Podgorice, vjerujte da su mi suze potekle niz lice. A kako i ne bi potekle kada naša srpska majka ostade bez svoja tri sina, bez tri svoja divna sokola.

I ne samo ta majka o kojoj napisa Milan, već još nekoliko takvih majki, ali i drugih srpskih majki i očeva koji ostadoše bez svojih sinova, djeca bez očeva. Ostadoše bez svoje djece, braneći srpstvo i Republiku Srpsku u koju su ugradili svoje mlade živote, a vremenom se sve ređe pominju, pomalo se zaboravljaju.

Ni jedna od ovih njihovih majki ne čuje se da su žive, a kamo li da bilo šta kažu o svojim sinovima i njihovoj ljudskoj veličini u odbrani ove nam Republike Srpske. Majke su uvijene u crno ućutkane tugom i bolom i još da bude teže, na sramotu nas i Republike nam Srpske, za takve majke mnogi i ne znaju. Ne znaju gdje, kako i pod kojim uslovima žive bez svojih sinova. Ne čuju se njihovi glasovi i vapaji, jer ih ubija tuga i bol.

Nasuprot ovim majkama koje ostadoše utučene do kraja svog života, na drugoj strani izniče jedan "heroj" koji odbrani jednu jedinku i koga hoće zbog te jedinke da stave iznad majčinih sinova, od ovih srpskih majki.

Jutros po običaju uz kafu pregledah i novine. U novinama iz Republike Srpske piše baš kao i u onim iz Sarajeva. I jedni i drugi pišu o "junaštvu" jednog poginulog Srbina. I jedni i drugi traže nešto što će ostati trajno za pamćenje na njegov "junački" podvig, na njegov lik. Hoće da se izgradi spomenik kao simbol njegovog "ljudskog dostojanstva". A tri izgubljena sina za Republiku Srpsku nisu dostojanstvo. Strašno!

Svi traže da to bude u njegovom rodnom gradu. Da se ulicama u Republici Srpskoj daju nazivi po njegovom imenu, pa i u Banjaluci i drugim gradovima Republike Srpske. Njegov otac, veliki propagator "veličine" svoga sina tako ignoriše izginule sinove ovih navedenih majki i gazi kosti onih koji izginuše direktno na bojištima. Šta reći poslije priče jednog dobrovoljca, koju evo i vama nudim da pročitate.

Da vam ne govorim dalje, jer sam ogorčen.
rat1992- 91244 - 28.09.2014 : Novica Bogdan Futog - best (1)

Goli život: Tomo Kovač


Draga braćo dobro bi bilo ko nije gledao emisiju Goli život na TV Happy sa voditeljem Milomirom Marićem od 25. 09. 2014 godine, u kojoj je gostovao bivši ministar policije Republike Srpske, dobro bi bilo da je pogledate.

rat1992- 88751 - 15.02.2014 : Stanislav Vogošća-Trebinje - best (1)

Život u zabludi!


Poštovani forumaši,

želim da sa Vama podijelim mišljenje koje dan-danas susrećem na internetu i koje očigledno još vlada na ovim prostorima, kao da ovaj narod i dalje ne želi da krene naprijed!

Pošto ja nažalost nisam imao priliku da doživim sve čari grada Sarajeva, i ratni vihor je jedini moj kontakt sa tadašnjim Sarajevom, moji jedini utisci o srećnim vremenima u Sarajevu su internet sadržaji, a upravo tu nalazim i razne antisrpske propagane!

Ovi u Federaciji i dalje žive u zabludi da su Srbi krivi za sve, kako smo mi u našem Sarajevu bili agresori (a ne ovi mudžahedini iz arapskih zemalja), kako su oni bukvalno odbranili Sarajevo od "agersora" (a nije im palo na pamet da Srbima nije bio cilj Sarajevo već da se sačuva stanovništvo oko njega)!

Na sve ovo me ponukao dokumentarac "Vanzemaljci iznad Sarajeva" na Ju tubu, gdje oni kažu kako su bukvalno svaku važnu bitku dobili, kako su vršili pometnje u redovima četnika, a onda gledajući to sve zapitam se pa kako ne prođoše ti junaci Žuč i nespustiše se u Vogošću i ne otjeraše te "agresore i četnike"???

Vjerujem da na ovom forumu ima monogo onih, sa jedne i druge strane, koji znaju koliko ima istine a koliko propagande u svemu ovome, i da se takvo nešto samo produbljuje i ovakvo poremećene odnose na ovim prostorima pa bi ih zamolio (iako je o tome već dosta bilo priče) da prodiskutuju ovakve propagande i daju svoju sud kako da se ovaj rat završi koji ne jenjava već 20-ak godina!

Živi i zdravi bili.
rat1992- 86415 - 16.08.2013 : Filip Lazarov Hrasnica/Ilidza - best (0)

Pravda i srce


Za one koji misle da sam uljez u republiku BiH, ja nikada nisam bilo šta pomislio loše o mojoj Republici pa i kada nije bila republika. Međutim, tu su se počeli mješati Sandžaklije i mudžahedini. Bosna nikada nije bila Izetbegovićeva da je dijeli kako on hoće, i nikada neće moći.

Hoću samo da kažem da su dobro prošli i ko zna šta bi se sve desilo da je rat još trajao. Znaju muslimani vrlo dobro kako su prošli na Treskavici i Igmanu, bežali su ko papci nazad u Sarajevo jer ih je Mladić potuko do nogu, a Sefer Halilović je mogao samo leći i plakati. On nije imao ljude da drže Igman pa je morao zvati UNPROFOR da mu ga oslobode! Mladić se povukao, a i šta je mogao kad su mu prijetili ovi odozgo sa avionima. Sefer sada tvrdi da je to bila njegova velika ppobijeda, eto neka mu i bude

Jako me nervira kada čujem neistinu sa bilo koje strane i kada vidim da šupci koji su krivi za ratne zločine ne idu na sud a Srbe su osudili na hiljade godina, čak i za maltretranje zarobljenika...

Postoji zapis na radiju kako ustaše kolju jednog po jedog vojnike, zarobljenika na Malom Alanu na Dinari! Sve su to mladići od 21 do 25 godina, i još se smuju. Kako onda da danas budemo prijatelji sa Hrvatima? Drugi mogu, ja neću!
rat1992- 86030 - 22.07.2013 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Sarajevo: Počela eshumacija masovne grobnice


22. juli 2013. godine

Na sarajevskoj gradskoj deponiji u Buća Potoku jutros je počela ekshumacija velike masovne primarne i sekundarne grobnice, izjavio je predsjednik Udruženja porodica zarobljenih i nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić.

Mandić je novinarima rekao da nije riječ o klasičnoj deponiji, već o masovnoj grobnici i mjestu ratnog zločina.

On je dodao da u Udruženju imaju saznanja da je na ovoj deponiji zakopano više desetina Srba iz Sarajeva.

Novinarskim ekipama i porodicama nestalih sarajevskih Srba nije dozvoljen pristup deponiji, gdje se vrši ekshumacija.

Mandić je rekao da je Tužilaštvo BiH dozvolilo da novinarske ekipe snime ekshumaciju, ali da je direktor deponije zabranio ulazak.

Izvor: SRNA
rat1992- 82652 - 15.02.2013 : Filip Lazarov Hrasnica - best (1)

Zašto ja neću nikada biti Bosanac


1. Ne postoji ništa što se u našoj istoriji zove "Bosanac"
2. "Bosanac" je bio izraz za ljude iz Bosne i Hercegovine koje su upotrebljavali u drugim republikama: Hrvatskoj, Srbiji, itd...
3. Ja sam rođen kao muško dijete u Brčkom 17. januara 1963. godine. Ali ja neću da budem Bosanac i neću da me neko zove Bosancem. Zašto ja neću nikad biti Bosanac.
4. Ja nikad ne mogu i neću biti dijelom naroda koji sebe zove Bosanskim i pod tim imenom ubija moju braću Srbe, i moj srpski narod.
5. Ja sam bio u muslimanskim redovima skoro devet mjeseci i sam se uvjerio šta muslimani žele postići u ratu, ubiti što više Srba.
6. Zato ja NIKAD necu biti bosanac, ako mene pitate!
rat1992- 82523 - 13.02.2013 : Zeljko Tomic Sokolac - best (32)

Zašto nikada neću biti Bosanac!


 1. Zato što musilimani neće da prihvate činjenicu da su i oni srpskog porijekla

 2. Zato što muslimani ne vole Republiku Srpsku, za koju nisam žalio ni poginuti

 3. Zato što nas muslimani iza leđa nazivaju "četnici", a u razgovoru sa nama uporno ponavljaju priču o nekakvom "zajedničkom suživotu!"

 4. Zato što muslimani vjeruju da se u prethodnom ratu desila "agresija na BiH", a pri tome tvrde da to nije bila ona od strane HVO-a iz Republike Hrvatske.

 5. Zato što se muslimani ne mogu pomiriti sa činjenicom da su izgubili rat od 37% Srba, pa žele da vjeruju da su ih porazili "srbijanski četnici" i Rusi, kojih je kod nas Srba bilo pet puta manje u odnosu na broj Sandžaklija i mudžahedina u njihovim redovima.

 6. Zato što su muslimani nakon rata ubjedili sami sebe da su dobili rat, a uspjeli su da opstanu u Bosni samo zbog toga što su Srbi bili prinuđeni da im stalno, pod pritiskom Međunarodne zajednice, ustupaju teritorije: aerodrom u Sarajevu, Mostar, Goražde, Bihać, Igman... Realno gledajući, da ovoga nije bilo, Armija muslimanske BiH bi kapitulirala još 1993. godine! Muslimani su opstali samo zato jer ih je polovina živjela u "zaštićenim zonama" iz kojih su mogli da slobodno ratuju, dok su srpski topovi stalno bili pod nadzorom UNPROFOR-a. Opstali su i zbog toga što je na njihovu stranu stao i NATO, koji je zbog muslimanske vojne inferiornosti, čak morao i da bombarduje srpske položaje.

 7. Zato što muslimani žale za Srebrenicom i Žepom, a ne shvataju da su Srbi zbog mira u Bosni izgubili mnogo vrednije teritorije, poput Vogošće, Ilijaša, Grbavice, Ilidže i Hadžića.

 8. Zato što muslimani još uvijek ne znaju da je rat u Bosni bio jedna unosna igra za Velike Sile, i da u njemu niko od nas nije pobjedio.

 9. Zato što muslimani vjeruju da su im Amerikanci prijatelji, i ne shavataju da nas Zapad muze poput "sanske koze". Ne shvataju da se iz Bosne svakodnevno odnosi sve ono što su naši preci vjekovima stvrali i za što su mnoge generacije prolivale znoj i krv.

 10. Zato što muslimanima nije jasno da u prethodnom ratu niko nije imao značajnijih vojničkih uspjeha i da su sve teritorije razmjenjene politički: Mostar za Koridor, Srebrenica za Srpsko Sarajevo, Krajina za Dejton.

 11. Zato što su muslimani bili spremni da za Islam žrtvuju čak i svoj vlastiti narod: Markale, Srebrenica...

 12. Zato što muslimani uveličavaju svoje žrtve, a umanjuju i ne poštuju srpske. Još uvijek vjeruju da je u Srebrenici ubijeno 8000 muslimana, a tvrde da je u Sarajevu ubijeno samo 200 Srba.
rat1992- 78670 - 01.11.2012 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (1)

Zakletva - dokumentarni film


Ovo je izvanredan dokumentarac sa pomalo neobičnim početkom i nazivom, ali objašnjava mnogo stvari vezanih za raspad bivše Jugoslavije. Preporučujem da ga pogledate, bez obzira što možda mislite da zve znate o ovome pitanju.

rat1992- 77324 - 18.09.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (7)

Ko je bio nadmoćniji u ratu?


Shvatam muslimansku percepciju! Kapiram da su se oni borili za bratski suživot tri naroda u BiH, i to golim rukama jer su bili nenaoružani, dok smo mi bili "četnički agresori" koji su jurišali na svoje šume i livade, na koje "slučajno" imamo i 75% tapija BiH.

Na kraju se sve svelo na to da smo isključivo mi vršili genocid, ubijali nedužne žene i decu...

Međutim, kada se se oni naoružavali, kada je NATO pakt udarao svom svojom silom na nas, oni su mislili da mogu da deblokiraju Sarajevo, uzmu Banjaluku, Posavinu, Hercegovinu... Danas ispredaju priče da je nas spasio NATO i da smo mi profitirali za zelenim stolom...

Naši protivnici su od sebe napravili žrtvu i potpuno se uživeli u nju, do te mere da danas i sami veruju u tu priču...

Po njima, Slobodan Milošević i Srbija su "izvršili agresiju"? A kada je regularna hrvatska vojska upala u Bosanski Brod i napravila pokolj u Sijekovcu, beše to u martu 1992. godine, to nije bila agresija! Nakon toga general Lisica najuri regularnu vojsku Republike Hrvatske u Posavini...

Zar nisu Splićani udarili na Mrkonjić Grad i na mesnom groblju pobili zarobljene vojnike i civile Republike Srpske? U isto vreme u Republici Srpskoj je iz Srbije bilo više čamdžija i splavara koji su se bavili švercom nego dobrovoljaca!

U isto vrijeme, broj dobrovoljaca iz Raške oblasti i Šiptara sa Kosova je bio pet puta veći kod njih nego što je bilo nas iz Srbije!

Isti je slučaj bio i sa brojem mudžahedina u odnosu na onaj, jako mali broj ruskih dobrovoljaca...

I dok su Iračani i Arapi vrećama slali pare u Sarajevo, vi ste i po pet maraka plaćali dizel braći "Srbijancima"!

Posebno je interesantno pitanje silne srpske opremljenosti! Ja sam lično ratovao u svojim kanađankama, jer nije bilo čizama! Trebao bih imati i škorpiona za blisku borbu, ali mogao sam samo da uhvatim za cev pa da udaram kundakom ako mi uđu u džigericu, kao što i uđoše kod groblja, u jurišu nakon NATO udara na Goraždu 11. 04. 1994. godine. I mi smo bili polugladni, ali su nam "gladni" goraždanski muslimani u njihovim bunkerima ostavljali velike kutije pite sa sirom i zeljem. Mi prekinusmo da ih jurimo i jedemo u sred akcije! Eto, koliko smo siti bili!
rat1992- 73312 - 31.08.2012 : Nije_Bitno USA - best (1)

Zločini na tlu bivše Juge


Zločina je bilo na svim stranama, pa zbog toga nije pravedno da se jedna strana tretira da ih je počinila a da drugu treba zaštiti.

Nakon što sam pogledao sve snimke na youtube od gospodina Jugoslava Petrušića, došao sam do zaključka da ima puno istine o zločinima. On je bio agent francuske tajne službe i upoznat je sa svim dešavanjima na tim prostorima, ulazio je u francuskoj uniformi na muslimansku stranu, i na srpsku u srpskoj uniformi pa je vidio sve i zna kako su stvari funkcionisale.

Francuska je bila umiješana u raspad Juge od početka 1990 godine i oni sve znaju, ali i njihovi kriminalci iz državnih službi ćute mada sve to može sve da se vrlo brzo otkrije.

Svi zločini na prostorima bivše Juge su dogovoreni, čovjek imenom i prezimenom javno priča koje je sve na sve tri strane učestvovao u tim zločinima. On proziva sve francuske šefove ali niko od njih ga ne demanutuje, što znači da nemaju šta da mu protivuriječe pošto je sve istina.

Rat u Jugi je bio rat dogovoren sa malim brojem ljudi sa tih prostora i zapadnih obavještajnih službi.

Ja vas puno pozdravljam i samo nastavite tako, super ste!
rat1992- 72330 - 04.08.2012 : Stari Blizo Blizo - best (1)

Joja Tintor - ubica u bjekstvu


Kao po običaju kad upalim kompjuter, prvo pregledam novine. Tako je bilo i danas. Na prvoj stranici Glasa Srpskog nađoh naslov: Traži se ubica.. .. (sa priloženom slikom ubice).
Da vas ne gnjavim, evo vam orginalnog teksta iz novina, pa pročitajte i vi:

Traži se ubica, bivši Karadžićev savjetnik
Beta - 04. 08. 2012 17:38

VALJEVO - Osumnjičeni za ubistvo Branka Petrovića (50) iz mioničkog sela Todorin Do još nije pronađen, potvrđeno je danas u Istražnom odjeljenju Višeg suda u Valjevu.

Petrovića je sinoć u Banji Vrujci, poslije kraće prepirke, hicima iz pištolja usmrtio Jovan Tintor Joja (61), izbjeglica iz BiH koji je nastanjen u selu Kadina Luka kod Ljiga.

Petrović je pokušao da pobjegne, ali ga je Tintor stigao i pogodio u grudi i glavu.

Tintor je poslije ubistva pobjegao u nepoznatom pravcu, a policija je njegov džip danas pronašla u okolini Čačka, dok se za njim intenzivno traga.

Motivi ubistva za sada su nepoznati. Prema svjedočenju očevidaca, Tintor se u blizini kioska "Ravnogorac" mazao ljekovitim banjskim blatom, a Petrović mu je s terase jednog lokala dobacivao kako mu to "neće pomoći".

Prema drugoj verziji, ubistvu su prethodile uvrede na račun Tintorove porodice, a ubica je, pošto je pucao, sav blatnjav sjeo u džip i otišao u nepoznatom pravcu.

Prema pisanju pojedinih beogradskih medija, Tintor je u vrijeme rata u BiH bio savjetnik predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i četnički vojvoda.

Za vrijeme rata vojvoda Joja, kako su ga zvali u Republici Srpskoj, bio je blizak ratnom rukovodstvu na Palama, a prema pojedinim informacijama bio je i finansijer Srpske demokratske stranke, kojoj je poklonio 250. 000 maraka i blindirani džip.

Prije rata u BiH bio je moler i kafedžija, a posljednjih godina se, prema riječima njegovih ratnih saboraca, vratio molerskom poslu.

Poslije rata je bio aktivan među četnicima na Ravnoj gori, a držao je i četnički klub u Kadinoj Luci.

Njegovo ime pominjalo se i prilikom iznošenja dokaza protiv haškog optuženika Radovana Karadžića.

Dežurni istražni sudija Višeg suda u Valjevu je poslije uviđaja izdao nalog za obdukciju posmrtnih ostataka Branka Petrovića, koju će danas obaviti vještak Instituta za bezbjednost MUP Srbije.
rat1992- 72197 - 30.07.2012 : Jovan Vlasenica - best (1)

Stradanje sarajevskih Srba


Opak je to bio rat, nož je radio s punim pogonom u čemu opet prednjačiše muslimani i mnogo manje šokci.

Danas muslimani stalno vrište kako je ubjedljivo najviše njih stradalo, što i jeste činjenica, ali je i notorna činjenica da je nož bio njihova osnovna alatka u likvidacijama ratnih zarobljenika i civila.

Najviše pobjesnim kad čujem parolu "nož, žica, Srebrenica", jer ni jedan leš muslimana koji su dosada identifikovan u Srebrenici nije imao tragove klanja.

Za razliku od njihovih žrtava, Naser Orić je naprimjer 99% srpskih ratnih zarobljenika i civila ubio hladnim oružjem. Slično je bilo i kod Cace u Sarajevu ili na primjer u Zeničko-travničkom vehabijskom begluku.

Za razliku od Podrinja gdje je bilo najmanje "Ženeve", zapazio sam izuzetno častan odnos srpskih jedinica na Sarajevskom ratištu ne računajući same početke jer je tada na svim stranama bila anarhija. I tamo se našao neki Batko i muslimani na osnovu njega preuzeše medijsku palicu, a realno razmjere Batkovog zločina i naprimjer Cacinog su smiješne i za porediti.

Ako igdje Srbi imaju zicer nad ratnim zločinama onda je to slučaj Sarajevo i masovni nestanci srpskih civila koji su ostali u muslimanskom dijelu Sarajeva lojalni toj vlasti sve sa Ljujić-Pejanović u periodu od juna 1992 do oktobra 1993. godine.

Uz masovan broj ubistava srpskih civila događala su se masovna silovanja srpskih djevojaka nekih starih samo 12 godina, koja su često završavana brutalnim ubistvima. Zoran Čegar je javno pričao o postojanju bordela s srpskim maloljetnicama u ratnom Sarajevu.

Nažalost u totalno neprocesuiranje muslimanskih masovnih zločina u Sarajevu dosta je uticala i jalovost, nespretnost i očigledna nekompetenost srpskih predstavnika po sudovima i tužilaštvima koji su plaćeni da istjeraju stvari na čistinu.

Velika greška je i stalno isticanje u prvi plan 2. i 3. maja kao najvećeg zločina nad Srbima, a srpski istražioci koji su skupljali dokumentaciju prilično nejasno i nedorečeno mješaju 2. i 3. maj, više događaja povezuju u jedan i nazivaju ga "slučajem Dorovoljačka". Ovu zbrku je sjajno iskoristio sud u Sarajevu koji samo dodatno stvara konfuziju oko svega.

Stalno ističući ovaj događaj u prvi plan srpska strana nesvjesno čini uslugu muslimanima bacajući u drugi plan najveći muslimanski ratni zločin nad srpskim civilima u ratu 1992-1995 u nikad započetom procesu:

"Masovne višemjesečne (jun 1992 - oktobar 1993) otmice, silovanja, mučenja i likvidacije srpskih civila koji su ostali u muslimanskom dijelu Sarajeva lojalni vlasti Izetbegovića"
rat1992- 24133 - 17.03.2010 : Razvigor - best (0)

Dan odbrane Sarajevsko-romanijske regije


1. део2. део

rat1992- 20722 - 21.02.2009 : Nenocc Pescano Selo - best (0)

Za šta smo se borili?


Htio bih ovom prilikom da zamolim sve Bosnjake koji posećuju ovaj sajt da nam ne postavljaju više pitanje "za šta ste se borili i šta smo dobili ili izgubili u nametnutom nam ratu i koliko nas je izginulo".

Neprestano ponavljajući isto pitanje želite da umanjite veličinu onoga što smo stekli sa našom odbrambenom borbom, da nas pokolebate, da unesete crv sumnje u budućnost naće drage nam Republike Srpske.

Živeli!
rat1992- 12091 - 31.03.2007 : Aco - best (1)

Hronologija događaja


A sta mislis o ovoj hronologiji dogadjaja:
 1. Grafit na srpskoj pravoslavnoj crkvi u Sarajevu: "Srbi van iz Bosne",
 2. Ubistvo srpskog svata na Bascarsiji,
 3. Upad i izvlačenje granata iz vojne fabrike "Pretis" od strane Specijalne jedinice Mup Sarajevo,
 4. Konstantni pritisci na kasarne JNA u i oko Sarajeva(pa i na ovu u Semizovcu) od strane vec proglasenih i organizovanih paravojnih jedinica (tzv. zelene beretke, patriotska liga... ),?
rat1992- 10473 - 21.09.2006 : - best (0)


ajmo braco ko ce prvi
da pijemo turske krvi

balija
uzmi malo knjiga pa procitaj da je i vas starac foco reko

drumovi se pozeljlet turaka
a tiraka nigdje biti nece

ti vjerovatno nijesi bio ni na zuc, ni na trebevic, kad vas na jedan mah pogine po 1000, pa mjesecima gore smrdite jer vas ni gavrani, ni pascad nece, kad zaudarate na muameda, nego si jedno usmrdjelo balince od 15-16 godina, koje su nakrivo nasadili onaj krmak ceric i kako se oni majmun iz zepe zove, oni vas muderiz sto rokce ko krme u vrecu

nego prije te pogubim i krvi ti se napojim, ti otidji malo na zuc i na cifutsko groblje dje jos ima vasijeh usmrdjeli balija, pa vidi kako prodju oni sto misle da teheran naprave na zemlju pavlovica,
a tebe kad zavrsi glava u zobnicu, nece doci oni krmci na djenazu da ti rokcu, ni ce te iko igdje vise spomenuti, no i kako vas izmetbegovic rece "ko je sila da izadje pred ratkova vojnika"

zivi mudro, ne pogini ludo

a ja tebe mogu da recem, ako ti ta bundeva na ramena smeta, biraj dje oces da ti je na jatagan natacem
rat1992- 10279 - 28.08.2006 : - best (0)


Taman da ga spkujemo u 'ag kod Karle da joj objasni kako nije zlocin srpskoj djeci i babama trnokopom glave razbijati..

Idi na stranu - |1|2|